Nämä 6 tekoa paljastavat, että kumppanisi suunnittelee eroa

Kuva: Unsplash/engin akyurt

Ihmisen käytös voi olla paljonpuhuvaa. Jos kumppanin käytös muuttuu yllättäen ja hän alkaa toimia totutusta poikkeavilla tavoilla, voi hälytyskellot alkaa soimaan ja huoli herätä.

Muuttuneen käytöksen taustalla voi olla inhimillisiä syitä. Arjen kiireet, stressi ja huolet voivat näkyä toimissa ja usein tilanne ratkeaa avoimella kommunikaatiolla. Toisinaan muuttunut käytös ja etääntyminen voivat kuitenkin ennakoida eroa; jos puoliso harkitsee suhteen lopettamista, voi se näkyä hänen käytöksessään.

6 tekoa paljastavat kumppanisi suunnittelevan eroa

Hän välttelee ajanviettoa kanssasi

Jokaisen elämässä tulee hetkiä, jolloin aika on kortilla eikä puolison kanssa voi viettää yhteistä aikaa niin paljon kuin haluaisi. Jos puoliso kuitenkin alkaa toistuvasti vältellä yhteistä aikaa kanssasi, on se varoitusmerkki. Kun ihminen on täysillä mukana parisuhteessa, hän panostaa myös yhdessä olemiseen ja osoittaa, että haluaa viettää aikaa kanssasi.

Yhteinen tulevaisuus ei ole hänelle etusijalla

Puolisosta voi huomata, jos yhteisellä tulevaisuudella ei ole enää väliä. Parisuhdeasiantuntija ja rakkausvalmentaja Susan Winterin mukaan välinpitämättömyys voi näkyä siten, ettei puoliso enää puhu tulevista suunnitelmista.

”Huomaat, ettei hän enää halua puhua yhteisistä reissusta. Tulevien juhlapyhien ja yhteisten tapahtumien suunnitelmat eivät etene, eikä kumppanisi ota niihin kantaa”, Winter listaa esimerkkejä.

Hän vähentää yhteydenpitoa

Onko puolisosi ennen viestitellyt kanssasi säännöllisesti pitkin päivää, mutta nyt hänestä ei kuulu juuri mitään? Se voi kertoa siitä, että hän pohtii eroa. Jos kumppanisi yhteydenpitotavat ovat muuttuneet, ota asia puheeksi ja kysy, missä mennään.

Hän turhautuu pienistä asioista

Suhteessanne voi olla jokin pielessä, jos kinastelua sekä riitoja on tavallista useammin ja riitojen syyt ovat pieniä, jopa mitättömältä vaikuttavia asioita. Parisuhdeasiantuntija Anita A. Chlipala huomauttaa, etteivät jotkut ihmiset halua itse lopettaa parisuhdettaan, joten he käyttäytyvät niin, ettei kumppanilla ole muuta vaihtoehtoa kuin erota.

”Hän voi olla kriittisempi sinua kohtaan tai syyttää sinua eri asioista”, hän toteaa.

Hän on puolustuskannalla tai välttelee keskustelua

Jos kommunikaatio välillänne vähenee ja kumppani on toistuvasti puolustuskannalla, pitäisi häntä huomauttaa asiasta. Jos kumppani yhä haluaa olla kanssasi, on hän valmis työstämään asioita ja muuttamaan käytöstään, kun huomautat muuttuneesta tilanteesta hänelle. Jos hän vähättelee huoliasi tai puolustautuu, on suhteessa ongelma.

Hän vaikuttaa etäiseltä

Emotionaalinen etäisyys on selvin merkki siitä, että kumppani miettii suhteen kohtaloa. Yhteydenpidon vähentyminen, keskustelunaiheiden muuttuminen vähäpätöisiksi tai pakonomaiselta tuntuva keskustelu ja yhteisten suunnitelmien loppuminen ovat merkkejä etäisyydestä.

Jos nämä merkit kuulostavat tutulta, on avoin ja rehellinen keskustelu kumppanin kanssa suhteen tilanteesta tarpeen.

Lähde: Your Tango

Teksti: Miia

Ei vielä kommentteja

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tilaa uutiskirje

Aitoa vertaistukea perhearkeen, lempeästi myötäeläen


Lisätietoja henkilötietojen käsittelystä tietosuojaselosteesta.