Täti arvosteli äidin julkista imetystä – äidin reaktiota kehutaan

Kuva: Pexels/Wendy Wei

Imetys julkisilla paikoilla tai muiden seurassa puhuttaa ja jakaa ihmisiä kahteen leiriin. Joidenkin mielestä imetys pitäisi tapahtua katseilta piilossa tai vauva ja äidin rinta pitäisi vähintään peittää imetyksen ajaksi. Toiset taas eivät näe asiassa mitään ihmeellistä, onhan kyse luonnollisesta asiasta ja pienen lapsen ruokailuhetkestä.

Eräs kahden lapsen äiti on saanut tuntea ”suku on pahin” -sanonnan käytännössä, kun hänen tätinsä puuttui äidin imetyshetkeen ja sai myöhemmin äidin serkutkin puolelleen. Äiti on kirjoittanut kokemuksestaan Reddit-sivuston AmItheAsshole-palstalla (AITA).

Äiti kertoo, että hänellä on 11 kuukauden ikäinen tytär, jota hän on imettänyt tämän syntymästä lähtien. Imetyksen kanssa on ollut haasteita, mutta äiti on ylpeä, että imetys on silti onnistunut. Äidillä on aiemmin ollut vaikeuksia imettää poikaansa, jonka imetys kesti vain kolme kuukautta.

Ikävä tilanne sukulaisten kanssa syntyi perhepiknikillä, kun vauva oli nälkäinen. Äiti vaihtoi kuulumisia vieressään istuvan tätinsä kanssa, kun vauvan isä toi pienokaisen imetettäväksi ja äiti ryhti heti toimeen. Hän alkoi imettää tytärtään oikealla rinnalla, joka oli kauempana hänen tädistä. Täti kysyi, haluaisiko äiti jotain imetyksen suojaksi, mutta koska vauvalla on tapana vetää kaikki suojakankaat pois eikä rinnasta näkynyt juuri mitään, äiti kieltäytyi.

”Hän vitsaili siitä, ettei minua yhtään hävetä ja naurahdin tilanteelle. Hän lisäsi, että vaikka minusta tuntui hyvältä imettää ilman suojaa, ei tädistäni tai muusta perheestäni tunnu välttämättä samalta. Vastasin, että minua kiinnostaa enemmän se, miltä minusta ja tyttärestäni tuntuu sen 10 minuutin ajan, jonka hän syö ja jos tilanne häiritsee, tätini voisi siirtyä muualle”, äiti kirjoittaa.

Täti tuhahti, pysyi paikallaan, katsoi äitiä oudosti ja alkoi näprätä puhelintaan laittaen näin pisteen keskustelulle.

”Vauvat syövät ja siihen liittyy äidin rinnat”

Äiti kertoo, ettei ajatellut käyttäytyneensä huonosti, mutta hetkeä myöhemmin hän kuuli tädin valittavan tilanteesta äidin serkuille, joilla oli sanansa sanottavana.

”He sanoivat minulle, että minusta ei pitäisi tuntua hyvältä ”vilautella” perheen läsnä ollessa. Sievästi sanottuna toivotin heitä painumaan helvettiin”, äiti kirjoittaa ja lisää, ettei imetys hävetä häntä, mutta hän alkoi pohtia, onko hän niin tottunut siihen, ettei huomannut tilanteen olevan epäsovelias.

Äidin reaktio on saanut tukea Reddit-keskustelussa. Monet ovat sitä mieltä, ettei julki-imetyksessä ole mitään ihmeellistä ja äidin tapa hoitaa tilanne ei ollut törkeä. Jotkut huomauttivat myös, ettei tädin vitsailu ollut vitsi, vaan loukkaus eikä imetystä voi rinnastaa vilautteluun.

”Jos ihmistä loukkaa se, että vauvan pitää syödä, voi hän sulkea silmänsä tai poistua paikalta. Vauvat syövät. Siihen voi liittyä rintoja. Anna olla”, yksi kommentoi.

”Olen hieman sievistelijä enkä tykkää nähdä muiden rintoja … Tiedätkö mitä minä teen, kun nainen paljastaa rintansa imettääkseen lastaan läsnä ollessani? Katson vain muualle. Ongelma ratkaistu”, toinen kommentoi.

Mitä mieltä sinä olet, oliko äidin reaktio ymmärrettävä vai onko tädin sanoissa perää?

Lähde: Metro, Reddit

Teksti: Miia

Ei vielä kommentteja

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tilaa uutiskirje

Aitoa vertaistukea perhearkeen, lempeästi myötäeläen


Lisätietoja henkilötietojen käsittelystä tietosuojaselosteesta.