Game of Tinder: Millaisilla panoksilla jättipotti irtoaa?

Game of Tinder: Millaisilla panoksilla jättipotti irtoaa?
Photo by Karsten Winegeart

Sanotaan, ettei rakkaus löydy etsimällä. Voisiko siihen vahingossa kompastua, vaikka on asettanut koko sen alueen elämästään jäähylle? Etsinnän sijaan itsensä olisi saatettava rakkauden löydettäväksi. Helpoin tie onneen käy tietysti Tinderin kautta, sillä se ei vaadi fyysisiä askelia. Millä panoksilla Tinderistä jättipotti irtoaa?

Sisko väitti, ettei äitiä ehkä sittenkään tulisi Tom Hardy töistä hakemaan moottoripyörällään. Vaikka äiti on yhä hieman epäuskoinen, hän pohti voivansa silti pitää hauskaa odotellessaan. Niinpä äiti on viime aikoina ihan varovasti kurkkaillut deittailun saloihin.  

Kolme vuotta sitten pienessä kiukun puuskassa ladattu Tinder kaivettiin jälleen luurin kätköistä. Profiili oli tietysti päivitettävä, sillä johan tuossa ajassa on hiusten väri ehtinyt muuttua sen seitsemän kertaa. Tällä kertaa äiti on uskaltanut painaa sydäntä sellaisillekin, joilla on kulmakarvat harjaamatta tai väärän värinen pipo päässä. 

Äidin kasvanut myötämielisyys on sallinut jopa joidenkin keskusteluiden alkavan. Keskustelut ovat tietysti hapuilevia ja tönkköjä, kysymysten laukomista kentän molemmin puolin. Osanottajat suorittavat omaa työhaastatteluaan, jossa kriteerit ovat korkeammat kuin eduskunnassa. 

Viestittelyssä potentiaalisen seurustelukumppanin kanssa on monia kummallisia sääntöjä. Viesteihin ei saa koskaan vastata heti, mitä pidempään jaksaa vastausta pihdata sen parempi. Pahin etikettivirhe on antaa toisen kuvitella, että olisi oikeasti kiinnostunut.  

man lying on bed using smartphone
Photo by Ahmed Nishaath

Keskustelun edetessä sitä alkaa hiljalleen rentoutua. Kuulusteluasetelma raukeaa, aletaan jo vaihtaa emojeja ja ihan vain toteamuksia tai pohdintoja. Toinen vastaa ilman kysymystäkin.  

Sivuoireena tällaiselle vapautumiselle hennot innostuksen kuplat alkavat kutitella. Uinuvat toivon tunteet heräilevät hiljalleen. Ehkä tällä kertaa näytölle ei avaudukaan varustekuvastoa. Ehkä tästä sittenkin voisi jotakin kehkeytyä. Entä jos tästä kasvaakin tulikuuma romanssi?  

Juuri kun mieli alkaa käydä ihania treffipaikkoja läpi, hääkellot kilkuttelevat korvissa ja morsiuskimppu on nakattu ilmaan, hän iskeekin sen toisen kammotuksen vasten kasvoja. Lapsikysymys on usealle kolmenkympin yli kivunneellekin miehelle rajoittava kysymys.  

Eletty elämä ei saisi näkyä. Naisen toivoisi pysyvän ikuisesti tehdasasetuksissa, suoraan valmistajalta tulleena. Omiin leluihin kun haluaisi itse ohjelmoida toivomansa ominaisuudet. 

Äiti luuli etsivänsä seuraa itselleen, ei isää lapselleen. Sitä on kuvitellut lapsella olevan isän jo syntyessä, mutta ilmeisesti niitäkin saa nykyään netistä tilattua tai hyvin varustelluista juottoloista kotiin raahattuina vielä lapsen syntymän jälkeenkin. 

Peliä pelataan, vaikka pelätään voittaa yhtä paljon kuin hävitäkin. Jokainen keskittyy niin välttämään vanhojen arpien rapsuttamista, että tulevat epähuomiossa viiltäneeksi uusia. Kun jättää kaiken vain roikkumaan pinnalle sukeltamatta syvemmälle, ei vahingossa tule vetäneeksi vettä nenään. 

Todennäköisyyksiä uhmaten sitä vain lähdetään kerta toisensa jälkeen painelemaan sydäntä ja ruksia sattumanvaraisesti muutaman kuvan perusteella. Tinderiä pelataan kuin pitkävetoa tai lottoa. Tuhansien pettymysten jälkeen jaksetaan odottaa sitä yhtä osumaa, jonka kanssa suksi luistaisi samaan suuntaan.  

Teksti: Tanja

Avatar photo

Tanja

Kolmekymppinen vauhdikas vuoroviikkoäiti kummastelee yhdeksän vuotiaan pojan kasvua mieheksi. Iloa arkeen tuovat musiikki, kirjat ja yllätysseikkailut.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *