Äidin järkytys: Anoppi pääsi salaa muuttamaan lapsen nimeä

smiling girl in black and white striped shirt
Kuva: Julien L

Nimen valitseminen lapselle on iso päätös, jota vanhemmat voivat pohtia pitkäänkin ennen kuin pääsevät yhteisymmärrykseen. Eräs äiti koki melkoisen yllätyksen saadessaan selville, että anoppi pääsi vaikuttamaan lapsen nimeen.

Perheen lähipiirillä voi olla omat näkemyksensä hyvästä nimestä ja he saattavat antaa ehdotuksia, mutta vanhemmat päättävät, minkä verran antavat muiden mielipiteille painoarvoa. Eräs äiti koki uskomattoman yllätyksen, kun hänelle selvisi, että anoppi on päässyt vaikuttamaan lapsen nimeen. Mama Bear -nimimerkkiä käyttävä äiti on kertonut tarinansa, kun hän kysyi neuvoa Slate-sivuston vanhemmille tarkoitetulta neuvopalstalta.

Äidin mukaan he olivat hänen aviomiehensä kanssa päättäneet, että lapsen toiseksi nimeksi tulee Finley. Äiti oli ehdottomasti halunnut, että lapsen nimi kirjoitetaan e-kirjaimella, ja pari oli sopinut tästä jo ennen kuin lapsi syntyi hätäsektiolla loppuvuodesta. Äiti kertoo, että hänen anoppinsa oli kuitenkin lähettänyt lapselle joululahjan, jossa tämän toinen nimi oli kirjoitettu Finlayna, ja äiti ihmetteli asiaa miehelleen.

Pari kuukautta myöhemmin äiti oli ollut laittamassa lapsen syntymätodistuksen ja henkilökortin säilöön, kun hän huomasi, että niissäkin lapsen toinen nimi oli kirjoitettu Finlayna. Kun hän otti asian puheeksi miehensä kanssa, valkeni totuus: miehen äiti oli saanut syyllistettyä miehen vaihtamaan nimen kirjoitusasun sillä välin, kun äiti oli nukkunut hätäsektion jälkeen.

”Anoppi oli yrittänyt saada mieheni antamaan pojallemme etunimen, jota vihasin suuresti. Anoppi oli todennut, että suuttuisin, mutta pääsisin asian yli. Mieheni mielestä etunimen muuttaminen olisi ollut liikaa, mutta hän antoi äidilleen periksi muuttaen toisen nimen kirjoitusasun äitinsä haluamaksi. Anopin mielestä ’Finlay’ on maskuliinisempi kuin ’Finley'”, äiti kirjoittaa.

Manipuloiva anoppi

Mama Bear kertoo, että hänen anoppinsa on aina ollut manipuloija ja hän tietää, ettei anoppi ole koskaan pitänyt hänestä. Hän lisää, että anoppi jätti kunnioittamatta häntä sekä nimeä, jonka hän miehensä kanssa valitsi lapselleen.

”Minä todella uskon, että hän kirjoitti nimen joululahjaan kuittaillakseen minulle. Hän manipuloi mieheni uskomaan, että on hyväksyttävää valehdella näin vakavasta asiasta kuin lapsemme nimen kirjoitusasu”, äiti kirjoittaa.

Kun nimimuutos paljastui, myönsi mies katuneensa tekemäänsä muutosta, muttei hän ollut uskaltanut kertoa asiasta puolisolleen. Äiti kertoo, että pari yrittää käsitellä tapahtuneen ja vaihtavat lapsen nimen oikeaan kirjoitusasuun, mutta hän kaipaa neuvoja, miten toimia anopin suhteen. Äiti korostaa, ettei halua olla jatkossa minkäänlaisissa väleissä anoppinsa kanssa.

Neuvopalstalla miehen ja anopin teko on saanut veren kiehumaan. Äidille on vastattu, että hänen miehensä on pyydettävä anteeksi tekoaan – ja kunnolla – ja jos mies ei näe siinä pahoiteltavaa, ei hän tuolloin vaikuta luotettavalta kumppanilta. Anopin suhteen on taas annettu seuraava neuvo:

”Sanoisin hänelle vain näin: ”Oli äärimmäisen paskamaista rohkaista poikaasi muuttamaan lapsemme nimeä selkäni takana. Voit olla varma, etten unohda tätä.” Sen jälkeen antaisin asian olla ja tämän naisen odottaa loppuelämänsä kostoa, joka voi tulla pian tai olla tulematta.”

Onko äidin tuohtumus mielestäsi oikeutettua vai onko asiassa tehty kärpäsestä härkänen?

Lähde: Slate

Teksti: Miia

Ei vielä kommentteja

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tilaa uutiskirje

Aitoa vertaistukea perhearkeen, lempeästi myötäeläen


Lisätietoja henkilötietojen käsittelystä tietosuojaselosteesta.