Mitä raskausunet tarkoittavat? 6 mahdollista merkitystä

Mitä raskausunet tarkoittavat? 6 mahdollista merkitystä
Kuva: Pexels/Andrea Piacquadio

Raskausuni voi herättää monenlaisia tunteita ja jättää myös hämmentyneen olon, etenkin jos on yrittänyt raskautta toistaiseksi tuloksetta. Raskausunen merkitys voi kuitenkin olla myös jotain aivan muuta kuin ensin saattaisi ajatella.

Unien merkityksestä ja tulkinnasta on monia teorioita. Esimerkiksi psykoterapeuteilla Alred Adler, Carl Jung ja Sigmund Freud oli jokaisella erilaiset teoriat, jotka liittyivät alitajuntaan, symbolisiin merkityksiin tai käsittelemättömiin tunteisiin. Iso osa tutkijoista uskoo, että unet ovat aivojen tapa järjestellä itseään, mutta joidenkin mielestä unet ovat täynnä merkityksiä, viestejä ja symboleja.

Kun teet tulkintoja unesta, kiinnitä huomiota siihen, mitkä olivat unen elävimpiä osia, mitkä symbolisimpia ja mitkä herättivät vahvimman tunteen. Psykologi Michele Goldmanin mukaan näiden kolmen elementin kautta voit löytää unelle syyn ja merkityksen.

Voit päästä alkuun raskausunen tulkinnassa myös näiden selitysten avulla – 6 asiaa, mitä raskausuni voi tarkoittaa:

Toivot tulevasi pian raskaaksi

Joidenkin ihmisten kohdalla raskausuni liittyy haluun tulla pian raskaaksi. Unessa tämä toive ja halu toteutuu.

Raskaaksi tuleminen pelottaa tai ahdistaa

Raskausunta voi nähdä myös silloin, kun raskaaksi tuleminen ei sovi omiin suunnitelmiin juuri nyt tai tiedät, ettet halua enempää lapsia. Jos raskaus herättää negatiivisia tunteita ja aihe on jollain tavalla mielessä, voi se johtaa raskausuniin.

Jokin laukaisi muiston aiemmasta raskaudesta

Jos olet aiemmin ollut raskaana, voi jokin päivän aikana koettu asia laukaista muiston raskausajasta. Esimerkiksi jos päivän aikana näet jonkun vauvan kanssa, voi se saada aivosi muistamaan oman raskausaikasi, kun nukut.

Sinulla on iso projekti työn alla

Raskausunet voivat liittyä jonkin asian synnyttämiseen, jolloin uni on metafora. Jos sinulla on jokin projekti meneillään työelämässä tai kotona, “synnytät” tavallaan projektiasi ja se voi tulla uniin raskauden tai vauvan muodossa.

Huolehdit jostakusta ja se uuvuttaa sinua

Uni raskaudesta, vastasyntyneestä tai imettämisestä voi liittyä myös siihen, että elämässäsi jokin asia niin sanotusti imee sinua kuiviin. Onko sinulla esimerkiksi läheinen, joka uuvuttaa sinua jollain tavalla? Raskaus- tai vauvauni voi olla aivojesi tapa käsitellä tilannetta.

Sinun pitäisi päästä vessaan

Tämä voi vaikuttaa erikoiselta, mutta raskausuni voi olla merkki tarpeesta käydä pissalla. Jos heräät raskausunesta ja ensimmäisenä ryntäät pöntölle, on unesi saattanut yrittää kertoa sinulle tästä tarpeesta. Samaa voi tapahtua myös vatsakipujen suhteen.

Loppujen lopuksi unen merkitys ja tulkinta on henkilökohtainen, ja vain unta nähnyt voi päätellä, mistä se uni yrittää kertoa. Raskausunta nähtyäsi voit kysyä itseltäsi, haluatko tulla raskaaksi tai pelottaako se sinua? Tai herättääkö jokin asia elämässäsi samanlaisia tunteita kuin unessasi raskaus tai vauva? Vastaukset näihin kysymyksiin voivat auttaa sinua löytämään unen merkityksen – jos sellaista edes on löydettävissä.

Lähde: Women’s Health

Teksti: Miia

Avatar photo

Ruuhkavuodet toimitus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *