Jokaisessa parisuhteessa pitäisi toteutua nämä 8 asiaa

couple standing on body of water during golden hour
Kuva: Igor Rodrigues

Koska maailma muuttuu jatkuvasti, ovat myös deittailu ja parisuhteet muuttuneet vuosikymmenten saatossa. Tietyt ominaisuudet ovat kuitenkin yhä olemassa parisuhteissa – tai ainakin pitäisi olla, jotta suhde olisi tasapainoinen ja onnellinen.

Kun mietit millainen ihanteellinen parisuhteesi olisi, mitä ominaisuuksia tulee mieleesi? Mitkä ovat asioita, joita suhteessa pitäisi toteutua ja joita kumppanin olisi hyvä tehdä? On hyvin mahdollista, että näiden ominaisuuksien joukossa on tässä artikkelissa listattuja asioita.

Jokaisessa parisuhteessa pitäisi toteutua seuraavat asiat – pyytämättä:

Kunnioitus

Jotta suhde toimii, on sen osapuolten kunnioitettava toisiaan. Kumppanin ei pitäisi kaltoinkohdella fyysisesti tai henkisesti, vitsailla tai suhtautua puolisoonsa vähättelevästi. Nykypäivänä kunnioittava käytös ei kuitenkaan ole oletusarvo, vaan sitä voi jopa joutua vaatimaan kumppaniltaan.

Suhde nähdään tasaveroisena kumppanuutena

Tämä tarkoittaa sitä, että arjessa vastuut ja askareet jakautuvat tasapuolisesti. Lisäksi kumpikin vastaa kuluista eikä suhde olisi täysin toisen talouden varassa.

Sitoutuminen

Parisuhteet ovat monimuotoisempia kuin ennen, eivätkä kaikki halua edes sitoutua yhteen kumppaniin. Jos kuitenkin kaipaat sinuun sitoutunutta kumppania, hänen pitäisi olla kykenevä siihen jotta suhde toimisi.

Halu olla yhdessä

Maailmassa on lukuisia ihmisiä, jotka ovat suhteessa kumppaninsa kanssa vain tottumuksesta. Osa taas on saanut puhuttua kumppaninsa sitoutumaan. Onko se kuitenkaan todellista sitoutumista, jos halua olla yhdessä ei pohjimmiltaan ole?

Myötä- ja vastamäessä

Suhteessa on hyviä ja huonoja aikoja, mutta nykyisin huonot ajat voivat säikäyttää ja suhteet kariutua ensimmäisiin ongelmiin. Kaikkia ongelmia ei voi selvittää ja on tärkeä miettiä, toimiiko suhde todella ja onko se itselle oikea. Jos ei kuitenkaan ikinä edes yritä selvittää ongelmia, ei suhteista tule pitkäikäisiä.

Henkinen kypsyys

Kun on käynyt muutamilla treffeillä ja kaikki vaikuttaa lupaavalta, on sen jälkeen totuus iskenyt vasten kasvoja kuin märkä rätti: deitti on lapsellinen, peluri tai muuten käytökseltään sellainen, että hälytyskellot alkavat soida. Tämä on yleistys, mutta nykypäivänä moni kokee, että sopivan kumppanin löytäminen tuntuu todella työläältä.

Ulkonäkö ei ole kaikki kaikessa

Ulkonäkö herättää huomion ja sytyttää kiinnostuksen, mutta ihminen on paljon muutakin kuin pinnallinen kuori. Moni kokee ulkonäköpaineita, mikä vaikeuttaa deittailua ja kestävän suhteen muodostamista. Kestävän parisuhteen kannalta sisin on kuitenkin tärkeämpää: luonne, arvot, käytös ja kiinnostuksen kohteet merkitsevät lopulta suhteessa enemmän kuin pelkkä ulkonäkö.

Kumppania ei satuteta

Tämän pitäisi olla itsestäänselvää: kumppania ei satuteta henkisesti eikä fyysisesti. Tämän pitäisi toteutua jokaisessa suhteessa, mutta valitettavasti näin ei ole.

Lähde: Your Tango

Teksti: Miia

Ei vielä kommentteja

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tilaa uutiskirje

Aitoa vertaistukea perhearkeen, lempeästi myötäeläen


Lisätietoja henkilötietojen käsittelystä tietosuojaselosteesta.