Asiantuntijat: Alushousut kannattaa ottaa pois, kun nukut!

Asiantuntijat: Alushousut kannattaa ottaa pois, kun nukut!
Kuva: Pexels/Sora Shimazaki

Kun menet nukkumaan, mitä laitat yllesi – vai laitatko kenties mitään? Jos tapanasi on nukkua alasti tai jättää ainakin alushousut pois jalasta, olet asiantuntijoiden mukaan oikealla tiellä.

Moni nukkuu öisin alushousut jalassa ja sen lisäksi yllä on vielä jonkinlaiset yövaatteet. Terveyden kannalta parempi tapa olisi kuitenkin nukkua ilman rihman kiertämää tai vähintään ilman alushousuja.

“Jos alapää on jatkuvasti peitettynä eikä alushousujen kangas ole kosteutta hylkivää tai imukykyinen, kerääntyy alushousujen sisään kosteutta”, lääkäri Alyssa Dweckin kertoo.

Kosteuden kertyminen ei tee hyvää alapäälle, vaan on oiva kasvualusta bakteereille tai hiivalle. Jos alapääsi alue on taipuvainen kutinaan ja ärtymykseen, kannattaa alushousut jättää nukkumisen ajaksi pois ja antaa alapään hengittää vapaammin. Tämä koskee kaikkia, sukupuoleen katsomatta.

“Alushousut pitävät lämpöä ja kosteutta sisässä ja bakteerit kukoistavat tällaisessa ympäristössä”, urologi Brian Steixner myötäilee Dweckia.

Miehet voivat vähentää hiertymien ja ihoärsytyksen riskiä jättämällä alushousut yöksi pois. Lisäksi niin sanotusti kommandona nukkuminen tekee hyvää siittiöiden tuotannolle.

Mummoalkkarit käyttöön

Vaihdevuosia läpikäyvien kannattaa myös harkita nukkumista ilman alushousuja tai jopa kokonaan alasti. Jos vaihdevuodet aiheuttavat yöhikoilua, voi ilman alushousuja nukkumalla välttyä siltä, että herättyä jalassa on kylmät ja märät alushousut.

Jos täysin ilkosillaan nukkuminen ei tunnu omalta jutulta, Dweck suosittelee käyttämään löysiä alusvaatteita nukkuessa.

“Tämä, jos mikä, on sopiva aika ottaa käyttöön mummoalkkarit”, lääkäri toteaa.

Alasti nukkumisessa ei ole mitään väärää tai noloa, joten jätä rohkeasti yövaatteet ja alushousut pois. Alasti nukkuminen voi myös lähentää pariskuntia. Jos perheessä on pieniä lapsia, jotka saattavat yöllä tulla vanhempien viereen, tai jos sinulla on tapana käydä keskellä yötä vessassa, voit valita pitkän ja löysän paidan yllesi yöksi täysin ilkosillaan nukkumisen sijaan.

Lähde: Your Tango

Teksti: Miia

Avatar photo

Ruuhkavuodet toimitus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *