80/20-sääntö voi muuttaa deittailuelämäsi – tästä on kyse!

Kuva: Pexels/ Katerina Holmes

Ihana, kamala sinkkuelämä. Deittailun monet kiemurat voivat saada pään pyörälle ja toisaalta turhautumaan, jos orastavat suhteet menevätkin metsään. Asennemuutoksella ja yhdellä yksinkertaisella säännöllä deittailusta voi kuitenkin tehdä mielekkäämpää.

80/20-sääntö nousi otsikoihin muutama vuosi sitten hittidieettinä ja tapana syödä terveellisesti, mutta herkuttelua kuitenkaan täysin unohtamatta. Sääntö nojaa Pareton periaatteeseen, joka on nimetty italialaisen yhteiskuntatieteilijä Vilfredo Pareton mukaan.

80/20-säännön idea on se, että 80 prosenttia energiastasi pitäisi ohjautua pitkäaikaisiin tavoitteisiin ja siihen, mitä haluat. Loput 20 prosenttia keskittyvät puolestaan tielläsi oleviin esteisiin. Sääntöä voi soveltaa lähes mihin tahansa asiaan. Dieettiversiossa 80 prosenttia tarkoittaa terveellistä syömistä ja 20 prosenttia herkuttelua ja terveellisestä ruokavaliosta joustamista.

80/20 deittailussa

Miten tätä sääntöä sitten voi hyödyntää deittailussa? Jos olet alkanut tapailla uutta ihmistä, muttet ole varma, mihin suuntaan suhde on menossa, voi sääntö auttaa saamaan vastauksen.
Sen sijaan, että tekisit jatkuvasti aloitteen treffeihin ja yhteiseen ajanviettoon, tee aloite vain 20 prosenttia ajasta ja jätä loput 80 prosenttia hänen osakseen. Jos hän ei ota isompaa roolia, ei hän todennäköisesti ole aikasi arvoinen.

”Jos jatkuvasti otat yhteyttä sopiaksesi treffejä, hän olettaa sinun toimivan niin aina. Anna hänelle tilaisuus myös panostaa sinuun”, psykologi ja deittailun asiantuntija Dr. Lurve selittää.

”Anna hänen tehdä aloite 80 prosenttisesti ja tee itse aloite 20 prosenttisesti. Tämä on hyvä keino antaa itsellesi tauko jatkuvasta vaivannäöstä mahdollisen kumppanin suhteen ja jos hän todella haluaa suhteen onnistuvan kanssasi, ei hän päästä sinua menemään”, hän jatkaa.

Näytönpaikka tarjolla

80/20-sääntö antaa tapailemallesi ihmiselle tilaisuuden näyttää, välittääkö hän sinusta. Säännön avulla pohdit tapailua ja orastavaa suhdetta ”onko hän tarpeeksi hyvä minulle” -näkökulmasta sen sijaan, että miettisit, oletko itse tarpeeksi hyvä hänelle.

Sääntö pätee myös muuhun kuin aloitteen tekemiseen, sitä voi hyödyntää keskusteluissa treffien aikana. Se auttaa huomaamaan, miten keskustelunne sujuu, jos itse et ota sen ylläpitämisessä niin suurta roolia kuin aiemmin.

Jos etsit vakavaa suhdetta ja tunnet, ettei toinen panosta tapailuunne yhtä paljon kuin sinä, ota käyttöön 80/20-sääntö. Anna hänen tehdä töitä suhteen eteen ja tarkkaile hänen toimintaa. Jos suhteen eteneminen pysähtyy, kun löysäät otetta ja siirrät vastuuta hänelle, olet saanut vastauksen suhteen kohtalosta: siitä ei todennäköisesti ole tulossa vuosisadan rakkaustarinaa.

Lähde: PureWow

Teksti: Miia

Ei vielä kommentteja

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tilaa uutiskirje

Aitoa vertaistukea perhearkeen, lempeästi myötäeläen


Lisätietoja henkilötietojen käsittelystä tietosuojaselosteesta.