Ethän usko näihin parisuhdeneuvoihin? 6 huonoa neuvoa

Kuva: Unsplash / Toa Heftiba

Monet kaipaavat neuvoja sekä vinkkejä deittailuun, kumppanin löytämiseen kuin parisuhdearkeen ja kestävän parisuhteen saavuttamiseen. Aiheesta keskustellaan läheisten kanssa, haetaan vertaistukea keskustelupalstoilta ja sosiaalisesta mediasta sekä luetaan aiheesta niin internetistä, lehdistä kuin kirjoistakin.

Parisuhteisiin liittyen on saatavilla monenlaisia neuvoja ja vinkkejä. Vaikka tarjolla on paljon hyviä neuvoja, mahtuu joukkoon myös huonoja. Kliininen psykologi Nancy Musarra on käynyt Your Tangossa julkaistussa kirjoituksessaan läpi erilaisia huonoja neuvoja, jotka eivät auta pitämään parisuhdetta onnellisena.

Näihin parisuhdeneuvoihin ei kannata uskoa

Parisuhteessa oleminen on helppoa, jos olet todella rakastunut

Jos uskot tähän neuvoon, voit alkaa kyseenalaistaa parisuhdettasi vaikeampina aikoina tai kun erimielisyyksiä ja riitoja ilmenee. Jos oletat parisuhteen olevan aina helppoa, hukkaat aikaasi keskittyen vääriin asioihin.

Yhteiset kiinnostuksen kohteet pitävät teidät onnellisena, erilaiset ajavat erilleen

Yhteiset kiinnostuksen kohteet ovat eduksi, mutta erilaisissa kiinnostuksen kohteissa ei ole mitään pahaa – päinvastoin. Eri asioista kiinnostuneet pariskunnat voivat jakaa kiinnostuksen kohteitaan toisilleen. Tämä tarjoaa tilaisuuden kuunnella, oppia, opettaa ja tutustua uusiin asioihin. Uusia kiinnostuksen kohteita voi löytyä myös suhteen aikana, niin omia kuin yhteisiä.

Päivittäistä seksiä

Valtaosa pariskunnista ei harrasta seksiä joka päivä ja seksielämän aktiivisuus myös laskee iän myötä. Seksistä ei pidä ottaa paineita eikä tehdä pakolliselta tuntuvaa askaretta. Tärkeämpää on puhua seksistä avoimesti kumppanin kanssa ja miettiä, miten kummankin toiveet ja halut voidaan toteuttaa. Näin pari luo omanlaisensa seksielämän, joka on molemmille mahdollisimman tyydyttävä ja nautinnollinen.

Mikään suhde ei kestä ilman seksiä

Yhdessäkään parisuhteessa ei ole pakko harrastaa seksiä, jos jompikumpi osapuoli ei halua. Seksittömät suhteetkin voivat olla onnellisia ja kestäviä. On hyvä muistaa, että ihmisten mieltymykset ovat yksilöllisiä. Jos seksihalut eivät käy yksiin, on parin puhuttava asiasta ja yritettävä löytää heille sopiva ratkaisu tilanteeseen.

Lapsi auttaa pitämään parin yhdessä, jos suhteessa menee huonosti

Lapsi ei ole keino paikata parisuhdeongelmia ja yrittää pitää suhdetta hengissä. Lapsen saaminen ei paranna tilannetta, vaan suhteen ongelmat voivat muuttua pahemmaksi. Huteralla pohjalla oleva parisuhde voi alkaa horjua entisestään. Jos suhde ei voi hyvin, mutta pari haluaisi lapsia, on tärkeä ensin saada suhde hyvinvoivaksi.

Älä missään nimessä eroa

”Sitouduin häneen, joten en voi erota.” Ajatus on haitallinen. Huonossa parisuhteessa ei ole mikään pakko olla. Ongelmia voi ja kannattaa yrittää työstää yhdessä tai ammattiavun avulla. Parisuhdeterapiaan hakeutumista ei ole syytä häpeillä, kuten aiemmin julkaistussa artikkelissa kerrotaan. Jos kuitenkin oma tai lasten turvallisuus ja hyvinvointi ovat vaakalaudalla, on niistä huolehtiminen laitettava etusijalle.

Lähde: Your Tango

Teksti: Miia

Ei vielä kommentteja

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tilaa uutiskirje

Aitoa vertaistukea perhearkeen, lempeästi myötäeläen


Lisätietoja henkilötietojen käsittelystä tietosuojaselosteesta.