Kesätekemistä koko perheelle: 8 ideaa!

Kesätekemistä koko perheelle: 8 ideaa!
Kuva: Unsplash / Alexandr Podvalny

Kun kesä alkaa, voi edessä tuntua olevan monen monta viikkoa aikaa ihanille ja hauskoille kesäpuuhille. Usein kesä kuitenkin tuntuu menevän ohi silmänräpäyksessä ja syksyn saapuessa voi harmitella, miten paljon hauskoja juttuja jäi tekemättä yhdessä perheen kanssa.

Ennen kuin kesä pääsee todella vauhtiin, kannattaa perheen kesken yhdessä miettiä, mitä kaikkea kesällä tahtoisi tehdä yhdessä. Ideoita voi laittaa vaikkapa muistilapulle ylös ja mahdollisuuksien mukaan koettaa toteuttaa niitä kesäisten viikkojen aikana. Kesää ei kuitenkaan kannata täyttää liikaa suunnitelmilla ja aikatauluilla, jotta se ei muuttuu hauskasta vuodenajasta työlääksi, kun koko ajan pitäisi olla suorittamassa ja tekemässä jotain.

8 hauskaa kesätekemistä perheen kesken!

Käykää piknikillä

Piknikin voi järjestää niin omalla pihalla kuin paikallisessa puistossa. Eväskoriin voi koota kaikille mieluista syötävää ja juotavaa. Muista ottaa piknikviltti mukaan ja piknikin lopuksi siivota roskat pois!

Leikkikää vedessä

Lämmin kesäpäivä houkuttelee uimaan, joten viettäkää rantapäivä ja leikkikää yhdessä vedessä! Vesileikkejä voi leikkiä myös kotipihalla vesi-ilmapallojen ja vesipyssyjen avulla.

Nukkukaa pitkään

Arki on usein kiireistä, joten kesäloman aikana koko perheelle voi tehdä hyvää hieman rauhoittua, antaa aikaa levolle ja nukkua muutamana päivänä tavallista pidempään.

Lähtekää päiväreissulle

Hypätkää autoon tai julkisiin kulkuvälineisiin porukalla ja tehkää päiväreissu jonnekin. Löytyykö lähistöltä esimerkiksi huvi- tai vesipuisto, jossa vierailla? Tai olisiko naapuripaikkakunnalla jokin hauska koko perheelle sopiva tapahtuma, jossa käydä? Myös muiden paikkakuntien museot tai vain uusien maisemien katselu ja uusiin paikkoihin tutustuminen yhdessä on jo päiväreissun arvoista!

Pitääkää kyllä-päivä

Tämän päivän idea on sanoa kyllä kaikkeen. Ensin sovitaan tiettyjä pelisääntöjä, kuten kuinka paljon rahaa saa kulua ja onko sijainti- tai paikkarajoitteita. Tämän jälkeen lapset saavat ehdottaa mitä tahansa ja vanhemmat toteuttavat toiveen. Aivan kaikkeen ei tietysti tarvitse suostua, mutta tarkoitus on antaa päätösvalta päiväksi mahdollisimman paljon lasten käsiin.

Käykää torilla

Torilta saa ostettua paikallisia, tuoreita syötäviä. Koko perhe saa raitista ilmaa, hieman liikuntaa torilla käyskennellessä ja samalla tuette paikallisia yrittäjiä, kun ostatte torilta syötävää kotiin.

Käykää telttailemassa

Teltan voi pystyttää vaikkapa vain omalle tai miksei sukulaisen tai ystäväperheen pihalle ja siitä tulee jo silloin hauska kokemus kaikille. Jos perheessä on innostusta retkeilyyn, voitte suunnata luontoon.

Olkaa tekemättä mitään

Sopikaa perheen kesken edes yksi kesäpäivä, jolloin ei ole mitään suunnitelmia ja vietätte vain aikaa yhdessä. Voitte loikoilla kotipihalla, katsoa elokuvia yhdessä sisällä, käydä ihailemassa auringonlaskua. Pääasia, on että otatte rennosti ja vietätte aikaa toistenne seurassa.

Lähde: Moms.com

Teksti: Miia

Avatar photo

Ruuhkavuodet toimitus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *