Näitä 3 outoa oiretta ei pitäisi koskaan sivuuttaa

Näitä 3 outoa oiretta ei pitäisi koskaan sivuuttaa
Kuva: Pexels/Andrea Piacquadio

Jos terveys alkaa reistailla, olisi siitä varoittavat merkit hyvä hoitaa asianmukaisella tavalla ja tarvittaessa kääntyä ammattiavun puoleen. Toisinaan voi kuitenkin tuntua helpommalta viitata niille kintaalla ja ajatella, että kyse tuskin on mistään ihmeellisemmästä.

Moni ihminen sivuuttaa sairastumisesta kertovia merkkejä. Flunssaoireiden huomiotta jättäminen ei yleensä johda kohtalokkaisiin seurauksiin, mutta joidenkin merkkien kohdalla niin voi käydä. Terveydellä ei pidä leikkiä, minkä takia on tärkeä kiinnittää huomiota myös oudolta ja erikoiselta tuntuviin oireisiin. Elämäntaidon valmentaja Mitzi Bockmann on nostanut tapetille kolme esimerkkiä hälyyttävistä merkeistä.

Älä koskaan ohita näitä oireita

Muutokset muodossa, koossa, koostumuksessa tai tuoksussa

Näihin kehon muutoksiin on tärkeä kiinnittää huomiota. Jos hiuksesi tai kyntesi ovat vastikään muuttuneet tavalliseen verrattuna tai hiuksia irtoaa normaalia enemmän, se voi olla merkki terveysongelmista. Myös ulosteen koostumuksen, hajun ja koon muutokset sekä pissan väri- ja hajumuutokset voivat kertoa, ettei kaikki ole kunnossa. On hyvä pitää silmällä myös ihomuutoksia, kuten kuivuutta, näppyjä ja ihottumaa. Jos jokin vaikuttaa iholla oudolta, voi se viitata terveysongelmiin.

Kihelmöinti

Kihelmöivätkö sormesi tai varpaasi tavallista enemmän? Puutuuko raajasi, jos istut paljon, etkä nouse liikkumaan tarpeeksi usein? Tuntuuko kipristelyä tai puutumista korvissa tai nenänpäässä? Vihlaiseeko kyynärpäätä tai polvea, kun olet paikoillasi tai liikut? Tällaisia oireita ei pitäisi sivuuttaa. Ihmiskehon pitäisi toimia, kuin hyvin öljytty kone ja jos jokin paikka alkaa olla huollon tarpeessa, keho kyllä kertoo siitä. Älä siis ohita näitä merkkejä, vaan selvitä niiden syy.

Vammaan liittymätöntä kipua ja kolotusta

Jos et ole satuttanut itseäsi, mutta tunnet kolotusta ja kipua, jos nivelesi oireilevat tai sinulla on kroonista kipua, on syytä alkaa kiinnittää huomiota oireisiin. Bockmann kertoo esimerkin omasta elämästään.

“Minulla oli kamalaa selkäkipua muutama vuosi sitten. Se rajoitti puuhasteluani ja tunsin itseni yhtäkkiä todella vanhaksi. Luulin kivun johtuvan joogassa tapahtuneesta vammasta, mutta kun se ei mennyt ohi, aloin huolestua. Selvisi, että minulla oli valtava hiivasienen liikakasvu elimistössäni”, hän sanoo ja kertoo oireiden ilmenneen fibromyalgian kaltaisena kipuna ympäri kehoa.

“Hoidin liikakasvua muuttamalla ruokavaliotani, eikä selkääni satu enää enkä tunne oloani enää niin vanhaksi.”, Bockmann lisää.

“Huomioi kehoasi. Et koskaan saa toista kehoa ja epätavallisiin oireisiin puuttuminen on paras keino pitää itsesi terveenä”, hän päättää.

Lähde: Your Tango

Teksti: Miia

Avatar photo

Ruuhkavuodet toimitus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *