Tuleeko lapsellesi kavereita yökylään? 10 kivaa puuhaideaa!

Tuleeko lapsellesi kavereita yökylään? 10 kivaa puuhaideaa!
Kuva: Pexels/ Kampus Production

Yökyläily kavereiden luona tarkoittaa usein hauskaa ajanviettoa tuntikausien ajan, eikä nukkuminen ole ensimmäisenä mielessä. Kavereiden kanssa leikitään, pelataan, herkutellaan, kerrotaan tarinoita, katsotaan kenties elokuvia tai ollaan telttaretkellä takapihalla.

Kun lapselle on tulossa kavereita yökylään, on vanhempien hyvä osallistua ja auttaa miettimään hauskoja aktiviteetteja ajankuluksi. Yökyläilyreissusta syntyy mukavia muistoja kaikille eikä tekeminen lopu kesken, kun emännöivä perhe tekee ennakkovalmisteluja ja -suunnitelmia.

Minkälaiset aktiviteetit sopivat yökyläilyn puuhaksi? Alla esimerkkejä, joita voi muokata oman lapsen kaveripiiriin ja ikätasoon sopivaksi.

Jäätelösoodia herkutteluun

Yökyläilyn aluksi lapset voivat valmistaa jäätelösoodat. Tässä perinteikkäässä herkussa yhdistyvät jäätelö sekä limonadi. Sopivia ohjeita löytyy helposti googlettamalla, mutta tässä esimerkiksi Valion, Hartwallin ja Vegaanihaasteen julkaisemat ohjeet.

Omat pizzat

Makean rinnalle tarvitaan suolaista! Auta lapsia valmistamaan omat pizzat muutamista täytevaihtoehdoista. Varmista kuitenkin etukäteen, onko yökylään tulevilla vierailla minkäänlaisia ruoka-aineallergioita ja huomioi ne tarpeen mukaan.

Elokuva ulkona

Jos sää sallii, valmistelkaa takapihalle ulkoilmaelokuvateatteri. Lapset voivat käpertyä makuupusseihin vilttien ja tyynyjen sekaan kera naposteltavien ja kokea elokuvaelämyksen uudella tavalla.

Elokuvabingo

Jos yökyläilyn suunnitelmiin kuuluu useamman elokuvan katsominen, voivat lapset pelata samalla elokuvabingoa. Tehkää bingoruudut ja laittakaa niihin sanoja, jotka liittyvät illan elokuvaohjelmistoon. Bingon voittaja voi saada jopa jonkin pienen palkinnon!

Pakohuonepeli kotona

Isommat lapset voivat innostua pakohuonepelistä. Kaupoissa myydään pakohuonepelejä, joita voi pelata kotona. Pakohuonepelin voi myös suunnitella itse, mihin löydät neuvoja esimerkiksi täältä.

Tee-se-itse valokuvauskoppi

Valitse sopiva tausta, laita tarjolle erilaisia asusteita, naamioita sekä asuja ja sitten vain valokuvia ottamaan! Jos kotoa löytyy tulostin, voivat vanhemmat tulostaa kuvia yövieraille myös fyysiseksi muistoksi hauskasta illasta.

Uusi lautapeli kokeiltavaksi

Klassikkopelit ovat klassikoita syystä, mutta yllätä lapset ja anna heille pelattavaksi jokin uusi lautapeli. Uuteen peliin tutustuminen ja sen salojen selvittäminen on omanlaista hupia!

Tiedekokeiluja

Jos lapset ovat innokkaita kokeilemaan ja tutustumaan uusiin asioihin, voivat erilaiset tiedekokeilut olla hyvä idea. Esimerkiksi Aalto-yliopiston sivuilta löytyy erilaisia tiede- ja taidetöitä, joita lapset voivat kokeilla. Lisäksi Savon Sanomien sivuilla esitellään erilaisia hauskoja tiedekokeiluja, kuten miten tehdään itse tulivuorenpurkaus.

Koristellut tyynyliinat

Hanki yökyläilyä varten valkoisia tyynyliinoja sekä kangastusseja. Jokainen vieras saa koristella itse omanlaisensa tyynyliinan, jonka hän saa viedä mukanaan kotiin muistoksi.

Pannukakkubrunssi

Aamulla lapset pääsevät herkuttelemaan pannukakkubrunssilla ja samalla käymään läpi, mitä kaikkea hauskaa he puuhasivat edeltävänä päivänä yhdessä. Tässäkin on tärkeä huomioida ruoka-aineallergiat ja tehdä ennakkovalmisteluja!

Lähde: Good Housekeeping

Teksti: Miia

Avatar photo

Ruuhkavuodet toimitus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *