Tutkimus paljastaa: paras vinkki flirttailuun

Kuva: Pexels/Anna Tarazevich

Hymy, leikkisä nauru, hipaisu ohimennen, hauskan vitsin kertominen tai vihjailevan viestin lähettäminen: kaikki voivat olla flirttailua, tai sitten ei. Se riippuu siitä, miten kaksi ihmistä asian näkee ja kokee, sekä millä mielellä he ovat liikkeellä. Mutta miten oppia flirttailemaan onnistuneesti? Tutkimuksen mukaan riittää, jos hallitsee yhden kikan.

Flirttailu on taitolaji, johon voi valmistautua etukäteen. Se ei kuitenkaan tarkoita ulkoa opeteltujen iskurepliikkien laukomista. Sen sijaan flirttailuun tulisi heittäytyä ja pitää hauskaa. Alla on yleisiä vinkkejä siihen ja lopussa tutkimustuloksena syntynyt paras neuvo flirttailuun.

Näin onnistut flirttailussa

1. Uskalla flirttailla

Kyse on ennenkaikkea uskalluksesta. Henkilön tulee olla riittävän itsevarma ja uskaltaa ottaa riskejä flirttaillakseen hyvin. Lisäksi tulee olla positiivinen ja innostunut.

2. Muista hymyillä

Hymy tekee sinusta helposti lähestyttävämmän. Se myös viestittää keskustelukumppanillesi, että hänen juttunsa kiinnostavat sinua ja olet positiivisella mielellä.

3. Katsekontakti

Katsekontakti ja silmäpeli ovat tärkeä osa flirttailua. Pyri katsomaan keskustelukumppania silmiin niin paljon kuin mahdollista, ilman että se tuntuu vaivaannuttavalta. Muista siis olla kuitenkaan tuijottamatta keskustelukumppaniasi. Silmäpeli kuuluu myös asiaan, voit antaa esimerkiksi nopean silmäniskun huoneen toisesta päästä.

4. Muista elekieli

Katsekontaktin lisäksi elekieli on toinen tärkeä osa flirttailua. Tietyt asennot viestittävät keskustelukumppanillesi, että olet hänestä kiinnostunut. Pään kallistaminen eteenpäin on todistettu hyväksi flirttaustaktiikaksi. Seiso suorassa, koska se osoittaa sinun olevan itsevarma ja tekee sinusta houkuttelevamman vastapuolen silmissä. Naisilla hiusten koskettelu ja sukiminen korvan taakse, osoittaa heidän olevan kiinnostuneita.

5. Keskustelun aloitus

Keskustelun aloitus on kriittinen vaihe flirttailussa. Esittele itsesi luontevasti ja mieti etukäteen muutama aloituslause. Keskustelun voi aloittaa hyvin arkisista asioista tai esimerkiksi jostain viimeaikaisesta tapahtumasta. Tärkeintä keskustelussa on, että olet aktiivinen ja rohkea. Unohda kaikki ”Käytkö usein täällä?” -tyyliset möläytykset. Ne ovat menneen talven lumia.

Samat säännöt pätee viestittelyssä, joka onkin nykyaikaa. Viestittelyssä jokaisella sanalla ja hymiöllä on oma tärkeä merkityksensä. Keskity keskustelussa kevyisiin aiheisiin, kuten toisen vaatetukseen tai lemmikkeihin. Muista olla kohtelias. Vältä puhumasta hankalista aiheista, kuten uskonnosta ja politiikasta.

6. Ole hauska

Muista pitää kaiken keskellä hauskaa ja olla leikkisä sekä spontaani. Yhdessä nauraminen keventää tunnelmaa. Uskalla kuitenkin myös osoittaa haavoittuvuutesi. Se lisää viehätysvoimaasi ja auttaa vastapuolta rentoutumaan.

7. Ole kohtelias

Kerro keskustelukumppanillesi kivoja kohteliaisuuksia hänestä, mutta unohda teeskentely. Näin vastapuoli tuntee olonsa hyväksi sen lisäksi, että on saanut sinun jakamattoman huomiosi. Kysele keskustelukumppaniltasi hänestä itsestään.

8. Kuuntele

Älä pommita vastapuolta selostamalta pitkästi elämäntarinaasi, vaan muista vaihtaa roolia keskustelijasta kuuntelijaan sujuvasti keskustelun edetessä. Älä myöskään paljasta heti kaikkea itsestäsi, vaan jätä hieman salaperäisyyttä ilmaan.

Kuuntele keskittyneesti vastapuoltasi ja tee tarkentavia kysymyksiä. Muista tarkkailla myös hänen kehonkieltään ja sanatonta viestintää. Kokonaisuutta tutkailemalla saat selville, onko vastapuoli halukas jatkamaan keskustelua sinun kanssasi.

9. Lempeä kosketus

Jos saat hyvän mahdollisuuden, niin kosketa keskustelukumppaniasi lempeästi. Se voi olla hipaisu ohimennen tai olkapäähän koskettaminen. Avainsana on lempeys eli kosketuksen ei saa olla liian tungetteleva ja rikkoa hyvän maun rajoja.

Tutkimuksen mukaan tämä keino on flirttailussa kaiken ydin

Yhdysvaltalaiset ja norjalaiset tutkijat selvittivät parhaan flirttikikan. He tutkivat yli 1000:tta heteroseksuaalista henkilöä selvittääkseen, millainen flirttailu toimii. Vastaus kysymykseen eli onnistuneeseen flirttailuun, on huumori. Se voi olla hauskaa läppää, joka naurattaa molempia tai hyvää tilannekomiikkaa. Siihen, kun lisää vielä katsekontaktia ja hymyä, on lopputulos taatusti onnistunut!

Osaatko flirttailla? Oletko kokeillut huumoria?

Lähteet: Best life, Bustle, Deittisivut, Iltalehti, Ilta-Sanomat, Metromode, Nyheter24

Teksti: Anne-Mari Valta

Ei vielä kommentteja

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tilaa uutiskirje

Aitoa vertaistukea perhearkeen, lempeästi myötäeläen


Lisätietoja henkilötietojen käsittelystä tietosuojaselosteesta.

  Array
(
  [0] => thumbnail
  [1] => medium
  [2] => medium_large
  [3] => large
  [4] => 1536x1536
  [5] => 2048x2048
  [6] => vp_sm
  [7] => vp_md
  [8] => vp_lg
  [9] => vp_xl
  [10] => vp_sm_popup
  [11] => vp_md_popup
  [12] => vp_xl_popup
)