Nämä pienet teot saavat miehen tuntemaan olonsa rakastetuksi

Nämä pienet teot saavat miehen tuntemaan olonsa rakastetuksi
Kuva: Pixabay/panajiotis

Jokainen ihminen haluaa tuntea itsensä merkitykselliseksi ja rakastetuksi. Rakkautta voi osoittaa ja vastaanottaa monin tavoin niin sanoilla, teoilla, kosketuksilla, lahjoilla kuin yhteisellä laatuajalla. Nämä ovat viisi rakkauden kieltä, jotka pariterapeutti Gary Chapman on esitellyt kirjassaan The Five Love Languages.

Parisuhteessa olevien olisi tärkeä tietää, millä tavoin kumppani osoittaa ja vastaanottaa rakkautta. Pariskuntien kannattaakin keskustella rakkauden kielistään ja pyrkiä huomioimaan ne yhteisessä arjessa. Keskustelu on hyvä käydä jo suhteen alkutaipaleella, mutta jos suhdetta on takana jo vuosia, ei ole myöhäistä tutustua rakkauden kieliin.

Rakkautta voi osoittaa arjessa rakkauden kielien lisäksi muilla, pienemmillä tavoilla. Elämäntapa- ja rakkausvalmentaja Mitzi Bockmann on käsitellyt aihetta miesten näkökulmasta: millaiset tavat ja teot saavat miehen tuntemaan, että hän on rakastettu?

“Miehet eivät ole monimutkaisia ja on paljon helpompaa saada mies tuntemaan olonsa rakastetuksi kuin nainen. Me naiset voimme tehdä mitä tahansa, kun vain niin päätämme”, Bockmann kertoo.

Seuraavia tapoja kannattaa kokeilla oman kumppanin kanssa:

Anna hänen saada sinut nauramaan

Muistele miltä sinusta tuntui, kun kuulit lapsesi nauravan ensimmäisen kerran. Hyvä ja lämmin olo täytti sinut, vai mitä? Miehistä tuntuu samalta, kun he saavat kumppaninsa nauramaan – etenkin jos parisuhteessa on vaikeampi kausi meneillään. Anna miehesi huomata, että hän saa sinut nauramaan. Naura usein ja aidosti. Tämä vahvistaa miehen tunnetta siitä, että rakastat häntä.

Anna tunnustusta, kun hän antaa sinulle jotain

Miehelle on luontaista antaa kumppanille lahjoja, mikä on tapa pitää huolta hänelle tärkeästä ihmisestä. Kun mies antaa kumppanilleen lahjan, on se yleensä suoraan sydämestä annettu. Aina lahjavalinta ei kuitenkaan osu nappiin. Kumppanin olisi kuitenkin tärkeää antaa tunnustusta siitä, että mies yritti parhaansa, vaikkei lahja mieluinen olisikaan. Kun huomioit teon merkityksen, saat miehen tuntemaan olevansa rakastettu.

Anna hänen auttaa sinua

Monessa kodissa nainen huolehtii, että arki rullaa. Vaikka haluaisit pitää kaikki langat käsissäsi, on tärkeä antaa myös miehen osallistua. Anna hänen auttaa ja pitää sinusta huolta. Kiitä häntä osallistumisesta, vaikkei hän olisikaan tehnyt asioita juuri kuten toivoisit.

Kerro miten hän saa sinut syttymään

Moni mies kokee olevansa rakastettu fyysisen läheisyyden kautta. Mieti millaiset miehesi teot saavat sinut syttymään. Innostutko lemmenhetkiin todennäköisemmin sellaisena päivänä, kun miehesi on auttanut sinua kotiaskareissa tai yllättänyt sinut romanttisella eleellä? Vai toimiiko kenties hellä hieronta tai yllättävä lahja? Kun tiedät millaiset asiat sytyttävät sinut, kerro kumppanillesi siitä. Mies tarttuu näihin vinkkeihin, mikä voi johtaa useammin fyysiseen läheisyyteen, joka saa miehen tuntemaan olevansa rakastettu.

Lähde: Your Tango

Teksti: Miia

Avatar photo

Ruuhkavuodet toimitus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *