Naisyrittäjyys – vinkit oman yrityksen perustamiseen

Kuva: Pexels/ Andrea Piacquadio

Onko yritys sinun kaukainen haaveesi, josta olet haaveillut jo kenties vuosia? Kevytyrityspalveluiden myötä, yrityksen perustaminen on nyt mahdollista kenelle tahansa ja missä iässä vain. Naisyrittäjyys onkin ollut hienoisessa kasvussa viime vuosina. Oletko salaa haaveillut yrittäjyydestä? Ota vinkit käyttöösi ja lähde kokeilemaan siipiäsi uudella uralla!

Valitettavasti nykypäivänä ei kaikille tunnu riittävän töitä. Koneet ja teknologian kehitys ovat korvanneet jo monet eri työtehtävät. Toisaalta uusiakin työpaikkoja on syntynyt, mutta niihin päästäkseen saatetaan tarvita lisäkoulutusta. Työpaikoilla on ikäsyrjintää, joka koskee niin kokemattomia työntekijöitä kuin yli 50-vuotiaita. Siksi rohkeimmat ja luovimmat meistä perustavat oman yrityksen.

Kiinnostus yrittäjyyttä kohtaan nousussa

Kiinnostus yrittäjyyttä kohtaan on nousussa. Myös nuoret ovat aktivoituneet asiassa ja jotkut aloittavatkin yrityspolkunsa kevytyrittäjänä jo hyvinkin nuorena. Laskustuspalveluiden käyttö on kasvattanut suosiotaan viime vuosina.

Sivutoiminen yrittäjyys onkin mahdollistanut yrittäjyyden yhä useammalle ja laskutuspalveluiden kautta kynnys yrittäjyyteen on madaltunut. Niiden avulla voi kevytyrittäjänä testata oman liikeidean toimivuutta melko riskittömästi. Jos liikeidea vaikuttaa hyvältä ja asiakkaita tuntuu löytyvän, voi helposti siirtyä kokoaikaiseksi yrittäjäksi ja ottaa y-tunnuksen käyttöönsä.

Kaikista yrityksistä reilu kolmannes on naisten perustamia, usein pienyrityksiä. Naisyrittäjien osuus on hienoisessa kasvussa. Naiset ovat myös verrattaen tyytyväisiä ja innostuneita työhönsä yrittäjänä.

Vinkkejä yrittäjyyteen naisille

1.Perheen ja yrittäjyyden yhdistäminen

Suomessa naiset hoitavat enemmän lapsiin ja kotiin liittyviä asioita, joten yrittäjänä ne on otettava huomioon. Yrittäjyyden ja äitiyden yhdistämisestä voit lukea lisää täältä.

2. Muuta ajattelutapaasi

Se, miten puhut itsellesi ja millaista tarinaa kerrot, vaikuttaa elämääsi ja toimintaasi. Negatiivinen ajattelutapa lisää negatiivisuutta elämässäsi ja tuo mukaan pelkoja, jotka ovat menestymisesi tiellä. Kun muutat ajattelusi positiiviseksi ja uskot itseesi, voit saavuttaa lähes mitä tahansa.

3. Haasteet kuuluvat elämään

Usein kuvittelemme, että asiat ovat hyvin silloin, kun meillä ei ole ongelmia. Tosiasia on kuitenkin se, että ongelmat kuuluvat osaksi elämää ja haasteet osaksi liiketoimintaa. Niitä ei tule suotta pelätä. Tärkeintä on säilyttää positiivinen ajattelutapa haasteista huolimatta.

4. Vältä lannistavia ihmisiä

Kun kerrot rohkeasti ääneen unelmistasi ja liikeideastasi, aina löytyy ihmisiä, jotka yrittävät lannistaa sinut. Päätä minkälaisia ihmisiä jäät kuuntelemaan ja minkälaiset sivuutat sekä jätät omaan arvoonsa. Vältä lannistavien ihmisten seuraa, varsinkin yritystoiminnan alkumetreillä.

5. Tukijoukot

Yrittäjänä tarvitset ympärillesi tukijoukon. Tukijoukkoihin voi kuulua äitisi, paras ystäväsi ja arvostamasi ihminen, jolla on kokemusta yritysmaailmasta. Parasta olisi, jos saisit vanhemman yrittäjän mentoriksesi.

6. Ota selvää käytännön asioista

Edellä mainittujen lisäksi sinun tulee ottaa selvää käytännön asioista, jotka liittyvät yritystoiminnan perustamiseen ja hoitamiseen. Apua ja tietoa on löydettävissä helposti niin netistä, TE-toimistosta kuin oman kuntasi yritysneuvonnasta. Jos kaipaat ihan konkreettista tietoa siitä, miten perustaa yritys, niin katso tämä lista.

Olisiko sinun aika perustaa yritys? Mitä sen toteuttaminen vaatisi sinulta?

Lähteet: Forbes, Yrittäjänaiset ja Yrittäjät

Teksti: Anne-Mari Valta

Ei vielä kommentteja

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tilaa uutiskirje

Aitoa vertaistukea perhearkeen, lempeästi myötäeläen


Lisätietoja henkilötietojen käsittelystä tietosuojaselosteesta.