Vältä tekemästä näitä 10 virhettä parisuhteessa!

Kuva: Pexels/ cottonbro studio

On tiettyjä asioita, joita ei tulisi tehdä parisuhteessa tai ne voivat ennustaa parisuhteen päättymistä ja ajaa parin erilleen.

Vältä näitä kymmentä virhettä parisuhteessa:

1. Nalkuttaminen

Nalkuttaminen ja syyllistäminen ovat ikäviä tapoja, jotka voivat rasittaa parisuhdetta, vaikka syyt niiden taustalla olisivatkin aiheellisia. Sen sijaan asioista tulisi kyetä puhumaan rauhallisesti ja rakentavasti.

2. Sairaalloinen mustasukkaisuus

Parisuhteessa pieni määrä mustasukkaisuutta on normaalia ja jopa toivottavaa. Sairaalloinen mustasukkaisuus voi sen sijaan tuhota hyvänkin parisuhteen. Toisen jatkuva kyttääminen, syytteleminen ja epäileminen ilman todellista syytä eivät ole normaalia ja oikein.

3. Aikuinen lapsi

Tiedättekö ihmistyypin, jotka sysäävät kaiken vastuun arjesta kumppanilleen ja ovat kuin viisivuotiaita kapinallisia lapsia? Täytyisi kuitenkin muistaa, että parisuhteessa halutaan olla tasavertaista kumppanuutta eikä niin, että toinen joutuu olemaan ”lapsenvahtina”.

4. Luottamuksen pettäminen

Parisuhteen tulisi rakentua luottamukselle. Kumppanin olisi voitava luottaa sinuun kaikessa eli, että pidät sanasi, olet luottamuksen arvoinen, tukena hädän hetkellä ja ettet hylkää kumppaniasi.

5. Kumppanin pitäminen itsestäänselvyytenä

Parisuhteen yksi pahimmista virheistä on lakata huomioimasta kumppania ja pitää häntä itsestäänselvyytenä. Tällöin kumppanista voi alkaa tuntumaan ettei toinen enää välitä ja hän on pelkkää ilmaa toiselle. Parisuhde todennäköisemmin kaatuu tällaiseen kuin vaikkapa pettämiseen.

6. Mököttäminen

Mököttäminen on tuhoisa tyyli riidellä ja kommunikoida. Se ei johda mihinkään eikä auta selvittämään vaikeaa tilannetta. Päinvastoin se pilaa hyvänkin parisuhteen.

7. Kommunikaatiovaikeudet

Hyvät kommunikointitaidot ovat toimivan parisuhteen edellytys. Jos keskusteluyhteys katkeaa pidemmäksi aikaa, voi se ennustaa eron olevan lähellä. Kommunikointitaitoja kannattaa kehittää jatkuvasti.

8. Oman itsensä ja elämänsä unohtaminen

On ymmärrettävää, että parisuhteen alkuhuumassa pari on kiinni toisissaan melkein 24/7 ja oma aika saattaa jäädä. Sen ei kuitenkaan tulisi jatkua niin, vaan parisuhteessa olisi oltava kaksi eri ihmistä, joilla on on omat toiveet ja tarpeet sekä omia ihmissuhteita, kuten ystävyyssuhteet. Moni tekee kuitenkin alkuhuumassa sen virheen, että he unohtavat itsensä ja ystävänsä.

9. Läheisyyden puute

Yksi iso asia, joka erottaa parisuhteen muista ihmissuhteista, on läheisyys, kosketus ja seksi. Se on kuin liima, joka pitää parin kiinni toisissaan ja avoimena toiselle. Jos se kaikki jää arjen jalkoihin tai erimielisyyksien vuoksi, etääntyy pari helposti toisistaan ja käpertyy omiin koloihinsa.

10. Erolla uhkaileminen

Riitatilanteessa tulee helposti tunteiden vallassa sanoneeksi asioita, joita ei oikeasti tarkoita. Yksi tällainen voi olla erolla uhkaaminen. Sitä ei kuitenkaan tulisi koskaan tehdä hetken mielijohteesta. Erolla uhkaaminen on isku vasten kasvoja, joka murentaa luottamuksen suhteen tulevaisuuteen. Toistuessaan usein, se voi lopulta johtaa todelliseen eroon.

Oletko tehnyt näitä virheitä parisuhteessa? Ovatko nämä asiat sinulle tuttuja?

Lähteet: Iltalehti

Teksti: Anne-Mari Valta

Ei vielä kommentteja

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tilaa uutiskirje

Aitoa vertaistukea perhearkeen, lempeästi myötäeläen


Lisätietoja henkilötietojen käsittelystä tietosuojaselosteesta.

  Array
(
  [0] => thumbnail
  [1] => medium
  [2] => medium_large
  [3] => large
  [4] => 1536x1536
  [5] => 2048x2048
  [6] => vp_sm
  [7] => vp_md
  [8] => vp_lg
  [9] => vp_xl
  [10] => vp_sm_popup
  [11] => vp_md_popup
  [12] => vp_xl_popup
)