Mitä romanttiset komediat opettavat rakkaudesta? 7 esimerkkiä

Kuva: Kelly Sikkema / Unsplash (muokattu)

Romanttisia komediaelokuvia on tehty pitkälti yhtä kauan kuin elokuvia ylipäänsä. Erityistä kultakauttaan ne elivät etenkin 1990-luvulla, jolloin julkaistiin monia genren klassikkoelokuvia. Kun elokuvastudiot alkoivat julkaista romanttisia komedioita yksi toisensa perään, alkoivat ne kyllästyttää katsojia ja niiden suosio kääntyi laskuun. Nyt romanttiset komediat ovat tulossa taas takaisin.

Elämä ei yleensä mene kuin romanttisissa komedioissa, mutta näistä elokuvista voi kuitenkin saada hyviä elämänopetuksia. Elämäntapavalmentaja ja kirjailija Michelle Elman sekä deittailuvalmentaja Sami Wunder ovat käyneet läpi tunnettujen komedioiden tärkeimpiä opetuksia rakkaudesta. Näillä opeilla oma rakkauselämäsikin voi kukoistaa!

Neljät häät ja yhdet hautajaiset: Elämä on lyhyt, joten uskalla ottaa riskejä

Ihastunut Charles ei uskalla kertoa tunteistaan ja on lähellä tehdä ison virheen rakkauselämässään. Elokuva kannustaa kertomaan todelliset tunteensa. Elämä on liian lyhyt ja kun on kyse tosirakkaudesta, on tärkeä uskaltaa ottaa riskejä. Jos et kerro tunteistasi, saatat päätyä elämään suhteessa, jossa et ole aidosti mukana ja kaipaat todellista rakkauttasi.

Kun Harry tapasi Sallyn: Naiset ja miehet voivat olla vain ystäviä

Tässä klassikossa Harry on vakuuttunut siitä, etteivät naiset ja miehet voi olla vain ystäviä. Harry oli kuitenkin väärässä. Ystävyyttä ei voi käyttää vain lohdutuspalkintona, jos ei saa kaipaamaansa suhdetta.

Bridget Jones – elämäni sinkkuna: Olet hyvä juuri sellaisena kuin olet

Bridget on vakuuttunut, että laihtumalla ja elämäntapojaan parantamalla hän löytää Sen Oikean. Hän ei kuitenkaan ymmärrä, että hän on hyvä juuri sellaisena kuin on, vaikka kaksi miestä kisailee hänen huomiostaan. Jos yrität muuttaa itseäsi rakkauden takia, et ole aito itsesi, eikä sen pohjalle voi rakentaa kestävää suhdetta.

Kuka sanoo tahdon: Yritykset tehdä hänet mustasukkaiseksi eivät toimi

Kun Jules saa kuulla hyvän ystävänsä olevan menossa naimisiin, tajuaa hän tunteensa tätä kohtaan. Jules juonittelee ja yrittää voittaa ystävänsä sydämen tekemällä hänet mustasukkaiseksi. Tämä ei kuitenkaan ole toimiva taktiikka, kuten elokuvakin osoittaa.

Jätä se!: Jos hän ei vaikuta kiinnostuneelta, usko siihen

Elokuvan nimi on englanniksi He’s Just Not That Into You, joka vapaasti käännettynä on suomeksi Hän ei ole juurikaan kiinnostunut sinusta. Tämä on myös elokuvan viesti: jos hän ei vaikuta kiinnostuneelta, ei hän silloin ole kiinnostunut.

Holiday: Opi aiemmista ihmissuhteistasi

Tässä jouluisassa komediassa kaksi sydänsuruista naista vaihtaa koteja joulun pyhien ajaksi ja rakkaus yllättää molemmat. Ota hieman etäisyyttä, pohdi elämäsi ihmissuhteita ja käytä menneitä suruja motivaationa terveen rakkauden löytämiseksi.

Kuinka hukata kundi 10 päivässä: Älä pelaa pelejä

Naistenlehden toimittaja aikoo näyttää, miten mies karkotetaan kymmenessä päivässä. Mainostoimiston mies puolestaan lyö vetoa, että saa kenet tahansa rakastumaan itseensä ja hänellä on tähän aikaa kymmenen päivää. Nämä kaksi kohtaavat ja pelien pelaaminen alkaa. Vaikka tarinalla on onnellinen loppu, ei sydänsuruiltakaan vältytä. Pelien pelaamisen sijaan on todellisuudessa parempi suosia avointa kommunikaatiota.

Lähde: The Sun

Teksti: Miia

Ei vielä kommentteja

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tilaa uutiskirje

Aitoa vertaistukea perhearkeen, lempeästi myötäeläen


Lisätietoja henkilötietojen käsittelystä tietosuojaselosteesta.

  Array
(
  [0] => thumbnail
  [1] => medium
  [2] => medium_large
  [3] => large
  [4] => 1536x1536
  [5] => 2048x2048
  [6] => vp_sm
  [7] => vp_md
  [8] => vp_lg
  [9] => vp_xl
  [10] => vp_sm_popup
  [11] => vp_md_popup
  [12] => vp_xl_popup
)