Haribo vetää tuotteita takaisin – tarkista karkkipussisi!

Kuva: Pexels/Pixabay

Haribon makeisia syödään monissa kotitalouksissa, mutta nyt kotoa löytyvät tuotepakkaukset on syytä tarkistaa. Yhtiö on varoittanut, että osassa tuotteista voi olla metallia.

Saksalainen makeisvalmistaja Haribo on ilmoittanut vetävänsä useiden karkkipussien eriä pois myynnistä. Syynä on riski, että tuotepakkauksissa olisi metallisia vierasesineitä.

”Tuotantoprosessissa olleen virheen takia on olemassa riski, että kyseisissä makeispusseissa on makeisten seassa tai niiden pintaan tarttuneena pieniä metallipaloja. Metallipalat eivät ole makeisten sisällä”, Haribo kertoo.

Tuote-erät ovat lähtöisin Haribon Tanskan tehtaan yhdeltä pakkauslinjalta. Makeisvalmistaja on saanut Tanskassa kaksi kuluttajapalautetta, joiden mukaan makeispussissa saattaa olla makeisten joukossa metallihiukkasia.

”Vierasesineiden aiheuttaja on löydetty, ja olemme jo ryhtyneet toimenpiteisiin vastaavien tapauksien välttämiseksi tulevaisuudessa”, Haribo tiedottaa.

Vältä näiden karkkien syömistä

Haribo on pyytänyt jälleenmyyjiä poistamaan tietyt makeispussierät myynnistä varotoimenpiteenä. Takaisin vedettyjen makeisten syömistä tulisi välttää ja valmistaja kehottaa palauttamaan käyttämättömät tuotteet ostopaikkaan tai hävittämään ne välittömästi.

”Mikäli havaitset epäilyttäviä oireita, jotka voivat liittyä kyseisten tuotteiden nauttimiseen, kehotamme kääntymään lääkärin puoleen”, makeisvalmistaja ohjeistaa.

Kyseessä olevat makeiserät ovat olleet myynnissä koko Suomen alueella elokuusta 2022 lähtien. Jos olet ostanut Haribon makeispusseja, tarkista pussista sen eränumero. Eräkoodit on painettu pussin taakse vasemmalle pussin kirkkaaseen ikkunaan.

Takaisinveto koskee alla mainittuja tuotteita sekä vain niiden tässä mainittuja eriä:

Kuva: HARIBO Lakrids Oy Ab

Teksti: Miia

Ei vielä kommentteja

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tilaa uutiskirje

Aitoa vertaistukea perhearkeen, lempeästi myötäeläen


Lisätietoja henkilötietojen käsittelystä tietosuojaselosteesta.

  Array
(
  [0] => thumbnail
  [1] => medium
  [2] => medium_large
  [3] => large
  [4] => 1536x1536
  [5] => 2048x2048
  [6] => vp_sm
  [7] => vp_md
  [8] => vp_lg
  [9] => vp_xl
  [10] => vp_sm_popup
  [11] => vp_md_popup
  [12] => vp_xl_popup
)