Mitä väriä lastenhuoneen seiniin? Näin eri värit vaikuttavat

Mikä väri sopii lastenhuoneen seiniin? Kuva: Pixabay / stux

Tutkimuksissa on osoitettu, että väreillä on psykologinen vaikutus ihmisiin. Jokainen väri vaikuttaa omalla tavallaan, joka pohjautuu erityisesti väreistä syntyviin mielleyhtymiin. Lastenhuoneen seiniin valitun maalin tai tapetin väri voikin herättää niin onnellisuuden, rauhallisuuden kuin kiukun tai turhautumisen tunteita – värivalinnasta riippuen.

Värien vaikutus on hyvä huomioida, kun perheessä mietitään sopivaa väriä lastenhuoneen seiniin. Kun tiedät miten eri värit vaikuttavat, voit huomioida miten väri sopii lapsen luonteeseen. Lisäksi värien psykologiaa tuntemalla osaat välttää värit, joilla voi olla haitallinen vaikutus lastenhuoneessa.

Tällaisia vaikutuksia eri väreillä on lastenhuoneessa

Punainen

Punainen on yksi räikeimmistä väreistä ja se taatusti saa huoneesta erottuvan. Punainen on kuitenkin niin intensiivinen, että se voi lisätä huoneen energiaa. Punaisen värin on myös osoitettu nostavan verenpainetta ja sykettä, minkä lisäksi se voi tehdä lapsesta tavallista äänekkäämmän.

Oranssi

Tämä on toinen räikeä ja rohkea väri. Oranssi voi kannustaa aktiivisuuteen ja herättää innostusta. Lastenhuoneeseen tämä väri ei välttämättä ole paras valinta, mutta se voi sopia hyvin leikkihuoneeseen.

Keltainen

Kirkas, hauska ja räikeä keltainen voi sen sijaan olla yllättävän hyvä valinta lastenhuoneeseen. Tämä väri yhdistyy onnellisuuteen ja muistuttaa aurinkoisista kesäpäivistä. Keltainen hehkuu iloa ja tämä ilo voi tarttua lapseen.

Värien vaikutus on hyvä huomioida, kun perheessä mietitään sopivaa väriä lastenhuoneen seiniin.

Vaaleanpunainen

Tämä väri yhdistetään usein rakkauteen ja ystävällisyyteen, minkä lisäksi sen on kerrottu tehostavan luovuutta. Tämä värivalinta on pääasiassa positiivinen, ja vaikka väri on enemmän tyttöjen suosiossa, voi sitä käyttää hyvin myös pojan huoneessa – värit kun eivät tunne sukupuolia.

Vihreä

Luontoon yhdistyvä vihreä voi olla suosittu valinta. Vihreällä on rauhoittava vaikutus ja se voi sopia etenkin hyvin energisen lapsen huoneen väriksi. Vihreän on osoitettu myös lievittävän stressiä, joten se voi olla hyvä valinta ahdistuneelle lapselle.

Sininen

Sininen on vihreääkin rauhoittavampi sävy ja se on erittäin suosittu valinta makuuhuoneen seinien väriksi myös aikuisilla. Sinisen on sanottu alentavan verenpainetta ja rauhoittavan sykettä. Jos lapsi kaipaa seesteistä tilaa, jossa rauhoittua, voi sinisen sävyistä löytyä oikea väri.

Violetti

Violetti on rohkeampi valinta, joka yhdistyy kuninkaallisuuteen. Tämä väri on hyvästä luovuudelle, joten jos jälkikasvusi on osoittanut kiinnostusta luoviin harrastuksiin, voi violetti väri olla oiva valinta hänen huoneeseensa.

Valkoinen

Valkoisella saa tilan näyttämään suuremmalta, mutta lapsen huoneessa se voi olla kolkko valinta. Valkoinen ei vaikuta mielialaan juuri mitenkään, eikä innosta kehittymään. Lika voi erottua valkoisesta paremmin, jolloin se ei ole ihanteellisin valinta lapsen huoneeseen.

Musta

Musta saa huoneen näyttämään pienemmältä, minkä lisäksi se voi herättää negatiivisia tunteita. Mustaa voi käyttää tehostevärinä, mutta huoneesta ei kannata tehdä täysin mustaa.

Harmaa

Harmaa ja sen eri sävyt ovat alkaneet kasvattaa suosiotaan, ja ne sopivatkin kaikille. Harmaalla on rauhoittava vaikutus ja se voikin olla hyvä valinta lapsen huoneeseen.

Lähde: Moms

Teksti: Miia

Ei vielä kommentteja

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tilaa uutiskirje

Aitoa vertaistukea perhearkeen, lempeästi myötäeläen


Lisätietoja henkilötietojen käsittelystä tietosuojaselosteesta.

    Array
(
    [0] => thumbnail
    [1] => medium
    [2] => medium_large
    [3] => large
    [4] => 1536x1536
    [5] => 2048x2048
    [6] => vp_sm
    [7] => vp_md
    [8] => vp_lg
    [9] => vp_xl
    [10] => vp_sm_popup
    [11] => vp_md_popup
    [12] => vp_xl_popup
)