Ota oppia teiniltäsi: 8 asiaa, jotka voit oppia teineiltä

Ota oppia teiniltäsi: 8 asiaa, jotka voit oppia teineiltä
Kuva:Shine_ Photos

Vanhemman tehtävä on kasvattaa ja opettaa elämäntaitoja lapselleen. Kun lapsi on teini-iässä, voi tilanne olla myös välillä päinvastoin: vanhempi voi oppia uusia asioita teiniltä.

Vanhempi on ollut teini joskus itsekin, mutta maailma on muuttunut vanhemman teinivuosista monin tavoin. Kun keskustelee teinin kanssa, voi oppia näkemään nykynuoren elämän sekä teinivuodet uudesta näkökulmasta. Teinit etsivät omaa paikkaansa maailmassa, ovat uteliaita ja fiksuja ja heitä kuuntelemalla voi oppia paljon niin lapsestaan, teineistä ylipäänsä kuin nykymaailman menostakin.

Nämä 8 asiaa voit oppia teini-ikäiseltä:

Teknologia

Teknologia kehittyy koko ajan ja teini on tutustunut uusimpaan teknologiaan, joka on vanhemmalle vierasta. Teini voi opettaa vanhemmalleen uusimpien sovelluksien käyttöä tai puhelimen ylläpitoa. Vanhemman kannattaa ottaa opit avoimin mielin vastaan ja hyväksyä, että uusi sukupolvi on paremmin kartalla tekniikan maailmasta.

Sosiaalinen media

Kun vanhemmat olivat itse teinejä, ei sosiaalinen media ollut vielä yhtä iso asia kuin nykypäivänä. Teini tuntee kaikki parhaat somealustat ja kuinka niitä käytetään. Somesta keskustellessa vanhempi voi samalla varmistaa, että nuoren nettikäyttäytyminen on turvallista.

Uusi musiikki

Teini tietää tämän hetken hitit ja pinnalla olevat artistit. Vanhempi ja teini voivat jakaa musiikkivinkkejä toisilleen ja tutustuttaa toisensa eri sukupolvien musiikkiin. Kenties molemmat löytävät uutta kuunneltavaa, joka yhdistää vanhemman ja lapsen!

Miten rentoutua

Teineillä on usein rento ote elämään, eivätkä he ota asioita liian vakavasti. Vanhemmallekin tekee hyvää välillä höllätä ja tässä hän voi ottaa mallia teinistä.

Uusimmat trendisanat

Kieli kehittyy ja uusia sanoja putkahtelee eri kulttuurien ja kielten innostamina. Ketkä niihin tutustuvat ensimmäisenä ja ovat luomassa trendisanoja ja -ilmaisuja? Teinit tietysti!

Maailman ihmeet

Teinillä ovat aikuisen elämän vastuut, huolet ja murheet vielä edessäpäin, minkä takia hän katsoo maailmaa erilaisin silmin kuin vanhempi, jolla on elinvuosia enemmän. Teinin innostuksesta ja toiveikkuudesta on hyvä vanhemmankin ottaa mallia.

Nuorten huolet

Jokainen sukupolvi muovaa ja jättää jälkensä maailmaan. Nykypäivän teinejä huolettavat ympäristöasiat, tasa-arvoasiat ja yhteiskunnan tulevaisuus. Heille täytyy antaa tilaisuus tulla kuulluksi ja yrittää tehdä maailmasta parempi paikka nuorempien sukupolvien avustuksella.

Ja paljon muutakin

Teinit kuuntelevat, tarkkailevat ja tutustuvat maailmaan. Kun antaa teinille aikaa ja säännöllisesti keskustelee hänen ajatuksistaan ja maailmanmenosta, voi itsekin havahtua näkemään asioita uudella tavalla. Kun keskinäinen kommunikointi toimii, pysyvät myös välit läheisenä.

Lähde: Moms

Teksti: Miia

Avatar photo

Ruuhkavuodet toimitus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *