Nämä 3 asiaa jokaisen äidin pitäisi vaatia työpaikallaan!

woman sitting beside table using laptop
Kuva: Thought Catalog

Monissa kodeissa lastenhoito sekä perheen arjen pyörittäminen ovat enemmän äidin harteilla. Tästä syystä vanhemmuuden ja työelämän yhdistäminen voi vaatia äideiltä erityistä tasapainoilua.

Vanhemmuuden yhteensovittaminen työelämän kanssa on yksi naisten kohtaamista kysymyksistä. Tätä mieltä on Mother Untitled -yhteisön perustaja Neha Ruch. Kymmenen vuotta mainosalalla työskennellyt Ruch päätti hypätä pois oravanpyörästä ja vähentää työntekoa antaen perhe-elämälle enemmän aikaa. Hän perusti yhteisönsä vuonna 2017 tukeakseen muita kunnianhimoisia naisia, jotka haluavat antaa perheelleen enemmän aikaa.

Näiden neuvojen avulla työ- ja perhe-elämän yhteensovittaminen onnistuu paremmin:

Joustavuus

Joustavuus työpaikoilla tarkoittaa sitä, että äiti pystyy tasapainottamaan työ- ja perhe-elämän. Jos koet tarvitsevasi aikaa, voit yrittää neuvotella töiden järjestelystä työpaikalla. Kenties osa-aikainen työ tarjoaisi helpotusta vanhemmuuden ja työnteon tasapainottamiseen? Tärkeintä on arvioida omia tarpeita ja elämäntilannetta ja keskustella aiheesta työnantajan kanssa.

Säännöllinen kommunikaatio

Vanhemman elämä on kiireistä – etenkin kun osan vuorokaudesta on töissä. Äitien pitäisi käydä työtilanne läpi säännöllisesti esihenkilönsä kanssa ja samalla kertoa, millaisia toiveita heillä on työnteon suhteen. Jos lapsesi harrastus vaatii, että lähdet töistä 30 min aiemmin, kerro se avoimesti.

Tunnista arvosi

Äitiys tuo mukanaan monia uusia näkökulmia. Äitiys antaa uuden näkökulman myös siihen, minkä arvoista aikasi on. Ruch antoi esimerkin tuntemastaan kirjoittajasta, joka laskuttaa kovaa palkkaa.

”Hän laski, kuinka paljon lastenhoito kustantaa ja millainen arvo on ajalla, jonka hän on pois lastensa luota työnteon takia. Hän pohjusti palkkapyyntönsä tällä tavoin saatuun summaan”, hän kertoi.

Äitiyden myötä moni oppii tekemään asioita nopeammin kuin ennen – jopa nopeammin kuin muut. Ruch huomauttikin, että usein äidit saavat osa-aikaisen työajalla aikaseksi saman verran kuin kokopäivätyötä tekevät. Tällaista panosta ei pitäisi vähätellä, vaan neuvotella palkka, joka vastaa työpanosta.

Lähde: PureWow

Teksti: Miia

Ei vielä kommentteja

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tilaa uutiskirje

Aitoa vertaistukea perhearkeen, lempeästi myötäeläen


Lisätietoja henkilötietojen käsittelystä tietosuojaselosteesta.