Herkuttele hetkessä pikkupannareilla – katso simppeli niksi!

Herkuttele hetkessä pikkupannareilla – katso simppeli niksi!
Kuva: Pexels/Anete Lusina

Lätyt, letut, ohukaiset, räiskäleet, pannukakut. Sanotaan, että rakkaalla lapsella on monta nimeä. Kun yhdellä jälkiruoalla on näin monta nimeä, kertoo sekin kenties siitä, miten rakastetusta herkusta on kyse.

Lettujen valmistaminen ei ole kovin vaikeaa. Taikina on helppo tehdä vain muutamasta aineksesta ja kun se on valmis, annetaan sen tovi turvota ennen kuin taikinasta paistetaan lettuja – ja sitten vain herkuttelemaan mieluisten lisukkeiden kanssa!

Seuraavan kerran kun teet lettuja, voit samalla myös nopeuttaa tulevien herkutteluhetkien valmistusprosessia. Ruokaan keskittynyt somevaikuttaja Deimante Dabravolskis on esitellyt simppelin niksi, jonka avulla pääset hetkessä herkuttelemaan pikkupannareilla.

Ennen itse niksiä on syytä tarkentaa, mistä on kyse, kun puhutaan pikkupannareista. Yleensä pannukakulla tai pannarilla tarkoitetaan uunipellillä valmistettavaa kuohkeaa jälkiruokaa. Nämä pienet pannukakut puolestaan valmistuvat lettujen tapaan pannulla, mutta ne ovat lettuja pienempiä ja paksumpia. Joissakin ohjeissa niitä kutsutaan nimellä amerikkalaiset pannukakut.

Entä se niksi? Siihen tarvitset vain jääpalamuotin, taikinaa ja mahdollisia lisukkeita pannukakuille. Tarkoitus on valmistaa taikina, laittaa se jääpalamuotteihin, ripotella mieluisia lisukkeita päälle (esim. marjoja, suklaahippuja tai muuta vastaavaa) ja sen jälkeen laittaa muotit pakastimeen odottamaan sopivaa herkkuhetkeä.

Kun herkkuhetki koittaa, muoteista voi irrottaa jäätynyttä taikinaa ja laittaa ne pannulle paistumaan. Yhdestä muotista tulee juuri sopivan kokoinen pikkupannari. Niksiä voi myös soveltaa, jos haluaa paistaa ohuempia lettuja.

Niksi on otettu sosiaalisessa mediassa ilolla vastaan ja sitä on kehuttu muun muassa nerokkaaksi ideaksi ja hyväksi keinoksi säästää aikaa (etenkin kun ei tarvitse tiskata niin paljon paistamisen jälkeen). Niksivideonsa kommenttiosiossa Dabravolskis myös vinkkaa, että taikinamuotit säilyvät kolme kuukautta pakastimessa, mutta ne kannattaa käyttää kuukauden kuluessa, jolloin valmiiden pikkupannareiden koostumus on parhaimmillaan.

Katso niksivideo alta ja jos upotus ei näy, löydät sen Instagramista täältä.

Näet videon hyväksymällä evästeet: statistics, marketing

Lähde: Delish

Teksti: Miia

Avatar photo

Ruuhkavuodet toimitus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *