Äidit avautuivat salaisista teoistaan: 9 paljastusta!

Äidit avautuivat salaisista teoistaan: 9 paljastusta!
Kuva: Kristina Flour

Vanhemmuus ei suinkaan ole pelkkää ruusuilla tanssimista, mikä voi heijastua vanhemman käytökseen, valintoihin ja ratkaisuihin. Toisinaan ne voivat olla hieman kyseenalaisiakin, joten tuomitsemisen pelossa niistä ei välttämättä puhuta ääneen.

Lähes jokainen vanhempi on joskus pysähtynyt miettimään, mitä muut mahtaisivat ajatella, jos tietäisivät joistakin kasvatusratkaisuistaan. Vertaistuen toivossa yksi äiti on kysynyt Reddit-sivustolla muiden äitien synkimpiä salaisuuksia ja pyytänyt kertomaan, minkälaisia asioita he tekevät, mistä muut äidit voisivat heidät tuomita.

“Voisivatko muut äidit kertoa äitisalaisuuksiaan, jotta en tuntisi huonoa omatuntoa”, brookeaat-nimimerkkiä käyttävä äiti kirjoittaa ja paljastaa sen jälkeen omia salaisuuksiaan.

“Joskus annan 5 kuukauden ikäiselleni hieman vettä, tyyliin korkillisen vesipullosta. Hän pitää siitä niin paljon ja koska määrä on pieni, ei se haittaa minua, mutta valtaosa äideistä tuomitsisi minut, jos sanoisin tämän.”

Lisäksi hän kertoo nukkuneensa vauvan kanssa yhdessä sohvalla kunnes vauva oli noin 3 kuukauden ikäinen eikä hän estä lapsen ruutuaikaa. Vaikka hän ei laitakaan lasta istumaan television eteen, antaa hän toisinaan lapsen katsoa televisiota, kun hän pelaa pelejä puhelimellaan.

Muut äidit paljastivat seuraavanlaisia äitisalaisuuksia:

“Taaperoillani on rajoittaman tv-aika, meillä on TV aina päällä. Tarvitsin taustamelua, kun olin yksin kotona kaksosten kanssa ja nyt siitä on vain tullut osa elämäämme.”

“En rajoita ruutuaikaa enkä haluakaan; en tunne syyllisyyttä siitä. En välitä siitä, mitä lapseni syö, kunhan hän syö. Jos emme ole lähdössä kotoa mihinkään, olemme yövaatteissa. Olen kurinpitäjä todellisista turvallisuusasioista, mutta en moraalisesti neutraaleista ja kulttuurillisesti ‘häpeällisistä’ asioista.”

“Lapseni syö keksejä tai brownien aamupalaksi 3-4 aamuna viikossa. Kiukuttelu ja ruokakieltäytyminen ei ole väittelyn arvoista. Hän ei yleensä pyydä muita herkkuja päivän aikana ja muut ateriat ovat terveellisiä. Sitä paitsi annan hänelle mieluummin sokeria aiemmin päivällä kuin illalla päivällisen jälkeen.”

“2-vuotiaallani ei ole vaatteita, ellemme ole lähdössä kotoa jonnekin. Joskus hän on ilkosillaan jopa suojatulla takapihallamme.”

“Pesen lapseni hiukset harvoin. Harjaan ne ja hän käy kylvyssä päivittäin, mutta en voi oikeuttaa sitä, että hän huutaisi joka ilta hiustenpesun takia.”

“Kun olen todella kärttyinen ja stressaantunut, laitan lapseni lempiohjelman pyörimään ja lukittaudun kylpyhuoneeseen itsetyydytyksen pariin. Se parantaa mielialaani huomattavasti.”

“Tyttäreni elää parsakaalilla ja ranskalaisilla. Kylvetän hänet kahdesti viikossa. Hampaat pestään kerran päivässä. Kiroilen paljon hänen kuullen. Olemme kaikki mainioita äitejä, meillä on vain omat ainutlaatuiset äitiystapamme.”

“Joskus haluan vain, että kaikki meillä jättäisivät minut hetkeksi rauhaan.”

Löydät lisää paljastuksia ja niiden herättämää keskustelua englanniksi täällä.

Lähde: BuzzFeed/Reddit

Teksti: Miia

Avatar photo

Ruuhkavuodet toimitus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *