Eivätkö lapset malta asettua syömään? Ota kynttilä avuksesi!

Eivätkö lapset malta asettua syömään? Ota kynttilä avuksesi!
Kuva: Pexels/Anna Shvets

Ruokahetket voivat olla yhtä hulinaa ja vilinää lapsiperheissä, etenkin kun lapset ovat pieniä. Hyvät vinkit voivat olla tarpeen, jos lapset eivät millään malta istua ruokapöydän ääressä ja rauhoittua syömään.

Kolmen lapsen äiti on jakanut Instagramissa nokkelan ja helpon niksin, jonka avulla hän on saanut rauhoitettua perheensä ruokahetket. Tässä hän onnistui pelkän kynttilän avulla.

Äiti esittelee niksin videolla, jolla hän kuvaa ylhäältä päin lapsiaan syömässä kaikessa rauhassa ja pöydällä palaa kynttilä. Kuvatekstissä äiti kertoo, että ruokailut tuntuivat aiemmin taistelulta: äiti halusi lasten asettuvan syömään, mutta lapset olisivat halunneet juosta ympäriinsä.

“Tiedän, etten voi odottaa pienten lasteni istuvan tyytyväisenä aloillaan 30 minuutin ajan ja osallistuvan päivälliskeskusteluun, mutta hitto vie nämä lapset eivät olleet paikoillaan kuin minuutin ennen kuin juoksivat pois leikkimään”, äiti kirjoittaa.

Jatkuvan taistelun sijaan perheessä päätettiin tehdä yhteistyötä ja otettiin avuksi jo mainittu kynttilä. Näin äidin niksi toimii:

  • perhe istuu ruokapöydän ääreen
  • vanhempi sytyttää kynttilän ja kertoo, että kun kynttilä palaa, istuvat kaikki paikoillaan
  • kun ruokailu on ohi (max. 10 minuuttia pieniä lapsia ajatellen), lasketaan kolmeen ja kynttilä puhalletaan sammuksiin yhdessä

Lapsetkin innostuivat

Äiti kuvailee niksiään erittäin helpoksi ja tehokkaaksi. Samalla perhe on saanut siitä hauskan päivällisperinteen.

“Tämä tapa sopii täydellisesti muiden tapojen joukkoon, millä olen yrittänyt helpottaa ruokailutaistelua ja tehdä siitä yksinkertaisempaa. Lapset kyselevät nykyään, voidaanko kynttilä taas sytyttää ruokailun ajaksi”, hän kertoo.

Äidin kynttiläniksi on kerännyt kehuja julkaisun kommenteissa. Ideaa kuvailtiin nerokkaaksi, kotoisaksi sekä hiljaiseksi ja häntä kiiteltiin sen jakamisesta. Jotkut kertoivat kommenteissa, että kokeilevat niksiä itsekin.

“Me teemme näin myös ja se on mainio pitää kaikki osallisena ruokahetkessä. Meidän rytmiin kuuluu myös se, että kysymme jokaiselta kolme kysymystä: Mikä oli parasta päivässäsi? Mikä oli ikävintä päivässäsi? Mistä yhdestä asiasta olet kiitollinen? Minun 4- ja 2-vuotiaani todella tykkäävät puhua siitä, miten heidän päivänsä meni”, eräs kommentoi julkaisua.

Voit katsoa äidin julkaisun alla ja jos upotus ei näy, löydät sen täältä.

Näet videon hyväksymällä evästeet: statistics, marketing

Lähde: The Sun

Teksti: Miia

Avatar photo

Ruuhkavuodet toimitus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *