Kuuma-Kalle, kiihkeät kihomadot ja aivottomat allergiat

Kuuma-Kalle, kiihkeät kihomadot ja aivottomat allergiat

Onko mitään raskaampaa, kuin lasten jatkuva sairastelu? Sen takia niistä onkin hyvä laskea välillä leikkiä. Elämää ei pidä ottaa liian vakavasti. Hyvä huumori piristää ja keventää raskasta taakkaa. Saanen siis esitellä teille “Ykän”, “Kuuma-Kallen” ja muut kivat kaverit?

1.Yrjö tuli kylään

Yrjö on se vieras, joka tulee kylään juuri silloin kun vähiten häntä kaipaat ja osaat odottaa. Hän on niitä tyyppejä, jotka tykkäävät arvostella muiden koteja, niiden siisteyttä ja kurkkia jopa kaappeihin. Lopulta hän saa vatsasi kouristelemaan ja voimaan niin pahoin, että pian huomaat puhuvasi norjankieltä posliininorsulle kylpyhuoneessa.

2. Pilkkutauti

Pilkkutauteja on montaa eri sorttia ja ne aiheuttavat, mitä erikoisempia näppylöitä. Ainoa niistä, joka joskus haetaan kaveriperheestä on vesirokko. Kun sen sairastaa kerran, kehittää elimistö siihen vastustuskyvyn loppuelämäksi. Lisäksi se menee helpoiten ohi lapsena, eikä se ole aikuisena sairastettuna ollenkaan kiva kamu.

3. Kuuma-Kalle

Kuuma-Kalle on niin hottis kaveri, että ruumiinlämpösi nousee alta aikayksikön taivaisiin ja sinua alkaa huimata. Samaan aikaan olet silti niin jäässä, että vedät vertoja jo Muumilaakson Mörölle.

4. Paatuneet peräpukamat

Jos naapuri hieroo takapuoltaan puuhun kesken lenkin tai mies bussissa istuu vaikean näköisenä vain toisella kankullaan, ovat he ehkä saaneet vaivakseen “paatuneet peräpukamat” . Ei kannata kuitenkaan nauraa heille tai heräät yöllä jäätävän kokoinen pukama ahterissasi. Naapurin mummo, kun sattuu olemaan noita ja voi tehdä pienet loitsut taikoakseen sinulle saman vaivan.

5. Flunssa-vesseli

Flunssa-vesseli on siitä veikeä kaveri, että se voi iskeä lapsiperheeseen useita kertoja vuodessa. Pistääkseen oikein ranttaliksi, tuo iloinen vesseli voi kehittää seuraukseen uusia tovereita, kuten korva- tai silmätulehduksen. Lapsista se ei vähennä yhtään virtaa, mutta vanhemmat se voi kaataa sänkyyn. Pahinta on mies-flunssa, joka voi iskeä vain miehiin ja tekee heistä aivan toistaitoisia. Se on kuulemma aivan kamalaa ja siihen luulee vähintäänkin kuolevansa.

6. Kiihkeät kihomadot

Näitä pirulaisia yritetään napata kiinni niin kakasta, kuin peräaukon suulta yöaikaan taskulampun valossa. Tai sitten voitte myös nukkua teipinpalat ahterissa ja tarkistaa aamulla näkyykö siellä noita valkoisia pikkulieroja.

Hoitona käytetään apteekista saatavaa lääkettä, hyvää käsihygieniaa ja petivaatteiden vaihtoa. Tai sitten vaan yksinkertaisesti tuikkaat sängyn tuleen, mikä ei ole tässä tapauksessa liioiteltua sekään. Kuka nyt haluaisi ahteriinsa kutisevia pikkumatosia?

7. Tarttuvat täit

Tiedätkö sen tunteen, mikä tulee välittömästi, kun päiväkodista tai koulusta ilmoitetaan täi-tartunnasta? Sinua alkaa heti kutittamaan päänahasta ja olet näkevinäsi lapsen päässä kokonaisen täiperheen. Juokset lähimpään apteekkiin hakemaan täishampoota ja käyt sillä koko perheen päät läpi. Samaan aikaan raavit omaa kutisevaa päätäsi hullunlailla. Laitat petivaatteet pyykkikoneeseen ja vannotat lapsia, ettei nyt ole lähiviikkoina parturileikkien aika.

8. Aivottomat allergiat

Lapsi voi kehittää allergian lähes mille tahansa, kuten erilaisille ruoka-aineille, eläimille ja siitepölylle. Joskus tuntuu, että etenkin poikia vaivaa allergia kotitehtäviä kohtaan, joita he saavat koulusta. Murrosiässä lapset allergisoituvat erityisesti vanhemmilleen.

9. Hyppykuppakolmonen

“Hyppykuppakolmonen” on isän tai äidin saama tuliainen laivaristeilyltä. Se vain hyppää nurkan takaa ja vaanii viattomia ja kumppaneilleen uskollisia koti-isiä ja -äitejä.

Mikä näistä “kavereista” on vähiten mieluinen? Mikä käy teillä useimmin kylässä?

Teksti: Anne-Mari Valta

Avatar photo

Ruuhkavuodet toimitus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *