8 lupausta, jotka auttavat suhdettasi kestämään ikuisesti

couple kissing on the road during daytime
Kuva: FORMAT arw

Kumppani on tuki ja turva, jonka kanssa jaetaan ilot ja surut. Elämän ylä- ja alamäet voivat kuitenkin laittaa parisuhteen kestävyyden koetukselle.

Parisuhteessa oleminen ei ole aina helppoa, vaikka kuinka toista rakastaisi. Oman suhteen kestävyyttä voi yrittää tukea tekemällä kumppaninsa kanssa lupauksia, jotka auttavat pitämään arjen harmonisena. Lupaukset voivat olla esimerkiksi seuraavanlaisia:

”Lupaan olla katsomatta XX ilman sinua.”

Joillakin pareilla on ”oma sarja”, jota he katsovat yhdessä. Tähän liittyen pari voi sopia, että jaksoja ei katsota ilman toisen seuraa. Kun uusi jakso on tullut ja olet reissussa, mutta kumppanisi odottaa mahdollisuutta katsoa jakso yhdessä, kertoo se halukkuudesta jakaa kokemus yhdessä. Tämä voi vaikuttaa vähäpätöiseltä lupaukselta, mutta houkutus katsoa sarjaa ilman kumppania voi kasvaa yllättävän suureksi.

”Lupaan käyttäytyä fiksusti läheistemme seurassa.”

Jos hän ei tulee toimeen perheesi kanssa tai oman perheensä kanssa, voi siitä aiheuta kiusallisia ja epämukavia tilanteita. Hyvät käytöstavat kannattaa muistaa, vaikkei läheisten kanssa olisikaan ylimpiä ystäviä. Jos kumppani on tökerö läheisille, voi tästä aiheutua riitoja myös parin välille.

”Lupaan olla pitämättä mykkäkoulua.”

Jokaisessa parisuhteessa on riitoja, mutta niitä ei voi selvittää, jos pari ei puhu toisilleen. Riitatilanteessa voitte sopia, että pidätte hengähdystauon, mutta mykkäkoulun pitäminen ja toisen huomiotta jättäminen ei tilannetta paranna.

”Lupaan, että käymme yhdessä ulkona.”

Treffi-illat eivät ole vain sinkkuelämän ja tapailuvaiheen juttu. Pitkäkin parisuhde kaipaa romantiikkaa ja treffejä, joten sopikaa kumppanisi kanssa, että yritätte käydä säännöllisesti yhdessä ulkona. Jos jokainen ilta on samanlainen, muuttuu suhde helposti arkiseksi ja ummehtuneeksi.

”Lupaan yrittää innostua sinulle tärkeistä asioista.”

Sinä rakastat jääkiekkoa, mutta kumppaniasi ei voisi vähempää kiinnostaa. Kumppanisi on innostunut taiteesta, mutta sinusta taidemuseot ovat todella tylsiä paikkoja. Parisuhteessa on kuitenkin tärkeä yrittää antaa mahdollisuus asioille, jotka kumppani kokee tärkeäksi. Kokeilkaa siis avoimin mielin toisillenne tärkeitä asioita ja voitte jopa yllättyä, miten unohtumattomia muistoja siitä syntyy.

”Lupaan osallistua kotitöihin.”

Kotiaskareet ovat pakollinen paha. Vielä ikävämpiä niistä voi tulla, kun yksi tekee kaiken kahden (tai lapsiperheessä useamman) edestä. Luvatkaa toisillenne, että osallistutte molemmat kotitöihin ja keskustelkaa, kumpi tekee mitäkin.

”Lupaan, että olet osallisena aina kaikissa tärkeissä päätöksissä.”

Tämä tarkoittaa sitä, että pari keskustelee yhdessä päätöksistä, jotka voisivat mullistaa heidän elämänsä. Esimerkiksi työtarjous, joka vaatisi muuttoa toiselle paikkakunnalle tai peräti toiseen maahan, on asia, josta on tärkeä keskustella yhdessä.

”Lupaan tukea ja kannustaa sinua enkä pidätellä sinua toteuttamasta unelmiasi.”

Tämä on yksi tärkeimmistä lupauksista. Parisuhde koostuu yksilöistä, joilla on omia unelmia ja tavoitteita yhteisten lisäksi. Nämä yksilöt myös kasvavat suhteen aikana, jolloin on tärkeä osata tukea toinen toistaan. On valtava rakkaudenosoitus, kun kannustaa ja tukee kumppania, kun hän tavoittelee unelmiaan.

Lähde: Your Tango

Teksti: Miia

Ei vielä kommentteja

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tilaa uutiskirje

Aitoa vertaistukea perhearkeen, lempeästi myötäeläen


Lisätietoja henkilötietojen käsittelystä tietosuojaselosteesta.

  Array
(
  [0] => thumbnail
  [1] => medium
  [2] => medium_large
  [3] => large
  [4] => 1536x1536
  [5] => 2048x2048
  [6] => vp_sm
  [7] => vp_md
  [8] => vp_lg
  [9] => vp_xl
  [10] => vp_sm_popup
  [11] => vp_md_popup
  [12] => vp_xl_popup
)