Nämä 3 piirrettä yhdistävät ihmisiä, joiden suhde kukoistaa!

silhouette of man and woman about to kiss
Kuva: frank mckenna

Kun ihminen sitoutuu kumppaniin ja parisuhteeseen, haluaa hän todennäköisesti suhteen pysyvän onnellisena, terveenä ja pitkäkestoisena. Yksikään suhde ei ole täysin riidaton ja ongelmaton, mutta vaikeuksista on mahdollista selvitä. Tässä auttavat myös tietyt luonteenpiirteet.

Kukoistavan ja onnellisen parisuhteen taustalta ei löydy yhtä tiettyä salaisuutta. Hengellisen elämäntapavalmentaja Roland Leggen mukaan onnellisissa suhteissa olevia ihmisiä yhdistävät tietyt luonteenpiirteet: itsetietoisuus, rehellisyys sekä hyväntahtoisuus.

Itsetietoisuus

Jotta sinulla olisi mahdollisuus hyvään parisuhteeseen, itsetietoisuus on tarpeen. Tunnistat omia vahvuuksiasi sekä heikkouksiasi ja olet valmis kehittämään itseäsi etenkin heikkouksien osalta. Olet halukas olemaan entistä parempi versio itsestäsi ja kumppanisi tukee sinua tässä aivan kuin sinä tuet häntä.

Rehellisyys

Kun itsetietoisuutesi lisääntyy, olet entistä rehellisempi itsellesi ja rakkaallesi. Rehellisyys kannattaa aloittaa itsestä: jos et voi olla rehellinen itsellesi, on vaikea olla rehellinen muullekaan – etenkin parisuhteessa. Ollaksesi täysin rehellinen, on sinun kyettävä myöntämään itsellesi, miksi haluat tehdä jotakin tai miksi käyttäydyt tietyllä tavalla. Jos saat palautetta tai kritiikkiä käytöksestäsi tai läheiset eivät vaikuta ymmärtävän sinua, on aika pysähtyä ja pohtia omaa käyttäytymistään. Suhtaudu itseesi ja toimintatapoihisi uteliaisuudella.

Hyväntahtoisuus

Parisuhteessa hyväntahtoisuudella on iso merkitys, eikä se tarkoita vain sitä, että olisit kiltti ja mukava kumppaniasi kohtaan. Hyväntahtoisuuteen lukeutuu myös kyky nähdä ihmisen kauneus ja arvo. Hyväntahtoisuus lähtee itsestä: lopeta itsesi ja muiden tuomitseminen ja hyväksy itsesi ja muut sellaisena, epätäydellisenä itsenään jokaisena hetkenä. Hyväntahtoisuuteen liittyy myös se, että osoitat arvostusta ja välittämistä elämässäsi olevia ihmisiä kohtaan. Älä pidä kumppaniasi itsestään selvänä, vaan näytä välittämisesi päivittäin. Hyväntahtoisuus auttaa myös selviämään parisuhteen vaikeista ajoista.

Yksikään parisuhde ei ole täydellinen, muta se voi olla hyvä ja onnellinen. Parisuhde vaatii kukoistaakseen läheisyyttä, luottamusta, turvallisuutta, leikkisyyttä, rakkautta ja myötätuntoa. Sen saavuttamisessa voi auttaa, jos muistaa yllä mainitut kolme piirrettä ja pyrkii tuomaan niitä esiin itsessään ja tukee kumppania löytämään ne omasta itsestään.

Lähde: Your Tango

Teksti: Miia

Ei vielä kommentteja

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tilaa uutiskirje

Aitoa vertaistukea perhearkeen, lempeästi myötäeläen


Lisätietoja henkilötietojen käsittelystä tietosuojaselosteesta.