4 erikoista tapaa, miten anoppisi voi vaikuttaa suhteeseenne

4 erikoista tapaa, miten anoppisi voi vaikuttaa suhteeseenne
Kuva:Shine_ Photos

Vanhemman ja lapsen välillä on erityinen side, jonka vaikutukset voivat heijastua muihin ihmissuhteisiin myöhemmällä iällä. Erityisesti miehen äitisuhde voi tulevaisuudessa vaikuttaa hänen ihmissuhteisiinsa – parisuhdetta myöten.

Miehen äitisuhde määrittelee, miten hän suhtautuu niin itseensä kuin yleisesti naisiin. Tämä ihmissuhde vaikuttaa myös suoraan miehen ja hänen kumppaninsa suhteeseen. Äitisuhde heijastuu esimerkiksi siihen, miten mies tekee päätöksiä kumppaninsa kanssa tai miten kotiaskareita hoidetaan.

Toisin sanoen anopilla voi olla monenlaisia vaikutuksia parin suhteessa. Alisha Cornett on nostanut anoppien vaikutukset esiin ja antoi neljän naisen kertoa salanimien turvin, miten anoppi näkyy heidän parisuhteissaan. Nämä neljä naista, Jo, Beth, Meg ja Amy, ovat 22-50-vuotiaita ja heistä kolme on naimisissa ja yksi kihloissa.

Näin anoppi voi vaikuttaa suhteeseesi:

Voit tuntea etäisyyttä

Jo ja hänen miehensä näkevät usein Jon vanhempia ja he käyvät säännöllisesti toistensa luona kylässä. Samaa ei voi sanoa Jon anopista. Anoppi on etäinen ja he näkevät häntä muutaman kerran vuodessa. Jon mies on yrittänyt työstää suhteesta läheisempää, mutta pienistä edistysaskelista huolimatta tehtävää on edelleen. Jos mies ei ole läheinen äitinsä kanssa, voi hänellä olla läheisyysongelmia, joita on hyvä pitää silmällä. Jos hän kuitenkin yrittää olla äitinsä kanssa tekemisissä, mutta tämä ei panosta väleihin yhtä paljon, ole miehesi tukena.

Anopin mielipiteillä on liikaa väliä

Bethin ensimmäinen aviomies kysyi kaikkeen oman äitinsä mielipidettä. Olipa asia iso tai pieni, oli anopin näkemys asiaan saatava selville. On tavallista kysyä silloin tällöin neuvoja vanhemmilta, mutta pääasiassa parin pitäisi tehdä päätökset yhdessä, heidän omaa parastaan ajatellen. Jos anopin näkemys tarvitaan joka asiaan, on se iso varoitusmerkki. Jos kumppani ei luota itseensä ja kokee, että ainoa tapa toimia, on kysyä totutusti äidin mielipidettä. Miten luottaa kumppaniin, joka ei luota edes itseensä?

Anoppi kokee miniän uhkana

Megin kihlattu on äitinsä “pikkupoika” ja miehen äitisuhde on läheinen. Meg kertoikin, että joskus hänestä tuntuu, että anoppi ajattelee hänen puuttuvan jotenkin miehen ja anopin väleihin. Toisinaan vaikuttaa siltä, että anoppi kokee Megin kilpailijakseen. Hän on kuitenkin päättänyt, ettei anna anopin suhtautumisen pilata suhdetta ja on yrittänyt voittaa anopin puolelleen.

“Olen oppinut, että mitä enemmän vietän aikaa anoppini kanssa, sitä pienempi uhka olen hänelle. Annan siis hänelle jatkossa enemmän aikaani.”, Meg sanoi.

Mies odottaa sinun toimivan samoin kuin äitinsä

Amyn mies on oppinut kotonaan, että hänestä pidetään huolta ja hän odottaa sitä myös Amylta. Hän puolestaan suostuu siihen, koska rakastaa miestään. Jokaisessa suhteessa täytyy kuitenkin miettiä, minkälaiset tavat voi hyväksyä ja mistä yrittää saada kumppania luopumaan – kumppani kun on kasvatustaustansa “lopputulos”. Jos kumppani on lapsesta asti oppinut, että joku muu siivoaa aina hänen jälkensä, on oma valintasi, jatkatko samalla linjalla. Jos et halua tehdä niin, on asiasta tärkeä keskustella ja yrittää saada kumppani muuttamaan tapojaan tai löytää tilanteeseen teille sopiva kompromissi.

Lähde: Your Tango

Teksti: Miia

Avatar photo

Ruuhkavuodet toimitus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *