Äidin simppeli niksi pistää kiukunpuuskalle nopeasti pisteen

Äidin simppeli niksi pistää kiukunpuuskalle nopeasti pisteen
Kuva: Pexels/Helena Lopes

Jokaisessa vanhemmuuden vaiheessa on hyvät ja vähemmän hyvät puolensa, mutta etenkin taaperovaihe voi tuntua raskaalta. Taaperon kommunikointikeinot ovat rajalliset, hänellä ei ole juurikaan kärsivällisyyttä ja arkea värittävät kiukunpuuskat, jotka voivat olla voimakkaita.

Taaperon elämässä pienistä pieninkin asia voi saada kiukunpuuskan syntymään, eikä kiukuttelu katso aikaa tai paikkaa. Vanhemmat voivat hakea lohtua siitä, että lapsen kasvaessa pahin kiukutteluvaihe menee ohi ja lapsi oppii säätelemään tunteitaan.

Tätä odottaessa moni vanhempi ottaa mielellään vastaan tukea sekä vinkkejä, miten kiukunpuuskat saa helpommin menemään ohi tai jopa taltutettua ennen kuin ne ehtivät kunnolla alkaa. Tässä sosiaalinen media voi olla avuksi, kuten sieltä peräisin oleva amerikkalaisäidin niksi.

26-vuotias Alivia on jakanut Instagram-sivuillaan videon, jolla hän näyttää, miten rauhoittaa taaperonsa ennen kuin kiukunpuuska alkaa toden teolla. Äidin teko on simppeli: hän alkaa juosta ympäriinsä ja hassutella, mikä saa taaperon mielialan muuttumaan ja itku vaihtuu nauruksi.

“Lämmitin edellispäivän ruokaa mikrossa ja se ei vielä lämmennyt tarpeeksi. Tyttäreni oli kuitenkin valmis syömään eikä hän ilahtunut, että ruokaa piti lämmittää lisää. Kiukuttelu alkoi välittömästi”, Alivia kertoi tilanteen taustoja Parents-sivustolle.

Videolle on ikuistunut hetki heti sen jälkeen, kun hän laittoi ruoan mikroon uudelleen. Voit katsoa videon artikkelin lopussa.

Hellää kasvatusta

Monet vanhemmat ovat samaistuneet Alivian julkaisemaan videoon ja jättäneet sen yhteyteen positiivisia kommentteja sekä kiitoksia vinkin jakamisesta. Vanhemmat ovat kertoneet myös omia rauhoitteluvinkkejään, joihin lukeutuu muun muassa tanssiminen.

“Meillä tehdään liioiteltuja tanssiliikkeitä, joita lapsi nauraa mielettömästi. Huumori on hyvä selviytymiskeino” eräs lastenlääkäri kommentoi.

Yksi kommentoija muistuttaa, että tämä keino voi toimia myös vanhempien lasten kohdalla ja hassuttelu lasten kanssa kannattaa. Tällaiset tavat lukeutuvat gentle parenting -vanhemmuustyyliin, jota Aliviakin noudattaa tyttärensä kanssa.

Gentle parenting on vapaasti suomennettuna hellää kasvatusta, ja se pohjautuu empatiaan, ymmärrykseen, kunnioitukseen ja rajoihin. Tietoisuus kasvatustyylistä leviää sosiaalisen median kautta. Monet vanhemmat ovat alkaneet suosia sitä omana kasvatustapanaan.

“En aina onnistu siinä, mutta yritän muistuttaa itseäni, että tyttäreni on vasta vuoden vanha. Koetan myös ajatella, miten olisin halunnut oman äitini hoitavan vastaavat tilanteet kanssani”, Alivia sanoi Parentsille.

Alla voit katsoa Alivian esimerkkivideon, miten rauhoittaa kiukutteleva taapero hellällä tavalla. Ruuhkavuosien toimitus on aiemmin kertonut rauhoittumispurkista, joka voi myös toimia kiukkukohtauksien helpottajana.

Näet videon hyväksymällä evästeet: statistics, marketing

Lähde: Parents

Teksti: Miia

Avatar photo

Ruuhkavuodet toimitus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *