Toinen avioliitto päättyy todennäköisemmin eroon – näin saat liiton kestämään

Toinen avioliitto päättyy todennäköisemmin eroon – näin saat liiton kestämään
Kuva: engin akyurt

Suomessa päättyy vuosittain tuhansia avioliittoja. Tilastokeskuksen mukaan vuonna 2022 avioerojen määrä oli kuitenkin pienin yli 30 vuoteen. Osa avioeron kokeneista astelee vihille myöhemmin uuden rakkauden kanssa. Toisten avioliittojen osuus oli viime vuonna naisilla 20 prosenttia ja miehillä 21 prosenttia.

Sanotaan, että harjoitus tekee mestarin, mutta päteekö sanonta myös rakkauselämässä? Ei välttämättä. Vaikka takana olisi aiempia parisuhteita ja aiempaa avio-onneakin, ei se heijastu uuden suhteen kestävyyteen. Toinen avioliitto voi jopa päättyä eroon todennäköisemmin kuin ensimmäinen, kertoo Good Housekeeping.

Toiset avioliitot päättyvät eroon usein siksi, että pari joutuu tasapainoilemaan monien eri tekijöiden kanssa. Lapset aiemmasta liitosta ja raha-asiat voivat aiheuttaa haasteita kahden ihmisen elämän yhteensovittamiselle.

Aiemmasta avioliitosta kulkeutuu mukana myös erilaista painolastia. Aiemman liiton ongelmat ja kipupisteet voivat painaa yhä mieltä sekä heijastua niin omaan käytökseen kuin siihen, miten reagoi uuden kumppanin käytökseen ja tapoihin.

“Mielestäni ihmiset eivät käsittele asioita ensimmäisen ja toisen avioliiton välillä, mikä auttaisi välttämään ensimmäisessä liitossa tehtyjä virheitä uudessa liitossa”, eroasianajaja Holly Davis pohtii.

Näillä neuvoilla toinen avioliitto kestämään

Toisessa avioliitossa on omia vahvuuksiaankin. Avioeron kokeneet ovat usein oppineet tunnistamaan, mitä he haluavat sekä parisuhteelta että kumppanilta ja mitä he eivät missään nimessä halua. Aiemmat kokemukset myös hiovat taitoja, jotka voivat auttaa pärjäämään suhteen huonoina aikoina.

Jos haluat saada toisen avioliittosi todennäköisemmin kestämään, asiantuntijat suosittelevat muistamaan seuraavat neuvot:

  • Hylkää epärealistiset odotukset. Monilla on naiivi kuva siitä, millainen avioliiton pitäisi olla. Se ei ole aina ruusuilla tanssimista ja onnellisuutta, vaan myös vaikeita aikoja ja riitoja.
  • Harkitse terapiaa. Terapia voi auttaa ymmärtämään, mikä ensimmäisessä liitossa meni metsään. Terapiaa voi harkita myös uuden kumppanin kanssa: pariterapia ei ole vain ongelmissa oleville pareille.
  • Käsittele omat virheesi estääksesi itseäsi toistamasta niitä. Parisuhde on aina sen osapuolten summa ja jos suhde on päätynyt eroon, on sinulla siitä osavastuu. Käsittele siis menneitä, jotta tulevaisuus voi olla onnellisempi.
  • Keskustele eroavaisuuksista. Avoin keskustelu ja kommunikaatio myös parin välisistä eroista on tärkeää.
  • Muista, että rakastaminen on verbi. Työstä kykyäsi rakastua kumppaniisi uudelleen ja uudelleen. Älä pidä häntä itsestään selvänä.
  • Suhtaudu aiempaan puolisoon kunnioituksella, jos hänen kanssa on oltava tekemisissä yhteisten lasten takia. Lasten takia on tärkeä osata olla fiksu ja aikuismainen entisen puolisosi kanssa tai uuden kumppanin ex-puolison kanssa.
  • Etene hitaasti. Anna itsellesi aikaa käsitellä aiempi avioliittosi ja eroon johtaneet syyt. Tutustu uuteen kumppaniisi rauhassa. Älä siis kiirehdi alttarille.

Lähde: Good Housekeeping

Teksti: Miia

Avatar photo

Ruuhkavuodet toimitus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *