Käy ruokaostoksilla kumppanisi kanssa – suhteenne kiittää!

Käy ruokaostoksilla kumppanisi kanssa – suhteenne kiittää!
Kuva: Pexels/Gustavo Fring

Ruokaostoksilla käyminen voi olla joillekin pariskunnille yksi askare muiden joukossa, kun taas toisille se aiheuttaa stressiä. Erityisesti kiireisen ja kuluttavan arjen keskellä ruokaostokset voivat tuntua turhauttavalta, pakolliselta pahalta, joka pahimmillaan aiheuttaa kinaa parin välille.

Kun kiertää ruokakaupan hyllyjä kumppanin kanssa ja väittelee, minkä merkin juustoa tai vessapaperia kotiin ostetaan, voi ostosreissu tuntua kaikkea muuta kuin suhdetta vahvistavalta teolta. Jotkut parit ovatkin tehneet ratkaisun, että ruokaostoksilla käy vain jompikumpi.

Ruokaostosten tekeminen yhdessä voi kuitenkin todella vahvistaa suhdetta monin tavoin, kertoo asiantuntija Anurahda Gupta. Hän perustelee väitettään näillä 6 tavalla:

Kauppareissusta “minitreffit”

Kun kauppareissuun suhtautuu oikealla tavalla, voi se tuntua kuin “minitreffeiltä”. Jos ostoksilla käymiseen suhtautuu tapana viettää laatuaikaa yhdessä, voi se tuntua mukavammalta ja jopa romanttiselta tavalta lähentyä kumppanin kanssa, jos esimerkiksi kävelee kaupassa käsi kädessä.

Budjetointi tutuksi

Raha-asiat voivat olla vaikea pala purtavaksi monissa parisuhteissa, mutta viikoittaisten ruokaostosten yhteydessä aihetta voi käsitellä tuntematta niin paljon paineita. Kun keskustelee ruokamieltymyksistä ja ostostavoista, pari voi oppia ymmärtämään toistensa odotuksia rahankäytön suhteen sekä mitkä asiat menevät etusijalle.

Onnistuuko yhteistyö?

Kauppareissu vaatii kykyä tehdä yhteistyötä ja kompromisseja niin ostosvalintojen kuin budjetin suhteen. Parin välinen yhteenkuuluvuuden tunne voi vahvistua, kun he yhdessä etsivät tuotteita kaupassa, miettivät budjettia ja käyvät ostoslistaa läpi. Erimielisyyksien ilmetessä pari voi harjoitella kommunikaatiotaitojaan sekä kykyä ratkaista konflikteja. Nämä kaikki luovat vahvempaa pohjaa parisuhteelle.

Tulevan suunnittelua

Monet parit käyvät ruokaostoksilla hankkimassa jopa yli viikon ruokatarpeet. Samalla kun pari suunnittelee syötäviä ja ostoksia monelle päivälle, pysyvät he ajan tasalla kummankin aikatauluista ja samalla he voivat suunnitella sekaan treffi-iltoja ulkona tai tilaisuuksia rentoutua yhdessä.

Molemminpuolinen kunnioitus

Kauppareissu auttaa oppimaan toisen mieltymysten kunnioittamista ja löytämään keinoja ottaa huomioon osapuolten yksilölliset tarpeet. Pari voi vahvistaa suhdettaan, kun rakentaa tällaisillakin tavoilla pohjaa molemminpuoliselle kunnioitukselle ja kompromissien teolle. Siitä on hyötyä myös arjessa silloin, kun kiistoja tulee ratkaistavaksi.

Anna mahdollisuus uudelle

Muista olla avarakatseinen. Sen sijaan, että kinastelette pienistä erovaisuuksista, huomioikaa toistenne mielipiteet ja pyrkikää löytämään kultainen keskitie. Lisäksi kannattaa kokeilla rohkeasti myös uusia asioita. On helppo päätyä toistamaan samaa rutiinia ja aina valita samat tuotteet, mutta uuden kokeileminen voi olla hauska kokemus molemmille. Kenties löydätte uuden lempiruoan tällä tavoin!

Lähde: Metro

Teksti: Miia

Avatar photo

Ruuhkavuodet toimitus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *