Lentohenkilöstön vinkit lentomatkaan pienten lasten kanssa

Kuva: Pexels/Rahul Singh

Koko perheen matkoista syntyy ihania muistoja, mutta itse matkustaminen voi aiheuttaa stressiä. Matkustamiseen yleisesti liittyvän stressin lisäksi etenkin lentämiseen liittyy omat stressitekijänsä: kentällä voi olla pitkiä jonoja, lento voi olla myöhässä, perheen istumapaikat ovatkin eri puolilla konetta tai vieressä on huonokäytöksisiä matkustajia ja niin edelleen.

Pienten lasten kanssa lentäminen voi nostaa vanhempien stressitason aivan uusille asteille. Vanhempien on mietittävä, miten lasten olo pidetään mukavana lennon ajan ja miten lapset saavat ajan kulumaan.

Vanhempien avuksi on tarjolla monenlaisia vinkkejä, joiden avulla lentomatka sujuu hyvin. Ruuhkavuosien toimitus kertoi aiemmin vinkkejä, miten matkan saa sujumaan parhaiten. Tällä kertaa vinkkejä antavat he, joilla on lentämisestä eniten kokemusta: lentohenkilöstö.

Muista nämä neuvot, kun lähdet lentomatkalle pienten lasten kanssa:

 • Varmista, että voit valita istuinpaikat itse etukäteen
  Jos et varaa istuinpaikkoja etukäteen, voitte päätyä perheesi kanssa eri puolille konetta.
 • Valitse paikat perheen tarpeet huomioiden
  Jos esimerkiksi tiedät, että vaippa pitää vaihtaa lennon aikana, yritä katsoa valmiiksi paikka läheltä vessaa. Tutustu lentoyhtiön sivuihini ja etsi sieltä lisätietoa lasten kanssa matkustamisesta, mikä voi auttaa sopivan istuinpaikan valitsemista.
 • Kysy portilla, kuinka täynnä lento on ja voiko paikkaa vaihtaa
  Jos lennolla on tyhjiä istuinpaikkoja, kysy voitteko siirtyä tyhjempään osaan konetta, jotta käytettävissä olisi paremmin tilaa vauvaa tai taaperoa ajatellen. Jos lapsesi on äänekäs, voi rauhallisempi osa konetta olla siinäkin mielessä hyvä vaihtoehto.
 • Jos imetät, voit imettää milloin tahansa lennon aikana
  Voit imettää tarpeiden mukaan lennon aikana. Jos sinusta tuntuu epämukavalta imettää muiden matkustajien läsnä ollessa, voit kysyä lentohenkilöstöltä mahdollisuutta imettää rauhaisimmissa tiloissa etukäteen.
 • Mieti, missä vaiheessa nousette koneeseen
  Pienten lasten kanssa matkustavilla voi olla mahdollisuus nousta koneeseen ensimmäisten joukossa. Se kuitenkin tarkoittaa sitä, että lapset ovat paikoillaan koneessa pidempään. Parempi idea voi ollakin antaa lasten jaloitella ja purkaa energiaansa rauhassa ennen koneeseen nousua. Jos matkalla on mukana toinen vanhempi, voi hän nousta koneeseen aiemmin ja valmistella perheen paikat.
 • Rajoita ruutuaikaa ennen lentoa
  Jos vähennät ruutuaikaa ennen matkaa, voivat lapset viihtyä ruudun ääressä paljon paremmin lennon aikana.
 • Ota välipalaa ja lastenruokaa mukaan
  Esimerkiksi Finnarin lennoille voit viedä matkustamoon maitoa ja vauvanruokaa alkuperäisissä, avaamattomissa pakkauksissa. Ota mukaan myös lapsille mieluista (ei-nestemäistä) välipalaa.
 • Pue mukavat vaatteet
  Mukavissa vaatteissa matkustaminen on miellekkäämpää. Ota myös mukaan vaihtovaatteet ja ylimääräisiä vaippoja, kaiken varalta.

Lähde: HuffPost

Teksti: Miia

Ei vielä kommentteja

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tilaa uutiskirje

Aitoa vertaistukea perhearkeen, lempeästi myötäeläen


Lisätietoja henkilötietojen käsittelystä tietosuojaselosteesta.