Tämä on paras ikäero lapsilla – äidin väite saa tukea somessa

Tämä on paras ikäero lapsilla – äidin väite saa tukea somessa
Kuva: Pexels/ Victoria Rain

Jos toiveissa on useampi kuin yksi lapsi, miettivät monet vanhemmat myös lasten ikäeroa. Olisiko parempi, että sisarukset ovat iältään lähellä toisiaan ja ikäero on pieni vai olisiko parempi, että ikäero on hieman isompi?

Suomessa on ollut suosiossa ajatus, että lapsilla olisi noin kahden vuoden ikäero. Väestöliitto kertoi vuonna 2018, että nuoret aikuiset kannattivat kahden vuoden ikäeroa tai mahdollisimman pieniä ikäeroja.

Eräs äiti on kuitenkin todennut isomman ikäeron paremmaksi, ja saanut sosiaalisessa mediassa tukea ajatukselleen. Vauvojen ja taaperoiden univalmentaja Kaitlin Kilmer on julkaissut TikTok-tilillään videon, jolla hän julistaa neljän vuoden ikäeron kaikista parhaaksi.

“Kiistelty mielipide, mutta neljän vuoden ikäero lastesi välillä on kaikista paras”, kahden lapsen äiti aloittaa videonsa.

Kilmer kertoo saaneensa kolme keskenmenoa, yrittäessään toista lasta kumppaninsa kanssa. Hän alkoi tuntea ahdistusta siitä, että ikäero lasten välillä kasvoi isommaksi keskenmenojen myötä. Kun toinen lapsi lopulta syntyi, Kilmer havaitsi ahdistuksensa olleen turhaa.

“Neljän vuoden ikäero on fantastinen ja valitsisin sen ehdottomasti uudelleen”, Kilmer jatkaa.

Hyviä puolia

Kilmerin lapset ovat nyt noin 1,5 vuoden ja 5 vuoden ikäiset. Äiti antaa videolla esimerkin lastensa isomman ikäeron hyvistä puolista.

“Olin juuri laittamassa nuorempaa lasta päiväunille ja me aina makoilemme lastemme vierellä, kunnes he nukahtavat. Makoilin siis hänen vieressä ja itsekin nukahdin”, Kilmer sanoo.

“Heräsin 20 minuuttia myöhemmin eikä minua huolettanut yhtään, mitä 5-vuotiaani touhuaa. Hän on 5-vuotias, hän pärjää puoli tuntia itsekseen”, hän lisää.

“Herättyäni kävin hänen luonaan ja pahoittelin, kun olin poissa niin pitkään. Hän oli keskittynyt tekemään kutsuja syntymäpäivilleen, jotka ovat elokuussa”, Kilmer sanoo helmikuussa julkaistun videon päätteeksi.

“On täydellinen ikäero!”

TikTokissa Kilmerin ikäerototeamus ei kuitenkaan osoittanut huonoksi. Sen sijaan hän on saanut paljon kommentteja samaa mieltä olevilta vanhemmilta sekä kiitoksia vanhemmilta, joilla on vaikeus tulla raskaaksi uudelleen.

“Lapsillani on neljän vuoden ikäero ja se on täydellinen”, yksi vanhempi kommentoi.

“Se on myös mainiota, kun vanhempi lapsi ei ole mustasukkainen vauvan saamasta huomiosta”, toinen kommentoija sanoi isomman ikäeron hyvistä puolista.

“Minun kolme poikaani ovat kaikki syntyneet neljän vuoden ikäeroilla ja he ovat edelleen läheisiä”, kolmas vanhempi kertoi.

“Tämä video sai oloni niin paljon paremmaksi! Kiitos”, toissijaisesta lapsettomuudesta kärsivä vanhempi kommentoi.

Voit katsoa Kilmerin videon alla. Jos upotus ei näy, löydät sen TikTokista täältä. Lisää ikäeroon liittyvää luettavaa löydät Ruuhkavuosien aiemmin julkaisemista artikkeleista sisarusten suuren ikäeron vaikutuksista sekä haasteista, joita pieneen ikäeroon voi liittyä.

@kaitlinklimmer 2 under 2 just aint for me #agegap #2under2 #bestagegap #momlife #unpopularopinion ♬ original sound – Kaitlin [Baby Sleep]
Näet videon hyväksymällä evästeet: statistics, marketing

Lähde: The Sun

Teksti: Miia

Avatar photo

Ruuhkavuodet toimitus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *