Vauva oksensi vieraan päälle, äiti järkyttyi korvausvaatimuksesta!

Vauva oksensi vieraan päälle, äiti järkyttyi korvausvaatimuksesta!
Kuva: Jonathan Borba

Lapsettomat eivät välttämättä aina tule ajatelleeksi käytännön asioita, joita vauvavierailuihin voi liittyä. Eräs asia on oikeanlaisten vaatteiden valitseminen vierailulle. Parhaimpia vaatekappaleitaan ei kannata pukea päälleen, kun menee katsomaan pientä vauvaa, jos aikeena on pitää lasta sylissä. Eräs järkyttynyt serkku vaati tuoretta äitiä korvaamaan puseronsa, jonka päälle vauva oksensi.

Parents- sivustolla kerrotaan äidistä, jonka serkku tuli katsomaan pientä vauvaansa. Serkulla on ainoastaan kalliita merkkivaatteita. Hän asuu vanhempiensa luona, jotta voi rahoittaa kalliin elämäntapansa. Tuore äiti toteaa, ettei hänellä ole mitään sitä vastaan, jos joku haluaa kuluttaa työllään ansaitsemansa rahat vaatteisiin. Kannattaisi kuitenkin miettiä kaksi kertaa, millaisissa vaatteissa tulee katsomaan pientä vauvaa.

Kun serkun vuoro tuli ottaa vauva syliin, hän oli aluksi innoissaan. Yllättäen vauva kuitenkin oksensi hänen päälleen. Serkku ojensi vauvan äidille ja ryntäsi itkien pois. Hän vietti lopun juhla-ajan vanhempiensa autossa. Tuore äiti kertoo, kuinka hän meni serkun luo yrittäen pyytää tapahtunutta anteeksi, mutta serkku ei halunnut keskustella asiasta. Tuoreen äidin oma äiti antoi serkulle yhden omista puseroistaan, joka oli tälle liian suuri. Serkku tunsi olonsa järkyttyneeksi ja nöyryytettyksi.

Tuore äiti toteaa, ettei tarina vielä päättynyt tähän. Serkun äiti oli myöhemmin soittanut hänen äidilleen todeten, että he vaativat korvausta puseron pilaamisesta. Hinta oli useita tuhansia euroja. Tuore äiti totesi, että hän ei aio korvata puseroa. Syyksi hän sanoi, että jos vauvan ottaa syliin, silloin ottaa riskin, että jotakin eritettä saattaa vaatteille tulla. Hän totesi säälivänsä serkkua ja olevansa harmissaan siitä, että tämän pusero pilaantui, mutta hän ei silti koe, että hänen velvollisuutensa on maksaa vaate.

Vauvan pukluja ei voi ennakoida

Äiti kysyi sosiaalisessa mediassa, mitä mieltä muut ovat tilanteesta ja kuuluisiko hänen korvata pusero. Somen kommentoijat olivat lähes kaikki sitä mieltä, että tuoreen äidin ei missään nimessä tarvitse korvata puseroa. Moni oli sitä mieltä, että täyden maksun vaatiminen puserosta on itsekästä. Korkeintaan serkku olisi voinut pyytää maksamaan pesulalaskun, jos sitäkään.

Jotkut kommentoijat olivat sitä mieltä, että äidin olisi pitänyt antaa lapsen mukana myös jonkinlainen turvavaate puklujen varalta. Toiset kommentoijat riensivät toteamaan, ettei tällainenkaan vaate ole minkälainen takuu siitä, ettei vaatteille pääse mitään. Lopputulemana artikkelissa todettiin, että paras keino välttää tällaiset tilanteet on varustautua oikeanlaisella vaatetuksella, kun menee tapaamaan pientä vauvaa.

Mitä mieltä sinä olet, kuuluisiko äidin tässä tilanteessa korvata vaate vai onko serkku yksinkertaisesti itsekäs tällaista vaatiessaan? Mitä sinä tekisit, jos läheinen tulisi katsomaan uutta vauvaasi ja pyytäisi sinua korvaamaan hänen pilalle menneen vaatteensa, kun vauva pulautti siihen?

Lähde: Parents

Teksti: Sonja

Avatar photo

Ruuhkavuodet toimitus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *