Näin hemmottelet ihoasi kylpylätyylisellä kasvohoidolla

Näin hemmottelet ihoasi kylpylätyylisellä kasvohoidolla
Kuva: Pexels/ Sora Shimazaki

Hemmotteluhetket piristävät arkea ja ovat keino pitää huolta omasta hyvinvoinnista. Kasvohoidot ovat yksi tapa hemmotella itseään ja samalla ne virkistävät kasvojen ihoa. Vaikka kasvohoidot mielletään enemmän naisten tavaksi, sopivat ne kaikille sukupuoleen katsomatta.

Kasvohoidon ottaminen kylpylässä tai kauneushoitolassa on ylellinen kokemus, mikä usein näkyy myös hoidon hintalapussa. Lapsiperheessä on muitakin menoeriä, joten tilaisuutta kasvohoidossa käymiseen ei välttämättä ole niin usein kuin haluaisi – jos lainkaan.

Jokainen kuitenkin ansaitsee kokea erilaisia hemmotteluhetkiä säännöllisesti. Kun tekee kasvohoidon kotona, säästyy siinä pitkä penni ja samalla suo itselleen tilaisuuden rentoutua ihoa hellivän hoidon parissa. Ihonhoidon ammattilainen Faye Purcell on antanut vinkit, miten hemmotteleva kasvohoito tehdään kotioloissa.

Puhdista iho

Kasvohoito aloitetaan puhdistamalla iho kaikista epäpuhtauksista. Käytä ihotyypillesi sopivaa puhdistusainetta, mutta etenkin öljy- ja voidemaiset putsarit ovat tehokkaita.

Tee kuorinta

Kuorinta auttaa poistamaan kuollutta ihoa, avaa tukkeutuneita huokosia ja antaa sileämmän ja kirkkaamman ihon. Kuorinnan voi tehdä monella tavalla. Vaihtoehtoina on esimerkiksi kuorivia hiukkasia sisältävät tuotteet ja kemialliset kuorinnat. Valitse ihollesi parhaiten sopiva tuote.

Höyrytä ihoasi

Höyry auttaa avaamaan ihohuokoset, jolloin saa paremmin ulos kaikki epäpuhtaudet. Täytä kulho kuumalla vedellä, laita pyyhe pääsi ylle ja ota kulho pyyhkeen alle. Pyyhe on kuin teltta, jonka suojissa höyry pääsee hoitamaan ihoasi. Ole tässä 2-5 minuuttia, jotta höyry läpäisee ihon. Laita itsellesi ajastin, jottet unohdu höyryttelemään liian pitkäksi aikaa.

Kasvonaamio

Kasvonaamio on olennainen osa kasvohoitoa. Kun olet höyryttänyt ihoasi, laita kasvoille puhdistava detox-kasvonaamio. Naamio poistaa epäpuhtauksia iholta ja parantaa ihon tuntumaa.

Kasvovesi

Kun olet huuhdellut kasvonaamion pois, pyyhi kasvosi kasvovedellä, jotta ihon luonnollinen pH-tasapaino palautuu. Kosteuttava kasvovesi on hyvä valinta! Jos ihollasi on näppylöitä tai haluat käyttää seerumia, laita sitä seuraavaksi iholle.

Hiero ja kosteuta

Lopuksi kasvoille hierotaan hellästi kosteusvoidetta, joka kosteuttaa ja suojaa ihoa ympäristön vaikutuksilta. Paljon antioksidantteja sisältävä kosteusvoide tai kasvoöljy on hyvä valinta. Muista levittää tuotetta myös kaulalle ja dekolteelle.

Lähde: Metro

Teksti: Miia

Avatar photo

Ruuhkavuodet toimitus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *