Kehtaanko kertoa ystävälleni, miksi hänen treffinsä epäonnistuvat toistuvasti?

woman wearing black sweater holding hand with man wearing gray suit jacket
Kuva: René Ranisch

Nettitreffeistä on nykyään tullut monille arkipäivää. Odotukset ovat korkealla, jos treffikumppani on tuntunut kiinnostavalta ennen livetapaamista. Livetapaamisen jälkeen itse olisi kiinnostunut jatkamaan tapailua, mutta toinen katoaa kuin tuhka tuuleen. Jos murtunut treffailija menee purkamaan mielipahaansa ystävälleen, mitä ystävän tulisi tehdä, jos hänellä on epäilys siitä, mistä katoaminen saattaa johtua, mutta asiaa ei henno sanoa ääneen?

Naispuolinen ystävä on eronnut jokin aika sitten ja ryhtyy tapailemaan potentiaalisia seurustelukumppaneita deittisivuston kautta. Ystävä valmistautuu innoissaan ensimmäisille treffeille.

Treffit sujuvat hyvin. Mies vakuuttaa kiinnostustaan, mutta tapaamisen jälkeen häneltä ei enää tulekaan viestejä, vaikka ystävä kyselee, milloin olisi sopiva aika uudelle tapaamiselle. Ystävä ymmärtää jonkin ajan kuluttua, että mies ei tainnutkaan olla oikeasti kiinnostunut.

Pettymys täyttää hetkeksi mielen, mutta viestejä on onneksi tullut monilta muiltakin miehiltä, jotka ovat kiinnostuneita tapaamaan. Ystävä sopii seuraavat treffit ja valmistautuu niille yhtä innoissaan kuin ensimmäisillekin.

Jälleen mies vaikuttaa mukavalta ja ilta sujuu ystävän mielestä hienosti. Ystävä palaa kotiin hyvällä mielellä ja laittaa pian miehelle viestin, jossa kiittää illasta ja kysyy, milloin tämä haluaisi tavata uudestaan. Muutaman päivän hiljaisuuden jälkeen ystävä ymmärtää, että vastausta ei taida tulla.

Tässä vaiheessa alkaa huoli kaihertaa ystävän rinnassa ja mielipahakin on jo melkoinen. Hän soittaa luottoystävälle ja uskoutuu tilanteesta. Hän kysyy, mistä luottoystävä luulee tilanteen johtuvan. Mitä hän tekee väärin?

Olen ollut tällaisissa tilanteissa ystävieni kanssa. Minulta on kysytty, miksi aluksi hyvältä vaikuttava uusi tuttavuus katoaa kuin tuhka tuuleen ensimmäisen tapaamisen jälkeen. Ystävien kesken pitäisi aina olla rehellinen, mutta tällainen tilanne voi olla hyvin vaikea erityisesti silloin, jos luottoystävällä on tunne, että syy löytyy jostakin ystävän persoonallisuuspiirteestä, puhumattakaan ulkonäköön liittyvistä seikoista. Näistä asioista mainitseminen voi pahoittaa toisen mielen niin pahasti, että ei ystävälle sellaista haluaisi millään tehdä.

Jos ystävä puhuu kuin papupata eikä anna toiselle koskaan suunvuoroa, ei ole ihme, jos treffikumppani väsyy. Toisaalta jos ystävä on ujo ja hiljainen, toinen voi silloinkin tuntea olonsa epämukavaksi. Jos ystävä ei pidä huolta hygieniastaan, ei luottoystävä välttämättä henno sanoa hänelle, että kenties hänen ympärillään leijuva tuoksu tai rasvaisina valuvat hiukset ovat syyllinen asiaan. Tai jos ystävä on laittanut profiiliinsa kymmenen vuotta vanhan kuvan, jossa kiloja oli parikymmentä vähemmän, ei ole ihme, että treffikumppani on saattanut kokea pienen pettymyksen. Mutta eihän tällaisista asioista henno sanoa ystävälle.

Oletko sinä ollut tilanteessa, jossa ystäväsi treffit ovat epäonnistuneet ja sinulla on aavistus mistä se johtuu, muttet kehtaa sanoa mielipidettäsi?

Ei vielä kommentteja

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tilaa uutiskirje

Aitoa vertaistukea perhearkeen, lempeästi myötäeläen


Lisätietoja henkilötietojen käsittelystä tietosuojaselosteesta.