Tekemistä lapsiperheille – Päivä Oulussa

Nallikarin uimaranta

Kesällä suuntana Oulu, mutta ei mitään tekemistä? Ota tästä lapsiperheen menovinkit talteen!

Oulu, tuo Pohjois-Pohjanmaan maakuntakeskus, on ollut kotikaupunkini kohta kymmenen vuotta. Lapsiperheenä aikaa on takana vielä paljon vähemmän, mutta Oulun laajaan tarjontaan olen päässyt vähän jo tutustumaan. Listasin tähän tekemistä lapsiperheille Oulun keskustan ja Hietasaaren alueelta, valitse teitä kiinnostavimmat!

Keskustan alue:

 • Tiedekeskus Tietomaa: Kun kuvailen Tietomaata täysin aiheesta tietämättömälle, kerron sen olevan ”vähän kuin Heureka, mutta pienempi”. Tekemistä silti riittää vaikka ja kuinka, ja Tietomaahan kannattaakin varata useampi tunti aikaa. Tietomaan lähistöllä on myös iso parkkipaikka, josta osa on ilmaista ja osa (edullista) maksullista aluetta. Ikäsuositus: 3+, aina yläkoululaiseen saakka.
 • Ainolan puisto: Keskustan kupeessa sijaitseva Ainolan, eli Hupisaarten puisto on mitä kaunein piknik-paikka puroineen, valkoisine siltoineen ja istutuksineen! Lasten mielestä parasta on kuitenkin iso leikkipuisto, jonka vierestä löytyy myös kahvila ja yleisölle avoin kasvihuone. Ainolan puistoon kävelet näppärästi vaikkapa torilta, tai auton voit viedä vaikkapa Tietomaan parkkipaikalle.
 • Hollihaan leikkipuisto ja liikennepuisto: Keskustasta noin kilometrin päässä sijaitsee myös Hollihaan puisto. Leikkipuiston lisäksi sieltä löytyy skeitti- ja parkouralueen, ja lasten leikkiessä voi itse hikoilla kuntoilupuistossa. Samalta alueelta löytyy myös liikennepuisto, joka on tänä kesänä maksuton! Puistosta löytyy polkuautoja, ja se on avoinna maanantaista perjantaihin klo 9-17.
 • Mannerheiminpuiston leikkipuisto: Aidattu leikkipuisto aivan keskustassa? Kyllä kiitos! Mielikuvani keskustassa sijaitsevasta leikkipuistosta on se, että jossain siellä graffitien ja tupakantumppien alla on ehkä kulahtanut hiekkalaatikko. Mutta ei! Tämä puisto on todella siisti ja uusi. Leikkipuiston vierestä löytyy myös hauskat, pomppivat vesisuihkut, joiden läpi juoksentelu viilentää kivasti kuumana päivänä.
 • Pannukakkutalo: Voiko olla hauskempaa ruokapaikkaa lapsiperheelle, kuin ravintola, jonka ruokalistalla on vain pannukakkuja? Listalta löytyy makeita ja suolaisia pannukakkuja, ja lapset sekä erikoisruokavaliot on otettu ihanasti huomioon. Ravintola sijaitsee torin laidalla, joten se on helppo yhdistää pakolliseen yhteiskuvaan Toripolliisi-patsaan kanssa.
 • Kauppakeskus Valkean perhehuone: Okei tämä ei nyt ole varsinaisesti menovinkki, mutta sitäkin suuremmassa arvossa pienten lasten vanhemmille. Kauppakeskus valkean neljännestä kerroksessa löytyy ihana perhehuone, jossa on sohva, syöttötuoli, rauhallisia imetyspaikkoja, mikro ja lastenhoito-wc. Huoneessa on mukava käydä ruokkimassa ja hoitamassa perheen pienimmät, tai sinne voi tulla hetkeksi levähtämään esimerkiksi osan perheestä shoppaillessa. Kerrosta alempaa löytyy myös leikkipaikka.
 • Kaupunkijuna Potnapekka: Keskustasta Nallikariin voi siirtyä, tai ihan vaan käydä huviajelulla hauskalla kaupunkijunalla! Vauhtipuistolla on myös oma, keskustan ja Nallikarin väliä liikennöivä kaupunkijuna, Kompiainen, jonka lippu kuuluu rannekkeen hintaan.
 • Seikkailupuisto Huikia: Raksilassa, noin 1,5km päässä keskustasta sijaitsee Huikia! Puihin rakennetussa seikkailupuistossa pääsee kiipeilemään ja haastamaan itseään. Suurimpaan osaan radoista minimipituus on 125cm, mutta puistosta löytyy myös ratoja pienemmille, vähintään 90mc pitkille seikkailijoille.

Nallikarin ja Hietasaaren alue

 • Nallikarin uimaranta: Keskustasta noin neljän kilometrin päästä löytyvä Nallikari on Oulun suurin hiekkaranta. Nallikarissa on kauniilla säällä paljon väkeä, mutta kilometrin mittaiselta rannalta löytyy kyllä aina tilaa. Ranta on hyvin pitkään matalaa, eli matkauimari joutuu kävelemään hyvän tovin ennen kuin pääsee uimaan. Lapsiperheen vesileikkeihin ranta on täydellinen, ja vesi on yleensä rannassa lämmintä. Uimarannalta löytyy kiva kiipeilyteline lapsille, pari jäätelökioskia, sekä ravintola. Jos merivesi ei houkuttele, on aivan rannassa myös kylpylä.
 • Nallikarin leikkipuisto: Jos rantaelämä ei nappaa, voi siirtyä leikkipuistoon kuluttamaan ylimääräistä energiaa. Vauhdikkaiden pienten lasten vanhemmille tiedoksi, että tämäkin puisto on täysin aidattu!
 • Vauhtipuisto ja tivoli: Samaisen Hietasaaren toiselta laidalta löytyvä Vauhtipuisto on huvipuisto, johon itse lähtisin noin 1,5-10-vuotiaan kanssa. Sieltä löytyy laitteita perheen pienimmille, pomppulinna ja suloinen leikkimökkikylä. Heti Vauhtipuiston vierestä löytyy tekemistä myös isommille lapsille: kiertävä Suomen Tivoli on Hietasaaressa vielä koko heinäkuun.
 • Muuta tekemistä alueella: Juuri ennen rantaan saapumista, Holstinsalmentien varrelta löytyy minigolfrata. Nallikarin hotellin takaa lähtee luontopolkuja, joten rantapäivään on helppo yhdistää pieni kävely luonnon helmassa. Rannan toiselta laidalta taas löytyy vaijeriliukurata isoimmille hurjapäille.

Mitkä näistä koostaa teidän perheen täydellisen kesäpäivän Oulussa?

Artikkeli julkaistu ensimmäisen kerran 7.7.2021. Muokattu 6.6.2023.

Ei vielä kommentteja

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tilaa uutiskirje

Aitoa vertaistukea perhearkeen, lempeästi myötäeläen


Lisätietoja henkilötietojen käsittelystä tietosuojaselosteesta.