Hassuttele kumppanisi kanssa – se tekee hyvää suhteelle!

Kuva: Pexels/ Vlada Karpovich

Leikkiminen ja hassuttelu mielletään lasten puuhaksi, mutta ne tekevät hyvää myös aikuisille. Lisäksi leikkimielisyys ja kumppanin kanssa hassuttelu vaikuttavat positiivisesti parisuhteeseen.

Tutkimuksissa on osoitettu, että leikkimielisyys ja hassuttelu auttavat hallitsemaan stressiä, edistävät hyvää mielenterveyttä ja tehostavat luovuutta. Romanttisissa ihmissuhteissa ne puolestaan lisäävät tyytyväisyyttä ja parantavat yhteyttä parin välillä.

Leikkimielisyyden ja hassuttelun positiivisen vaikutuksen taustalla on hauskuus. Hauskanpito ja huumori luo hyvän olon ja voivat olla merkityksellisiä tylsien tai kireiden tilanteiden yhteydessä, tunnelmaa piristäen ja keventäen.

”On helpompi olla suhteessa huumorintajuisen ja hauskan ihmisen kanssa, joka tekee elämästä hauskempaa”, viestintätieteiden professori Jeffrey Hall kommentoi.

Hassuttelussa olennaista on ymmärtää sen ajoitus: kaikkiin tilanteisiin ja hetkiin se ei sovi. Hassuttelun pitäisi olla myös molemminpuolista ja parisuhteen osapuolten on oltava valmiita ja avoimia hassuttelemaan, jotta siitä on iloa.

Hassuttelu ja leikkimielisyys voivat ilmetä parisuhteissa näillä tavoilla:

Flirttailu

Flirttailu ei suinkaan ole vain sinkkujen juttu, vaan parisuhteissa se on tapa osoittaa arvostusta, välittämistä sekä leikkimielisyyttä. Flirttailu pitää suhteen raikkaana ja auttaa osapuolia muistamaan, miten paljon he pitävät toisistaan.

Lempinimet

Monilla pareilla on lempi- ja hellittelynimiä toisilleen. Olivatpa ne millaisia tahansa, ovat ne keino ilmaista kiintymystä, vahvistaa rakkautta ja edistää tyytyväisyyttä parisuhteessa.

Kiusoittelu

Oikein tehtynä leikkimielinen kiusoittelu pitää tunnelman kevyenä ja vapauttaa jännitteitä parin väliltä. Tarkoitus ei kuitenkaan ole loukata toista sanoillaan. Kiusoittelun on hyvä olla molemminpuolista.

Sisäpiirivitsit

Sinä ja kumppanisi nauratte kippurassa ystävienne seurassa illanvietossa ja muut katsovat kummissaan. On kuin teillä olisi oma salainen kieli, jota muut eivät ymmärrä. Sisäpiirivitsit ovat merkityksellinen läheisyyden muoto, joka saa suhteen tuntumaan intiimimmältä.

Roolileikit

Roolileikit voivat olla myös tapa hassutella, vaikka kyse olisikin fantasian toteuttamisesta tai muusta seksuaalissävytteisestä tekemisestä. Roolileikki vapauttaa estoista ja antaa mahdollisuuden kokeilla uusia asioita lisäten suhteen jännittävyyttä ja läheisyyttä.

Yleinen hassuttelu

Tanssiminen kesken ruokaostoksien, julkkiskokin imitoiminen ruoanlaiton yhteydessä tai höpsön laulun laulaminen iltatoimien yhteydessä: Tavat keventävät tunnelmaa, saavat parin hymyilemään ja vahvistaa yhteyttä heidän välillään. Kun voi päästää sisäisen lapsensa valloilleen kumppaninsa seurassa, suhde on turvallinen ja se puolestaan on merkityksellistä suhteen kestävyyden kannalta.

Lähde: Fatherly

Teksti: Miia

Ei vielä kommentteja

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tilaa uutiskirje

Aitoa vertaistukea perhearkeen, lempeästi myötäeläen


Lisätietoja henkilötietojen käsittelystä tietosuojaselosteesta.