Isä suuntasi poikien reissulle heti vauvan syntymän jälkeen

Isä suuntasi poikien reissulle heti vauvan syntymän jälkeen
Kuva: Brad Barmore

Tuore isä koki “poikien yhteisen jokavuotisen retken” niin tärkeäksi, ettei halunnut jättää sitä väliin edes vauvan syntymän takia.

Vaimo kertoo miehensä käyneen kavereidensa kanssa perinteisellä poikien yhteisellä retkellä aina 16-vuotiaasta asti. Ohjelmaan kuuluu yleensä kajakkiretki sekä leirielämää ja juhlintaa ystävien kanssa. Vuosien aikana traditio oli laajentunut siten, että mukana olivat myös vaimot ja tyttöystävät.

Vaimo kertoo ilmoittaneensa, ettei pysty tällä kertaa osallistumaan retkelle, koska se järjestetään lähes välittömästi lasketun ajan jälkeen. Vuosien varrella muut miehet olivat jokainen vuorollaan jättäneet reissun väliin, mikäli vaimon synnytys oli ollut lähellä retkeä. Ongelmat alkoivat, kun vaimo muistutti miestään siitä, että hänenkin olisi tänä vuonna jätettävä retki väliin lapsen syntymän takia.

Ilmoitus sai aikaan pahan riidan pariskunnan välille. Vaimo totesi vastahakoiselle miehelleen, että retken ajankohtana heillä on muutaman viikon ikäinen vauva ja hän tarvitsee miestä kotona apunaan. Mies vastasi, ettei hän ole koskaan jättänyt retkeä väliin, eikä hän aio tehdä niin nytkään, koska vaimolla on oma äitinsä apunaan lapsen hoidossa.

Tilanne eskaloitui, kun miehen ystävät ja perheenjäsenet kantoivat kortensa kekoon ja ryhtyivät painostamaan vaimoa päästämään mies matkaan. Vaimo sai kuulla olevansa takertuva ja vaativa, kun pakotti miehensä jäämään kotiin. Vain kaksi miehen ystävää ilmoitti olevansa vaimon puolella asiassa.

Nettikommentoijat riensivät myös vaimon tueksi. Kommentoijilta ei herunut juurikaan ymmärrystä miehen retkihaluille. Sen sijaan vaimo sai paljon kannustavia kommentteja. Miehen käytöstä pidettiin lapsellisena ja ihmeteltiin, mitkä tulevan isän prioriteetit oikein ovat.

Tuoreet vanhemmat tekevät joskus varsin erikoisia päätöksiä

Eräs toinen kommentoija kertoi omasta vastaavasta kokemuksestaan, jolloin hänen miehensä oli varannut polvileikkauksen viikko lasketun ajan jälkeen. Vaimo oli pyytänyt miestä siirtämään leikkausta, mutta tämä ei ollut suostunut. Synnytys oli ollut vaikea ja sen jälkeen vaimo oli ollut huonossa kunnossa. Mies ei ollut kuitenkaan pystynyt auttamaan laosenhoidossa, koska hän toipui polvileikkauksestaan. Nainen totesi lopuksi, että tämän tarinan perusteella ei lukijalle varmaankaan tule yllätyksenä, että kyseessä on nykyisin entinen puoliso.

On toki tärkeää, että vanhempi saa edelleen tavata ystäviä ja tehdä itselleen tärkeitä asioita myös lapsen syntymän jälkeen. Jonkinlaista suhteellisuudentajua pitäisi kuitenkin olla. Ei voi olettaa, että elämä jatkuu täysin samanlaisena lasten tultua mukaan kuvioihin. Kompromisseja on jokaisen pakko tehdä. Onnellinen perhe-elämä ei ole mahdollista, jos ei ole valmis lainkaan joustamaan omista periaatteistaan.

Onko sinun tuttavapiirissäsi ollut vastaavia kulmianostattavia tilanteita, joissa tuore vanhempi on toiminut erikoisella tavalla?

Lähde: Parents

Teksti: Sonja

Avatar photo

Ruuhkavuodet toimitus

One thought on “Isä suuntasi poikien reissulle heti vauvan syntymän jälkeen

  1. Minulla toinen synnytys tapahtui keisarinleikkauksella ja painavaa kanniskelua olisi pitänyt vältellä. Esikoinen oli alle 2v vaippalapsi ja lasten isä häipyi siskonsa kanssa juhlimaan varpajaisia koko viikonlopuksi ja jätti minut leikkauksen jälkeen yksin kahden lapsen kanssa. Vielä niin, että en yhtään tiennyt missä oli tai kenen kanssa. Ymmärrettävää, että kyseinen mies on exä nykyään.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *