Opi arvostamaan vartaloasi – 6 hyvää päivittäistä tapaa

closeup photo of woman wearing black top
Kuva: Eli DeFaria

Itsetunto-ongelmat ovat yleisiä. Lukuisilla ihmisillä on vaikeuksia hyväksyä vartaloaan ja ulkonäköpaineet vaikuttavat ihmisiin sukupuoleen katsomatta. Jopa kaikkein kauneimmat ja komeimmatkin ihmiset joutuvat toisinaan tsemppaamaan itseään ja tietoisesti rakentamaan itsevarmuuttaan.

On tärkeä tuntea olonsa tyytyväiseksi kehossaan, mutta joinakin päivinä on vaikea hyväksyä vartalonsa piirteet, joista ei pidä. Se on kuitenkin ymmärrettävää, sillä on haastavaa olla sataprosenttisen tyytyväinen omaan kehoonsa joka päivä. Lempeämpää ja positiivisempaa suhtautumista omaa vartaloaan kohtaan voi onneksi harjoitella.

Näitä asioita vartaloaan arvostavat ihmiset tekevät päivittäin

Hyväksy vartalosi sellaisenaan

Voit olla pitkä tai lyhyt, tumma tai vaalea. Et ole voinut vaikuttaa näihin ominaisuuksiin, kuten et myöskään silmiesi väriin. Yritä hyväksyä kehosi piirteet, joihin et itse voi vaikuttaa. Se on ensimmäinen askel itsevarmuuden kohottamiseksi.

Maltillisia muutoksia

Jos koet epävarmuutta jonkun vartalon osan suhteen, mieti voitko tehdä jotain, jotta tuntisit olosi paremmaksi. Liikunnan avulla voit jonkin verran muokata ulkonäköäsi. Muista kuitenkin tehdä muutoksia maltillisesti, äläkä mene äärimmäisyyksiin. Pidä aina terveytesi etusijalla!

Huolehdi terveydestäsi

Päivittäiset hyvät elämäntavat ovat terveyden kannalta olennaisessa asemassa. Juo riittävästi vettä, syö terveellisesti, liiku riittävästi ja varmista, että saat tarpeeksi lepoa. Tee valintoja, jotka ovat hyväksi kehollesi.

Älä usko kaikkea, mitä mielesi sanoo sinulle itsestäsi

Hyvän itsetunnon rakentaminen vaatii myös henkistä huolenpitoa itsestään. Mielessä pyörii päivittäin tuhansia ajatuksia, joista osa on positiivisia ja osa ei. Kiinnitä huomiosi itseäsi kunnioittaville ajatuksille ja jätä mieleesi tulvahtavat, negatiiviset ajatukset vähälle huomiolle. Sano itsellesi: Minä olen rakastettava, minulla on merkitystä!

Suojele itseäsi ja kehoasi

Omaa kehoaan arvostavat ihmiset välttävät turvattomia tilanteita. Ulkona käydessäsi varmista, että ruokasi ja juomasi ovat pysyneet turvassa eikä kukaan ole onnistunut livauttamaan niihin mitään ylimääräistä. Tiedosta rajasi niin alkoholin suhteen kuin ihmisten välisessä kanssakäymisessä. Älä pura pahaa oloasi vahingoittamalla ja satuttamalla itseäsi tai kehoasi. Jos joku muu tekee sinulle pahaa, lähde pois tilanteessa ja hae apua. Muista, ettet ole yksin! Kuuntele vaistoasi ja suojele itseäsi.

Muista kiitollisuus

Kun suhtaudut kehoosi armollisesti ja arvostuksella sen sijaan, että kiinnität huomiosi kehosi vikoihin, myös itsevarmuus kasvaa. Ole kiitollinen kyvystäsi pitää kehostasi päivittäistä huolta. Ole kiitollinen positiivisista ajatuksista. Ennen kaikkea ole kiitollinen elämästäsi ja siihen kuuluvista ihmisistä.

Lähde: Your Tango

Teksti: Miia

Ei vielä kommentteja

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tilaa uutiskirje

Aitoa vertaistukea perhearkeen, lempeästi myötäeläen


Lisätietoja henkilötietojen käsittelystä tietosuojaselosteesta.