9 syytä, miksi rakastut renttuihin ja ajaudut vahingollisiin parisuhteisiin

Kuva: Pexels/ Emre Akyol

Rakastutko aina renttuihin tai päädyt parisuhteeseen muuten vääränlaisien ihmisten kanssa? Toistatko elämässäsi tätä vahingollista kaavaa? On olemassa monia syitä, miksi toimit niin kuin toimit ja ajaudut huonoihin parisuhteisiin. Millaiset syyt saavat rakastumaan vahingollisiin miehiin?

1. Lapsuuden kokemukset

Lapsuuden kokemukset vaikuttavat siihen, millaista parisuhdetta etsit. Ihminen hakee vaistomaisesti tuttua ilmapiiriä, vaikka se olisikin vahingoittavaa. Jos sinua on lapsena mitätöity ja vähätelty tai olet kokenut esimerkiksi henkistä väkivaltaa, etsit sitä alitajuisesti myös parisuhteistasi. On myös tutkittu, että nainen hakee kumppanistaan isänsä kaltaisia piirteitä, oli isä sitten millainen vain. Nainen luulee, että näin toimimalla hän voi paikata isänsä aiheuttamia haavoja parisuhteessaan.

2. Kyvyttömyys olla yksin

Jotkut naiset ovat kyvyttömiä olemaan yksin. He eivät viihdy itsensä seurassa ja heillä on pakottava tarve olla parisuhteessa. He ovat mielummin huonossa suhteessa, kuin yksin. He sallivat itselleen huonoa kohtelua ja antavat asioita liian helposti anteeksi. Ikävä kyllä, huonon parisuhteen takia naisella ei ole mahdollisuutta tavata oikeanlaista, hyvin kohtelevaa ja kunnioittavaa miestä.

3. Itsetunto-ongelmat

Monet naiset kärsivät itsetunto-ongelmista, jotka vaikuttavat deittailuelämään. Jos naiset ovat tyytymättömiä itseensä ja ulkonäköönsä, he voivat kuvitella, etteivät ansaitse parempaa ja tyytyvät näin huonoon suhteeseen. On olemassa myös miehiä, jotka osaavat käyttää hyväkseen tilannetta.

4. Yritys muuttaa toista ihmistä

Jotkut naiset saattavat tyytyä kumppaniin, jossa on piirteitä ja ominaisuuksia, joista he eivät pidä. Voi olla, ettei kumppanin arvomaailma sovi heidän omaansa. Nämä naiset kuvittelevat voivansa muuttaa toisen ihmisen. He voivat luulla kykenevänsä rakastamaan toisen ehjäksi tai saada miehen muuttamaan alkoholin käyttöä. Todellisuudessa toista ei voi väkisin muuttaa ja suhde joko kariutuu tai nainen jää pinteeseen huonoon parisuhteeseen. Ainoat asiat, mitä voit muuttaa ovat kriteerisi ja arvomaailmasi kirkastaminen sekä siihen sopivan kumppanin etsiminen.

5. Kriteerit ovat pielessä

Joillakin naisilla on liian matalat kriteerit kumppanille joko huonon itsetunnon takia tai siksi, että he kuvittelevat, etteivät ansaitse parempaa. Toisaalta kriteerit voivat olla myös hyvin epäolennaisia. Toisin sanoen, nainen voi antaa liikaa painoarvoa pinnallisille asioille, kuten ulkonäölle tai omaisuudelle.

6. Tuhoisa kaava

Nainen saattaa ajautua tuhoisaan parisuhdekaavaan, jossa hän toistuvasti etsii vääränlaisia miehiä. Mitä useampia pettymyksiä takana on, sitä enemmän nainen on jumissa tuhoisassa parisuhdekaavassa.

7. Varoitusmerkkien huomioimatta jättäminen

Ihastuminen voi sokaista naisen suhteen alussa punaisille varoitusmerkeille. Hän ei esimerkiksi suostu näkemään, että mies on epärehellinen tai liian mustasukkainen. Suhteen alussa olisikin erittäin tärkeää yrittää tarkkailla kumppanin piirteitä mahdollisimman puolueettomasti ja kyetä huomaamaan pienetkin varoitusmerkit tai kuulla, jos sisäinen ääni kertoo, ettei kaikki ole hyvin. Sisäinen ääni on yleensä oikeassa.

8. Sitoutumiskammo

Sitoutumiskammoinen nainen saattaa sabotoida suhteen välittömästi etsimällä miehen, jonka kanssa ei voi olla tulevaisuutta. Mies voi esimerkiksi olla varattu.

9. Draamakuningatar

Joillakin naisilla on sairas tapa etsiä huomiota keinolla millä hyvänsä. Yksi keino voi olla hankkiutua parisuhteeseen, jossa on epäkunnioittavaa käytöstä tai itsekkyyttä, minkä avulla nainen saa tekosyyn kerjätä huomiota. Draamakuningatar rakastaa, kun ihmiset kauhistelevat hänen huonoa parisuhdettaan, jossa on ties minkälaisia haasteita ja ongelmia. Joskus nämä ongelmat voivat olla melko vakaviakin, eikä tällaisten asioiden kanssa pitäisi pelleillä.

Miksi rakastut aina vääränlaisiin miehiin? Kuinka voisit muuttaa tuon haitallisen parisuhdekaavan?

Lähteet: Ilta-Sanomat, Metropoli, Nainen ja The list

Teksti: Anne-Mari Valta

Ei vielä kommentteja

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tilaa uutiskirje

Aitoa vertaistukea perhearkeen, lempeästi myötäeläen


Lisätietoja henkilötietojen käsittelystä tietosuojaselosteesta.