Tämä yleinen kysymys voi pahoittaa eronneen vanhemman mielen

Tämä yleinen kysymys voi pahoittaa eronneen vanhemman mielen
Kuva: Priscilla Du Preez

Vanhemmat saavat kuulla lukuisia kiusallisiakin kommentteja lastenkasvatustaidoistaan ja -valinnoistaan niin läheisiltään kuin tuntemattomiltakin. Lähes jokaisella tuntuu olevan jotain sanottavaa aiheesta, ja vaikka kommenteilla tarkoitettaisiin hyvää, voivat sanat aiheuttaa pahan mielen.

Kun on ihmisten ilmoilla ja kohtaa tuttuja, on tyypillistä jäädä vaihtamaan kuulumisia. Jos tuttava on eronnut vanhempi ja erityisesti lähivanhempi, joka on liikenteessä ilman lapsiaan, voi mukavan jutustelun ja small talkin lomassa onnistua tietämättään pahoittamaan tämän mielen. Se onnistuu ottamalla puheeksi hänen lapsensa.

Eronneiden vanhempien mielestä on ärsyttävää, jos heiltä kysytään, missä heidän lapsensa ovat. Somevaikuttaja ja yksinhuoltajaäiti Kat Stickler on antanut tästä omakohtaisen esimerkin.

“Olin viihteellä ja minulta kysyttiin, missä tyttäreni on. Jos hän ei ole kanssani, hän on silloin isällään tai äitini kanssa. En halua ajatella asiaa silloin, kun olen lähtenyt ulos”, Stickler sanoi.

Vanhemmat tarvitsevat omaakin aikaa ja haluavat pitää hauskaa. Vastuuntuntoinen vanhempi on huolehtinut lapsenvahdista ja siitä, että lapsilla on kaikki hyvin.

Haavoja auki

“Missä lapsesi ovat?” vaikuttaa viattomalta kysymykseltä, mutta eroperheen vanhemmasta se voi tuntua tylyltä. Lisäksi se voi repiä haavoja auki.

“Tiedän, että kyse on small talkista, mutta en halua kyselyitä siitä, miksi en ole lapseni kanssa. En halua ajatella, että yhteinen aika menee silloin ohi. Tällainen sai minut aiemmin todella surulliseksi”, Stickler kertoi.

Suurta suosiota TikTokissa nauttiva Stickler antoi neuvon, miten tukea eronneita vanhempia parhaiten: tarjoudu olemaan lapsenvahtina.

“Annat silloin lahjaksi vanhemmalle yhden illan”, Stickler sanoi.

Kun siis kohtaat eronneita vanhempia ihmisten ilmoilla pitämässä hauskaa, älä kysele heidän lastensa perään. Jos haluat ilahduttaa, tarjoudu lapsenvahdiksi!

Lähde: PureWow

Teksti: Miia

Avatar photo

Ruuhkavuodet toimitus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *