5 tapaa vahvistaa ystävyyssuhteita kiireisen elämän keskellä!

5 tapaa vahvistaa ystävyyssuhteita kiireisen elämän keskellä!
Kuva: Priscilla Du Preez

Ihmissuhteet ovat merkittäviä terveyden kannalta. Moni laittaa perheen ja parisuhteen etusijalle, mutta myös muista elämän ihmissuhteista, ystävyyssuhteista, olisi tärkeä pitää huolta.

Jokaisella on käytettävissään samat 24 tuntia vuorokaudessa, mutta vanhempien voi olla vaikeampi lohkaista siitä aikaa ystäville. Kun arkea rytmittää työt, lapset, perhe ja harrastukset, saattaa yhteydenpito ja ajanviettäminen ystävien kanssa jäädä vähiin.

Jos ystävyyssuhteet ovat kärsineet elämän kiireiden keskellä, ei hätää! Seuraavat viisi tapaa auttavat lähentymään ystävien kanssa ja vahvistamaan olemassa olevia ystävyyssuhteita.

Työstä läheisimpiä ystävyyssuhteitasi

Ihmisillä on keskimäärin 3-5 läheistä ystävää, joiden puoleen käännytään niin iloissa kuin suruissa. Jotta nämä ystävyyssuhteet kestävät, tarvitaan vastavuoroisuutta, vuorovaikutusta ja emotionaalista läheisyyttä. Jos haluat vahvistaa ystävyyssuhteitasi, sitoudu työstämään niitä miten parhaiten pystyt.

Sopikaa yhteydenpitotyylistä ja pitäkää siitä kiinni

Jotkut haluavat olla ystäviensä kanssa yhteydessä päivittäin tai viikoittain, kun taas toisille vähempikin riittää. Tärkeintä olisikin keskustella ystävän kanssa siitä, millaista yhteydenpitotapaa hän toivoo ja miten usein. Jos mieltymyksenne eroavat, yrittäkää löytää kompromissi. Kun teille sopiva yhteydenpitotyyli on selvillä, pyrkikää pitämään siitä kiinni johdonmukaisesti.

Uskalla olla avoin ja haavoittuva

Kun vietät aikaa ystäväsi kanssa, jätä small talk väliin ja puhu aidoista ja herkistäkin asioista. Ystävyyssuhde vahvistuu, kun ystävät uskaltavat olla avoimia ja haavoittuvia toisilleen ja keskustella syvällisesti. Jos sinun on vaikea lähteä liikkeelle keskustelun kanssa, voit etsiä internetistä ja mediasta avuksesi puheenaiheita tai kysymyksiä, jotka auttavat syventämään keskustelua.

Etsi tapoja luoda uusia muistoja yhdessä

Tapaamiset kahvilassa ja pitkät puhelut ovat toki mukavia, mutta ystävyydelle tekee hyvää, kun etsii myös uusia aktiviteetteja ja tapoja luoda muistoja. Voitte myös yrittää aloittaa yhteisen ja säännöllisen uuden tavan jonkin aktiviteetin parissa, mikä on molemmille mieluinen, kuten kerran viikossa/kuussa rentoudutte yhdessä herkkujen ja hyvän elokuvan äärellä.

Kehu ystävääsi

Aina kun tunnet lämpimiä, positiivisia tunteita ystävääsi kohtaan, kerro niistä myös hänelle. Mieti, miten usein osoitatte välittävänne toisistanne ja jos se ei ole jo teille normaali tapa, on aika aloittaa! Kehu ystävääsi vilpittömästi säännöllisesti ilman odotuksia siitä, että hän sanoisi jotain vastaavaa sinulle takaisin. Esimerkiksi jos hän tapaamisenne aikana sai sinut nauramaan hulvattomilla jutuillaan, mainitse siitä hänelle ja kerro, miten hauska hän mielestäsi on. Tällaisilla kommenteilla on tarkoitus osoittaa ystävälle, että arvostat häntä ja hän on sinulle tärkeä.

Lähde: Self

Teksti: Miia

Avatar photo

Ruuhkavuodet toimitus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *