Mies oli yrittänyt pettää puolisoaan, mutta ei löytänyt ketään!

woman holding red phone
Kuva: freestocks

Onko se todellista uskollisuutta, jos lojaalisuus omaa puolisoaan kohtaan johtuu vain siitä, että ei ole löytänyt ketään muutakaan?

Mies antoi oman puhelimen vaimolleen, koska sai työsuhdepuhelimen töistään. Ensin vaimo oli ilahtunut, mutta viestikansio paljasti kamalan salaisuuden. Mies ei ollut tyhjentänyt viestejään, joten kun vaimo kytki puhelimen päälleen, miehen viestit näkyivät vastaanotetuissa viesteissä.

Mies oli käynyt viestikeskustelua usean naisen kanssa. Viesteissä puhuttiin seuranhakuilmoituksesta, jonka mies oli itse laatinut. Muutama nainen oli vastannut, mutta kukaan naisista ei ollut innostunut niin paljoa, että olisi lähtenyt tapaamaan miestä.

Vaimo mietti kuumeisesti, että onko tämä pettämistä, kun mitään ei ollut tapahtunut. Edes yhtään suudelmaa ei oltu vaihdettu.

Vaimo otti viestit miehen kanssa puheeksi, mutta miehen mielestä ne olivat vain huumoria. Siltä vaimosta ei tuntunut.

Hän tunsi itsensä kaksinkertaisesti loukatuksi. Mies oli yrittänyt pettää häntä ja naisten silmissä mies oli joko ruma tai muuten niin epämiellyttävä, että kukaan ei kelpuuttanut häntä. Miksi tuo sitten kelpaa minulle, vaimo mietti.

Arki jatkui päällisin puolin kuin ennenkin, mutta vaimon pettymys näkyi hänen käytöksestään. Mieheen oli vaikea luottaa. Hän tarkasteli tämän uuden puhelimen viestejä. 

Lopulta mies ja vaimo hakeutuivat parisuhdeterapiaan. Siellä terapeutti otti neutraalin kannan. Miehen teolla on juuri niin iso merkitys, minkä te itse sille annatte. 

Vaimo sai rauhan. Hän sai suuttua ja loukkaantua. Myös mies sai oikeutuksen omille tunteilleen. Hän kertoi syitä viesteilleen. Hän oli halunnut testata viehätysvoimaansa, eikä edes olisi halunnut edetä pidemmälle. Naiset aistivat sen ja lopettivat kirjoittelun alkuunsa. 

Kun testi paljastui, se ei ollut enää peliä, vaan loukkasi oikeasti. Sen mieskin ymmärsi parisuhdeterapian avulla. Pariskunta päätti jatkaa yhdessä, mutta uusilla säännöillä. Nyt mieskin ymmärsi, että seuranhakuilmoituksia ei enää laadittaisi.

Mutta onko pelkkä viestittely ja seuranhaku pettämistä?

Artikkelia muokattu 6.6.2023

Ei vielä kommentteja

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tilaa uutiskirje

Aitoa vertaistukea perhearkeen, lempeästi myötäeläen


Lisätietoja henkilötietojen käsittelystä tietosuojaselosteesta.