Muista nämä neuvot, kun yrität ystävyyttä ex-kumppanin kanssa

Muista nämä neuvot, kun yrität ystävyyttä ex-kumppanin kanssa
Kuva: Priscilla Du Preez

Eroaminen on usein vaikeaa ja vielä vaikeammaksi se voi mennä, kun on yhteisiä lapsia sekä muita läheisiä ja jos erosta huolimatta toisesta edelleen välittää paljon. Tuolloin pari voi päättää pysyä ystävinä eron jälkeen, mutta miten se onnistuu? Psykologi on antanut siihen neuvoja.

Kun eropäätös on tehty ja kumpikin on käsitellyt tilannetta tahoillaan, on tärkeä vielä pysähtyä kysymään itseltään kolme kysymystä ennen kuin yrittää ystävyyttä ex-kumppanin kanssa. Ne ovat:

  • Miksi haluat olla vielä tekemisissä ex-kumppanisi kanssa? Nautitko todella hänen seurastaan ja arvostat tämän ihmissuhteen platonisia puolia? Eihän sinulla ole taka-ajatuksia?
  • Oletko tunnetasolla valmis ystävyyteen hänen kanssaan? Jos et olet päässyt erosta täysin yli, ei aika ole vielä oikea ystävyydelle.
  • Onko kukaan tapailemasi henkilö tietoinen, että haluat olla ystäviä ex-kumppanisi kanssa? Jos olet jo jatkanut eteenpäin, on tärkeää, että mahdollinen uusi kumppani tietää halustasi olla väleissä entisesi kanssa. Jos et halua kertoa asiasta hänelle, ei sinulla välttämättä ole puhtaat jauhot pussissa.

Jos olet todella valmis ystävyyteen ex-kumppanin kanssa, suosittelee psykologi Alyssa Roberts noudattamaan näitä neuvoja:

Laita selvät rajat

Keskustelkaa heti alkuun, minkälainen käytös on välillänne hyväksyttyä ja mikä ei. Mistä voi keskustella, miten usein olette tekemisissä ja millä tavoin ja muut vastaavat seikat on tärkeä käydä heti läpi.

Älä kiirehdi

Edetkää ystävyydessä hitaasti ja toisille tilaa antaen. On parempi olla liian varovainen ja säätää rajoja, että ystävyys tuntuu molemmista hyvältä.

Anna menneiden olla menneitä

Aloittakaa ystävyys eron jälkeen puhtaalta pöydältä. Keskittykää kehittämään uutta, platonista ihmissuhdetta sen sijaan, että muistelette romanttisia hetkiä tai menneitä riitoja.

Hae tukea muiltakin

Voi tuntua houkuttelevalta hakea tukea ex-kumppanilta, koska sitä teki suhteenkin aikana ja hän tuntee sinut niin hyvin. On kuitenkin olennaista, että sinulla on muitakin tukijoukkoja. Älä laita kaikkea yhden kortin varaan.

Kunnioittakaa toisianne

Kun olette sopineet, kuinka henkilökohtaisista asioista puhutte toisillenne, muistakaa se ja kunnioittakaa toistenne yksityisyyttä. Älä utele hänen muista suhteistaan ja henkilökohtaisista asioista, ellei hän ota sitä itse puheeksi.

Varo vanhoja tapoja

Koska taustalla on parisuhde, on helppo ajautua tuttuihin tapoihin ja hellyydenosoituksiin. Mieti, miten ex-kumppanisi voi tulkita sanasi ja käytöksesi, kun vietätte aikaa yhdessä ja varo, ettet anna romanttisia viestejä tai flirttaile.

Pidä odotuksesi kurissa

Yritä valmistautua siihen, ettei ystävyys eron jälkeen välttämättä onnistu. Lasten kannalta voitte pyrkiä olemaan asiallisissa väleissä, mutta ystävyyttä ei pidä pakottaa.

Arvioi tilannetta säännöllisesti

Ihmissuhteet muuttuvat ajan mittaan. Pohdi itseksesi ja keskustele myös ex-kumppanisi kanssa säännöllisesti, onko ystävyytenne edelleen toimiva ja teille sopiva.

Lähde: PureWow

Teksti: Miia

Avatar photo

Ruuhkavuodet toimitus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *