Ahdistavasta työpaikasta kannattaa lähteä, vaikka muutos pelottaisikin

three women sitting beside table
Kuva: Tim Gouw

Ihminen viettää töissä niin suuren osan elämäänsä, että oman hyvinvoinnin kannalta on tärkeää, että työpaikalla viihtyy. Jos ilmapiiri työpaikalla on huono, on sillä vaikutuksia ihmisen hyvinvointiin myös työajan ulkopuolella. Vaikka elämänmuutokset ovatkin usein pelottavia, huonoon ympäristöön ei kannata jäädä oman hyvinvointinsa kustannuksella.

Valitettavasti ei ole mitenkään tavatonta, että ihminen voi huonosti työpaikalla. Ihmisten väliset suhteet eivät aina ole ongelmattomia. Läheisten ja perheen kanssa uskaltaa olla oma itsensä ja näyttää myös negatiiviset tunteet. Työpaikalla koemme usein samanlaisia tunteita, mutta pyrimme pitämään ne piilossa. Tunteiden tukahduttaminen voi johtaa patoutuneisiin, negatiivisiin ajatuksiin esimerkiksi tiettyjä henkilöitä kohtaan.

Jos kollega on persoonaltaan erilainen ihminen, joskus voi olla vaikeaa tulla toimeen

Jos itse on hyvin huolellinen työssään ja kollega suurpiirteisempi, toisen jälkien korjaaminen voi tuntua turhauttavalta ja aiheuttaa ärtymystä. Jos kollegalle ei uskalla sanoa suoraan ajatuksistaan, negatiiviset tunteet patoutuvat pitkän ajan kuluessa. Jossakin vaiheessa kollega varmasti vaistoaa tämän käytöksestämme. Tämä puolestaan voi tehdä kollegalle hyvin epämukavan olon. Näin syntyy tilanne, jossa kumpikaan ei pidä toisesta, mutta häiritsevistä asioista ei keskustella.

Tilanne voi syntyä, vaikka kuinka yrittäisi toimia oikein. Olemme kaikki vain ihmisiä ja inhimillisten tunteiden vietävissä. Ei tarvitse kokea huonoa omatuntoa, jos jostakin henkilöstä ei pidä. Kaikista ihmisistä ei mitenkään voi pitää. On kuitenkin tärkeää kyetä tulemaan toimeen myös sellaisten henkilöiden kanssa, joista ei pidä.

Kuten muissakin ihmissuhteissa, työpaikalla keskustelu on avain konfliktien selvittämiseen. Jos työntekijä voi pahoin, on tärkeää päästä kertomaan mielipiteensä tilanteesta. Oikeudenmukaisuus riitatilanteissa on ensiarvoisen tärkeää, muutoin huono ilmapiiri ei katoa.

Esihenkilön vastuulla on pitää huolta siitä, että jokainen työntekijä voi hyvin

Esihenkilöiden vastuulla on toimia vaihtelevissa tilanteissa oikeudenmukaisesti. Tämä ei aina ole helppoa. Joskus esihenkilö ei tiedä, kuinka konfliktitilanteita ratkotaan. Jos asiat työpaikalla tuntuvat menneen totaaliseen umpisolmuun ja jokainen kivi on käännetty ilman että ilmapiiri paranee, on hyvä pysähtyä ja kysyä itseltään, haluaako viettää puolet jokaisesta arkipäivästään tällaisessa ympäristössä.

Tuntemattomaan hyppääminen on usein pelottavaa, mutta huonompi ratkaisu on jäädä paikoilleen. Jos tilanne joka tapauksessa on huono, se tuskin entisestään huononee työpaikan vaihdon myötä. Ihmiset vaihtavat työpaikkaa jatkuvasti ja yllättävän usein syy löytyy nimenomaan työpaikan huonosta ilmapiiristä. Kannattaa siis rohkeasti ottaa askel uuteen sen sijaan, että jää huonoon ympäristöön liian pitkäksi aikaa.

Ei vielä kommentteja

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tilaa uutiskirje

Aitoa vertaistukea perhearkeen, lempeästi myötäeläen


Lisätietoja henkilötietojen käsittelystä tietosuojaselosteesta.