Miksi raskaana olevat naiset vetoavat miehiin? Psykologi kertoo!

Miksi raskaana olevat naiset vetoavat miehiin? Psykologi kertoo!
Kuva: Pixabay/2147792

Valtaosa ihmisistä tuntee vetoa muita ihmisiä kohtaan, mutta kehen kiinnostus kohdistuu riippuu henkilökohtaisista mieltymyksistä. Mieltymyksiä on yhtä monia kuin on ihmisiäkin ja ne syntyvät luonnostaan.

Jos kumppanisi niin sanotusti käy sinuun kuumana tavallista enemmän, kun olet raskaana, voi selitys löytyä biologiasta ja lapsuudesta. Jotkut ihmiset tuntevat enemmän vetoa raskaana oleviin naisiin ja sen taustalla voi olla seksuaalinen leimautuminen, kertoo Fatherly.

Leimautumisella tarkoitetaan tapaa, jolla eläimet oppivat valitsemaan sopivan kumppanin, mikä yleensä tapahtuu tarkkailemalla omia vanhempia varhaisessa iässä. Ihmisten kohdalla tutkijat ovat epäilleet, että vauvat oppivat seksuaaliset mieltymyksensä pääasiassa äideiltään. Jos äiti odottaa pikkusisarusta, kun lapsi on pieni, voi raskaus olla myöhemmin viehättävää hänen silmissään.

“Vauvat leimaantuvat etupäässä huoltajiinsa ja yleensä se on äiti, koska he joko viettävät enemmän aikaa äidin kanssa tai jokin biologinen tekijä laukaisee leimautumisen, kuten imetys”, psykologian professori Stefano Ghirlanda selittää.

“Jos äiti on raskaana leimautumisvaiheen aikana, saattaa täydellinen kumppani rakentua mielikuvaksi, joka sisältää näitä piirteitä”, hän jatkaa.

Tutkimus löysi yhteyden

Leimautumisesta tehdyssä tutkimuksessa Ghirlanda huomauttaa, että siitä on saatu paljon esimerkkejä eläinkunnasta. Lammasemojen kasvattamilla vuohilla on taipumus reagoida pariutumismielessä vain lampaisiin ja kerran eräs isopanda ei suostunut parittelemaan toisen pandan kanssa, mutta eläintarhan hoitaja vaikutti siitä kiinnostavalta. Ihmisten kohdalla aihe on kiistelty, koska ihmisaivoja ei ymmärretä vielä riittävän hyvin.

“Vaikeinta tässä on se, ettei kukaan todella tiedä, miten biologia toimii ja mitkä aivojen osat siihen liittyvät. Mikä päättää, mitkä muistot jäävät talteen ja mikä päättää, mikä sukupuoli on kunkin yksilön silmissä kiinnostava ja niin edelleen”, Ghirlanda sanoo.

Ghirlandan tutkijaryhmän tutkimuksessa yli 2 000:lta raskaus- ja imetysfetissiryhmien jäseneltä kysyttiin heidän seksuaalisista mieltymyksistä. Lisäksi tutkijat huomioivat osallistujien sisarusten iät ja sukupuolet.

Tutkijoille ilmeni, että jos henkilöllä on nuorempi sisarus ja hän on ollut paljon äitinsä kanssa alle 5-vuotiaana, oli se vahvasti yhteydessä raskaana oleviin ja imettäviin naisiin koettuun seksuaaliseen vetovoimaan. Tämä havaittiin myös raskaana oleviin naisiin vetoa tuntevilla naisilla.

Lisää hyväksyntää

Tutkimus antaa ymmärtää, että paljon äitinsä kanssa aikaa viettävät vanhemmat sisarukset voivat leimautua naisiin, jotka ovat todennäköisesti raskaana ja imettävät. Tutkimus ei kuitenkaan ole ehdoton, vaan se tarjoaa hieman lisää ymmärrystä siitä, miten seksuaaliset mieltymykset ja fetissit heräävät ihmisissä.

Ghirlanda toivoo, että hänen tutkimuksensa auttaa lisäämään harmittomien seksuaalisten mieltymysten hyväksyntää.

“Se on luonnostaan tapahtuva asia eikä minkään sairauden oire. Mikä tahansa seksuaalinen mieltymys voi olla tai olla olematta ongelma sen perusteella, hyväksytäänkö se yhteiskunnassa. Sama pätee mielestäni raskausmieltymyksiin”, psykologi päättää.

Lähde: Fatherly

Teksti: Miia

Avatar photo

Ruuhkavuodet toimitus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *