Kokeile nurinkurista rantapäivää lasten kanssa – monia hyötyjä!

Kesällä uiminen ja hiekkarannalla leikkiminen ovat parasta! Kuva: Pixabay

Rantapäivien viettäminen pienten lasten kanssa ei läheskään aina ole niin rentouttavaa vanhemmille kuin he toivoisivat. Eräs äiti on kuitenkin esitellyt sosiaalisessa mediassa keinon tehdä rantapäivistä helpompia.

Monet perheet lähtevät jo aamulla rannalle viettämään päivää. Kun rannalla on oltu tuntikausia, lähdetään kotiin tai ravintolaan syömään, jonka jälkeen aletaan hiljalleen valmistautua iltatoimiin. Somevaikuttaja ja äiti, Kelsey Pomeroy päätti kokeilla toisenlaista lähestymistapaa, jotta voisi itsekin nauttia rannalla lastensa kanssa paremmin.

Pomeroyn lapsuudessa noudatettiin perinteisempää rantapäivää, mutta saadessaan lapsia, hän havaitsi päinvastaisen aikataulun toimivan paremmin pienille lapsille. Pomeroy keksi tavan viettää nurinkurista rantapäivää 4- ja 1-vuotiaiden poikiensa kanssa.

Nurinkurinen rantapäivä voi tehdä rannalla olosta entistä mukavampaa koko perheelle. Idea on simppeli: sen sijaan, että rannalle menisi aamupäivällä, lähdetään rannalle, kun lapset ovat heränneet päiväunilta.

Miten nurinkurista rantapäivää vietetään lasten kanssa?

  • Aamulla puuhastellaan kotona tai ulkoillaan puistossa tai kotipihalla
  • Aikainen lounas
  • Lapsien päiväunet
  • Lasten herättyä lähdetään rannalle muutamaksi tunniksi
  • Päivällinen syödään rannalla piknik-hengessä

Monta hyvää puolta

Pomeroy liputtaa nurinkurisen rantapäivän puolesta useasta syystä. Jos lasten kanssa käy syömässä ulkona, ovat ruokapaikat vähemmän täynnä lounasaikaan ja ruoka halvempaa. Lapset myös jaksavat paremmin olla ravintolassa päiväsaikaan.

Iltapäivällä ja alkuillasta rannalla on vähemmän väkeä kuin aamupäivällä, mikä on nurinkurisen rantapäivän etu. Lisäksi UV-indeksi on myöhemmin pienempi, mikä on hyväksi ihon ja terveyden kannalta. Lasten kannalta nurinkurisessa rantapäivässä on myös hyvä puolensa.

”Jos lapselle on vaikea jättää rantaleikit kesken, lapsi tietää nähdessään auringon laskevan, että nukkumaanmenoaika lähestyy. Näin rannalta on helpompi lähteä kotiin”, Pomeroy kertoo.

Rantapäivän vietto myöhemmin päivällä on myös mainio tapa saada lapset kuluttamaan energiavarastoja, jolloin illalla väsyttää enemmän. Nurinkurinen rantapäivä tarjoaa mahdollisuuksia kokea päiväsaikaan muita aktiviteetteja ilman suurta väenpaljoutta, monien perheiden ollessa rannalla.

Alla olevalla Instagram-julkaisulla Pomeroy kertoo nurinkurisesta rantapäivästä. Jos upotus ei näy, löydät julkaisun täältä.

Näet videon hyväksymällä evästeet: statistics, marketing

Lähde: HuffPost

Teksti: Miia

Ei vielä kommentteja

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tilaa uutiskirje

Aitoa vertaistukea perhearkeen, lempeästi myötäeläen


Lisätietoja henkilötietojen käsittelystä tietosuojaselosteesta.