Kysy kumppaniltasi nämä 3 asiaa – vastauksilla iso merkitys!

Kysy kumppaniltasi nämä 3 asiaa – vastauksilla iso merkitys!
Kuva: Pexels/EKATERINA BOLOVTSOVA

Missä tahansa parisuhteessa voi tulla ajan mittaan erilaisia ongelmia. Hyvillä kommunikaatiotaidoilla, myötätunnolla ja rakkaudella voi selvitä monien vaikeuksien läpi, mutta kestävän suhteen rakentamisessa auttavat myös tietyt puheenaiheet kumppanin kanssa.

Onko parisuhteesi luotu selviämään elämän aallokossa? Tulevan ennustaminen on mahdotonta, mutta osviittaa suhteen kestokyvystä voi saada muutaman kysymyksen avulla. Tätä mieltä on parisuhteiden hyvinvointiin keskittyvän Agapé-sovelluksen parissa työskentelevä Sabrina Flores.

Flores on julkaissut TikTokissa videosarjan terveistä parisuhteen tarkastuspisteistä, jotka tässä kontekstissa tarkoittavat erilaisia kysymyksiä kumppanille. Niiden avulla pariskunnat voivat lähentyä, käsitellä mahdollisia ongelmakohtia ennakkoon ja oppia, miten kumppani katsoo maailmaa.

“Videosarjan kysymykset ovat tärkeitä, jos haluat parisuhteesi kestävän ja pysyvän terveenä. Lupaan, että osa näistä keskusteluista voi olla jossain vaiheessa suhteesi pelastus”, Flores sanoo yhdellä videolla.

“Monet suhteet päättyvät eroon, koska ihmiset odottavat liian kauan ennen kuin he keskustelevat näistä asioista kumppaninsa kanssa”, hän sanoo toisella videolla.

Nämä 3 puheenaihetta vaikuttavat suuresti parisuhteesi tulevaisuuteen

Mikä aihe voi tulevaisuudessa aiheuttaa konflikteja?

Keskustelkaa kumppanisi kanssa siitä, minkälaisten asioiden voisitte nähdä aiheuttavan tulevaisuudessa konflikteja sekä riitoja välillänne. Keskustelkaa myös siitä, mistä se johtuu. Käsitelkää aihetta myötätuntoisesti ja pohtikaa sen jälkeen, millaisilla keinoilla voitte estää näitä konflikteja ja riitoja syntymästä.

“Niin monissa suhteissa odotetaan, että kiehumispiste on käsillä ennen kuin aletaan keskustelemaan asiasta ja työstää sitä. Ja siitä syystä suhteet päätyvät eroon”, Flores sanoo videolla.

Mitkä puolet omassa/kumppanin luonteessa tai käytöksessä voivat aiheuttaa kitkaa suhteessa?

Tämän aiheen myötä parit pohtivat omaa käytöstään ja luonnettaan, huonoja puoliaan ja sitä, miten ne voivat aiheuttaa suhteessa ongelmia. Parisuhteet muodostuvat yksilöistä ja yhteentörmäyksiä voi syntyä. Flores kehottaa myös pohtimaan, mitä voit tehdä, ettei kitkaa pääse syntymään. Kummankaan ei pidä vastata tähän kysymykseen, ettei mitään sellaista puolta omassa käytöksessä tai luonteessa ole, joka voisi aiheuttaa ongelmia. Ota vastuuta käytöksestäsi ja työstä sitä ennen kuin se johtaa isompiin ongelmiin suhteessa.

Milloin, jos ikinä, on ihan ok valehdella?

Kolmas puheenaihe liittyy valehteluun: onko se ikinä ok ja jos on, milloin? Flores huomauttaa, että parin näkökulmat ja vastaukset tämän puheenaiheen kohdalla voivat olla erilaisia, eikä se haittaa mitään.

“Tavoite ei ole aloittaa riitaa aiheesta, vaan nähdä, miten ajatuksenne eroavat toisistaan ja voitteko löytää kompromissin. Näin siitä ei myöhemmin tule isompi ongelma”, hän sanoo videolla.

“Valmistautukaa kuulemaan erilaisia vastauksia, älkää aloittako riitaa ja keskustelkaa vain aiheesta”, Flores lisää.

Löydät lisää Floresin parisuhdevinkkejä TikTokista.

Lähde: Metro

Teksti: Miia

Avatar photo

Ruuhkavuodet toimitus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *