5 salaisuutta, joiden avulla jotkut parit eivät sairastu koskaan

white ceramic mug on white table beside black eyeglasses
Kelly Sikkema

Parisuhteessa jaetaan ilojen ja surujen lisäksi myös pöpöt ja bakteerit. Kun yksi suhteen osapuoli sairastuu, ei toinenkaan usein säästy tartunnalta. Parit voivat kuitenkin yhdessä koettaa vaikuttaa siihen, että pysyvät terveenä.

Mitä enemmän elimistön immuunijärjestelmä altistuu erilaisille mikro-organismeille, sitä paremmin se oppii ymmärtämään niitä sekä tarvittaessa puolustautumaan niiden haittavaikutuksilta. Niin parisuhteessa kuin lapsiperheellisenä altistumisia erilaisille organismeille tapahtuu enemmän kuin yksinelävällä.

Jos elimistön oma puolustusjärjestelmä ei ole aivan täydessä iskussa, voi sen toimintakykyä auttaa. Kun yhdessä kumppanin kanssa kokeilet seuraavia keinoja, voitte todennäköisemmin pysyä molemmat paremmin terveenä.

Harvoin sairastuvien parien 5 salaisuutta:

He syövät raakaa valkosipulia

Erilaisissa tutkimuksissa on osoitettu, että valkosipulia täytyy syödä raakana, jotta sen terveydelle hyödyllinen allisiini vapautuu. Kun kurkkua alkaa kaihertaa, syö valkosipulin kynsi ja voit saada pidettyä alkavan taudin pidettyä loitolla. Jos valkosipulin vaikutus hengityksen hajuun huolettaa, syö tuoretta persiljaa, joka eliminoi valkosipulin hajua.

He ottavat kylmiä suihkuja

Kylmä suihku parantaa verenkiertoa, vahvistaa ihoa ja antaa lisäpotkua immuunijärjestelmälle. Kylmä suihku myös lisää glutationi-nimisen antioksidantin tuotantoa elimistössä, millä on hyviä terveysvaikutuksia. Myös avantouinti talvella tekee terveydelle hyvää kylmän suihkun tapaan.

He käyttävät mausteita ruoanlaitossa

Yrtit ja mausteet tuovat makua ruokaan, mutta ne antavat myös potkua terveydelle. Esimerkiksi aasialaisessa keittiössä käytettävä sitruunaruoho on tehokas antibakteerinen maustekasvi, kun taas pippuri edistää hyvää terveyttä ja sisältää paljon vitamiineja ja karotenoideja. Tutkimuksissa on osoitettu, että kaneli on luonnostaan antibakteerinen ja se toimii joitakin Streptococcus-suvun bakteereja vastaan. Kurkuma sen sijaan on antiseptinen ja antibakteerinen.

He nukkuvat päiväunia

Ihmiset ovat aina olleet vaiheittaisia nukkujia. Jos kumppanisi kuorsaus herättää sinut öisin, nuku päivällä päiväunet, jos työsi sen mahdollistaa. Jos ei mahdollista, kerro esihenkilöllesi, monien tutkimusten osoittaneen, että työntekijät, jotka ottavat torkut päivän aikana, ovat tehokkaampia kuin torkkumattomat työntekijät.

He nukkuvat omissa sängyissä

Surreyn yliopiston uniasiantuntija Neil Stanley on kertonut, että kumppanin kanssa samassa sängyssä nukkuminen voi ollakin haitallista hyvinvoinnille. Kun kumppani nukkuu vieressä, on todennäköisempää, että yöunet häiriintyvät kuin omassa sängyssä nukkuessa. Yhteinen sänky on muutenkin melko moderni keksintö ja esimerkiksi antiikin aikaisessa Roomassa parit käyttivät yhteistä sänkyä vain seksiin, eivät nukkumiseen.

Lähde: Your Tango

Teksti: Miia

Ei vielä kommentteja

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tilaa uutiskirje

Aitoa vertaistukea perhearkeen, lempeästi myötäeläen


Lisätietoja henkilötietojen käsittelystä tietosuojaselosteesta.